Χίος: Κύκλωμα μετέφερε μετανάστες με πλαστά έγγραφα στην ενδοχώρα

Χίος: Κύκλωμα μετέφερε μετανάστες με πλαστά έγγραφα στην ενδοχώρα

Το κύκλωμα δρούσε στην Χίο και την Αθήνα και αναλάμβανε τη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στην ενδοχώρα, εφοδιάζοντάς τους με πλαστά έγγραφα που τους νομιμοποιούσαν

Xios-kyklwma
Σε καλό δρόμο βρίσκεται η έρευνα των αρχών για την πλήρη εξάρθρωση ενός κυκλώματος που δρούσε στην Χίο και την Αθήνα και αναλάμβανε τη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στην ενδοχώρα, εφοδιάζοντάς τους με πλαστά έγγραφα που τους νομιμοποιούσαν.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν οι άνδρες της Ασφαλείας της λιμενικής αρχής Χίου σταμάτησαν για έλεγχο στο λιμάνι Μεστών ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 24, 23, 32 χρόνων που επρόκειτο να επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό τον Πειραιά. Τα δελτία αιτούντος Διεθνή Προστασία που έδειξαν αποδείχθηκαν πλαστά κι έτσι συνελήφθησαν.

Οι αλλοδαποί υπέδειξαν τον 55χρονο οδηγό του οχήματος ως αυτόν που τους προμήθευσε τα έγγραφα και είχε αναλάβει τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα. Αμέσως, συνελήφθη και αυτός και στην κατοχή του κατασχέθηκαν ακόμα δυο πλαστά δελτία αιτούντος Διεθνής Προστασία, δύο κλεμμένα δελτία αστυνομικής ταυτότητας, 1.500 ευρώ και πλήθος αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Στη συνέχεια, εντοπίστηκε στο λιμάνι και ο 36χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του οχήματος, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν άλλα 1.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης παραγγέλθηκαν κατ’ οίκον έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα, όπου διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα τροφοδοτούσε δεκάδες μετανάστες με πλαστά έγγραφα και κατασχέθηκαν τρεις άδειες διαμονής, 14 αποκόμματα εισιτηρίων με προορισμό τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ένας φορητός υπολογιστής και 4.200 ευρώ. Επιπλέον, βρέθηκαν 330 λαθραία πακέτα τσιγάρα, μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου με κατηγορίες για μεταφορά μεταναστών, πλαστογραφία και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών καθώς και του Τελωνειακού Κώδικα, κατά περίπτωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης