Χίος: Επιτυχής η Εθνική Επιχειρησιακή Αξιολόγηση της 96 Μοίρας Α/Α Πυροβολικού

Χίος: Επιτυχής η Εθνική Επιχειρησιακή Αξιολόγηση της 96 Μοίρας Α/Α Πυροβολικού

Τι έδειξε η συμβίωση Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Εφέδρων  

main_xios
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθνική Επιχειρησιακή Αξιολόγηση της 96 Μοίρας Α/Α Πυροβολικού στη Χίο στις αρχές Νοεμβρίου.

Η άσκηση, καθαρά εθνικού χαρακτήρα, υπό τα αυστηρά μάτια των αξιολογητών του ΓΕΣ, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού έφεδροι από όλη την επικράτεια εντάχθηκαν στη μονάδα, η οποία συμπλήρωσε την πολεμική της δύναμη και αναπτύχθηκε σύμφωνα με τα επιχειρησιακά σχέδια στις θέσεις της.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο πραγματοποιήθηκε η κατάταξη των εφέδρων, οι οποίοι με τη βοήθεια των έμπειρων στελεχών της μονάδας ενσωματώθηκαν πλήρως σε αυτήν και έφεραν σε πέρας την αποστολή τους, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη πειθαρχία, παρά τις δύσκολες συνθήκες μάχης που προσομοίωναν τα ρεαλιστικά υποθετικά σενάρια.


Οι έφεδροι αξιωματικοί και οπλίτες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε σύγχρονα πυραυλικά συστήματα αλλά και να θυμηθούν το χειρισμό των οπλικών συστημάτων που υπηρέτησαν στη θητεία τους, εκτελώντας βολές με πραγματικά πυρά σε θαλάσσιους και επίγειους στόχους.

Κλείσιμο
Εντύπωση προκάλεσε το υψηλό ηθικό, το πάθος και η εξαιρετική απόδοση των εφέδρων, γεγονός που οφείλεται, εκτός των άλλων, στο υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και στο έμπρακτο ενδιαφέρον της Διοίκησης και των στελεχών της Μονάδας.


Τα ενεργά στελέχη και οι οπλίτες συνεργάστηκαν αρμονικά και μεθοδικά με τους περίπου 200 έφεδρους, ώστε σε ελάχιστο χρόνο η Μονάδα ήταν έτοιμη να εκτελέσει την πολεμική της αποστολή.

Να σημειώσουμε ότι οι έφεδροι συμμετείχαν αγόγγυστα και αυτόβουλα δείχνοντας διάθεση και όρεξη τόσο στις κλάσεις τους όσο και στις ασκήσεις που πήγαν.


Αξίζει να σημειωθεί πως οι βιωματικές καταστάσεις της συγκεκριμένης άσκησης δεν διαφέρουν πολύ από αυτές που θα βίωναν οι στρατιώτες σε πραγματικές συνθήκες πολέμου, τόσο από άποψη διαδικασιών όσο και από άποψη σωματικής κόπωσης, καθώς το σύνολο των ασκούμενων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών λειτουργούσαν υπό καθεστώς πολεμικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας, με διαρκή αξιολόγηση των ενεργειών τους και των χρόνων αντίδρασης.


Στην άσκηση έλαβαν μέρος, εκτός της ασκούμενης μονάδας, τμήματα των ειδικών δυνάμεων στο ρόλο του εχθρού, ενώ για τις ανάγκες της άσκησης συμμετείχαν σε πραγματικούς χρόνους μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τέλος να αναφέρουμε, πως τέτοιου είδους ασκήσεις, πραγματοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις συνεχώς και αδιαλείπτως και δεν σηματοδοτούν προπαρασκευή για αντιμετώπιση υποτιθέμενης κρίσης αλλά καθαρα γαι την εκπαίδευση και την εμπερία των εφέρδων κάθε μονάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης