Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Πάνω από 13.000 κεραυνοί έως το απόγευμα της Δευτέρας - Η καταιγίδα «σάρωσε» την Κρήτη - Η πρόβλεψη για Τετάρτη και Πέμπτη

kairos_storms
Καταιγίδες, σε ορισμένες περιπτώσεις έντονες, αλλά τοπικού χαρακτήρα αναμένουμε για σήμερα Τρίτη σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ από το βράδυ έρχεται νέο μέτωπο με έντονες καταιγίδες και βροχές στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα. Ο ίδιος άστατος καιρός θα διατηρηθεί και την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη το βράδυ αναμένεται νέα επιδείνωση.

Πιο αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού:

Άστατο καιρό με κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις που θα δίνουν βροχές και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά έως το μεσημέρι, περιμένουμε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019. Όπως αναφέρει στην πρόβλεψή του το meteo.gr, μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα τοπικά θα ενταθούν, ενώ από τις βραδινές ώρες μέτωπο αρκετά έντονων καταιγίδων θα επηρεάσει το Ιόνιο και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, με επέκταση τη νύχτα ανατολικότερα. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 17 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 19, στην Ήπειρο από 8 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 22, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 21 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό με νεφώσεις που κατά περιόδους θα δίνουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 16 έως 21 βαθμούς.

Κλείσιμο
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και ενδεχομένως τοπικές καταιγίδες. Τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

13.400 κεραυνοί μέχρι τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας

Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 18/11 σε πολλές περιοχές της χώρας με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης, στις Νοτιοανατολικές Κυκλάδες και στα Βόρεια Δωδεκάνησα. Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», μέχρι τις 19:00 το βράδυ κατέγραψε σχεδόν 13.500 κεραυνούς εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των κεραυνών που καταγράφηκαν, καθώς και τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 19:00 το βράδυ της Δευτέρας 18/11.

thundermap

Η κακοκαιρία «χτύπησε» την Κρήτη

To νέο κύμα κακοκαιρίας δείχνει τα «δόντια» του. Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στο κέντρο της Ιεράπετρας, εξαιτίας της δυνατής βροχόπτωσης που σημειώθηκε απόψε.

Σύμφωνα με το erkiti.gr, η  ταλαιπωρία για τους οδηγούς είναι τεράστια εξαιτίας της νεροποντής, ενώ το νερό σε πολλές περιπτώσεις είχε καλύψει ακόμα και τα πεζοδρόμια.

76601252_235424630764100_5612519359533547520_o
76717531_235425074097389_6466205128213921792_o


Έντονα φαινόμενα στα δυτικά την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένουμε στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανώς στα δυτικά κατά
τόπους θα είναι έντονα, από αργά το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Νέα επιδείνωση από το βράδυ της Πέμπτης

Την Πέμπτη αναμένουμε στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νοτιοανατολικά, λίγες νεφώσεις παροδικά
αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στα νοτιοδυτικά θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις
3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης