Κατερίνη, αυτοκτονία ή δυστύχημα; Αναπάντητα τα ερωτήματα για την τραγωδία με μάνα και κόρη

Κατερίνη, αυτοκτονία ή δυστύχημα; Αναπάντητα τα ερωτήματα για την τραγωδία με μάνα και κόρη

Οι τελευταίες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι η 45χρονη μητέρα είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει, παίρνοντας μαζί και το 17χρονο κορίτσι, και είχε μάλιστα ενημερώσει τηλεφωνικά τον άντρα της - Ο ίδιος ωστόσο λέει ότι η σύζυγός του λάτρευε την κόρη τους και δεν θα της έκανε ποτέ κακό - Υποστηρίζει ότι ο θάνατός τους οφείλεται σε τροχαίο - Η γιαγιά της 17χρονης, από την άλλη, είχε πει ότι η γυναίκα σκόπευε να δώσει τέλος στη ζωή της...

katerini-0
Μπορεί η ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς της 17χρονης Μαρίας–Ιωάννας Δεληγιώργη και της 45χρονης μητέρας της Σβέτα Βόλκοβα, οι οποίες βρέθηκαν νεκρές έξω από το όχημά τους, σε γκρεμό στην εθνική οδό Κατερίνης–Ελασσόνας, εννέα μέρες μετά την εξαφάνισή τους, να έδειξε ότι ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος και ότι επήλθε την 8η Νοεμβρίου -ημέρα, δηλαδή, της εξαφάνισής τους- ωστόσο δεν «απαντά» στο πλήθος των ερωτημάτων που προκύπτουν για το πώς φτάσαμε σε αυτήν την τραγωδία. 

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, όλα δείχνουν ότι το γεγονός ότι το αυτοκίνητο έπεσε από τον γκρεμό δεν οφείλεται σε ατύχημα, ωστόσο οι Αρχές εξετάζουν και το όχημα, προκειμένου να καταλήξουν σε οριστικά συμπεράσματα. Οι τελευταίες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι η γυναίκα είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια και μάλιστα είχε ενημερώσει τηλεφωνικά τον άντρα της.

Μιλώντας στον Alpha, ωστόσο, ο πατέρας της 17χρονης και σύζυγος της 45χρονης φάνηκε πεπεισμένος πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία. Όπως είπε, η σύζυγός του λάτρευε την κόρη τους και δεν θα της έκανε ποτέ κακό. Μάλιστα, τίποτα δεν προμήνυε ότι θα σκεφτόταν την αυτοκτονία, καθώς πριν φύγει από το σπίτι έκανε ό,τι ακριβώς έκανε κάθε πρωί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δρόμος σε εκείνο το σημείο είναι πολύ επικίνδυνος και ενδέχεται η σύζυγός του, ταραγμένη μετά από τον καβγά που είχαν, να μην ήταν συγκεντρωμένη στην οδήγηση, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει από τον δρόμο.



Κλείσιμο
Από την άλλη, όμως, η γιαγιά της 17χρονης, όταν μίλησε στο Star, είχε αποκαλύψει ότι η 45χρονη αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό ψυχολογικά προβλήματα και χρειαζόταν βοήθεια. Όπως είπε, η 45χρονη είπε στον σύζυγό της ότι δεν αντέχει άλλο και θα αυτοκτονήσει -είπε μάλιστα ότι και στο παρελθόν είχε κάνει απόπειρα.

Στην «αλυσίδα» των γεγονότων υπάρχει και ένα... ανθρώπινο λάθος: Αρχικά, η αστυνομία είχε παραπλανηθεί, θεωρώντας ότι ένα αυτοκίνητο, το οποίο εμφανίστηκε δύο ημέρες μετά τον θάνατο στις 8 Νοεμβρίου, όπως τον τοποθετεί χρονικά ο ιατροδικαστής, ήταν εκείνο με το οποίο εξαφανίστηκαν οι δύο γυναίκες, και έτσι στην ουσία οι Αρχές αναζητούσαν λάθος αυτοκίνητο.

Υπενθυμίζεται ότι το ΙΧ εντοπίστηκε από την αστυνομία μέσω drone, σε γκρεμό της εθνικής οδού Κατερίνης–Ελασσόνας, εννέα ημέρες μετά την εξαφάνιση των δύο γυναικών.

Ο ιατροδικαστής συμπέρανε, μετά την ιατροδικαστική εξέταση, ότι ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος, καθώς έφεραν πολλαπλές βαριές κακώσεις σε κεφάλι και θώρακα, συνεπεία της πρόσκρουσης του αυτοκινήτου. Ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται την ημέρα της εξαφάνισής τους, στις 8 Νοεμβρίου, διαψεύδοντας τα όσα ακούγονταν ότι, μέχρι τις 14 του μήνα, η μητέρα εθεάθη να οδηγεί το αμάξι στην Κατερίνη...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης