Δήμαρχος Μεγαρέων για «Γηρυόνη»: Είμαστε κοντά στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό

Δήμαρχος Μεγαρέων για «Γηρυόνη»: Είμαστε κοντά στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό

Δεν υπήρξε ιδιαίτερος κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές αλλά οι ζημιές είναι μεγάλες, είπε στο protothema.gr ο Γρηγόρης Σταμούλης

pika
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος του μετά το «σαρωτικό» πέρασμα του κύματος κακοκαιρίας «Γηρυόνης» μίλησε στο protothema.gr ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης.

Όπως επισήμανε ο κ. Σταμούλης, οι δρόμοι παραμένουν ακόμη κλειστοί, και η Παλαιά και η Νέα Εθνική Οδός. «Στην Παλαιά Εθνική Οδό, που ενεργεί ο Δήμος με μηχανήματα και με τη βοήθεια της περιφέρειας, τα προβλήματα κοντεύουν να αποκατασταθούν, ήταν σε τέσσερα, πέντε σημεία. Ένα σημείο έχει μείνει ακόμη στη γέφυρα της Πίκκας, θα το τακτοποιήσουμε και θα δοθεί στην κυκλοφορία».

Σύμφωνα με τον κ. Σταμούλη, από τις πλημμύρες κατέβηκαν στη διάρκεια της νύχτας φερτά υλικά και συσσωρεύτηκαν πάνω στο δρόμο με αποτέλεσμα να έχει καταστεί αδιάβατος. Έπειτα όμως δούλεψαν τα μηχανήματα και έκαναν στην άκρη τα μπάζα.

«Είχε περίπου πενηντα σπίτια πλημμυρισμένα, απεγκλωβίστηκαν 15-20 άτομα, εκεί δόθηκε εννοείται η προτεραιότητα από την Πυροσβεστική. Επιχειρεί ακόμη η Πυροσβεστική, με απαντλήσεις υδάτων στα υπόγεια κ.λπ. Γενικώς υπήρξαν πολλές ζημιές σε κατοικίες και ιδιοκτησίες. Ιδιαιτέρα δεν κινδύνεψαν ζωές, δεν είχαμε κάποιο σοβαρό θέμα. Περίπου από τις δύο τα ξημερώματα και ο Δήμος και η Πυροσβεστική ήταν στην περιοχή».

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Μεγαρέων, υπήρχε προειδοποίηση και επομένως οι αρμόδιοι ήταν σε ετοιμότητα. «Με το που ξέσπασε η καταιγίδα πήγαμε κάτω», αναφέρει χαρακτηριστικά. Για την κατάσταση αυτή τη στιγμή είπε: «Αυτή την ώρα η στάθμη του νερού έχει κατέβει ευτυχώς και τα καιρικά φαινόμενα έχουν σταματήσει. Απ' ό,τι λένε οι προβλέψεις δεν αναμένεται κάτι άλλο σοβαρό, και αυτό θα είναι ευχής έργο να μη συμβεί καμια άλλη τέτοια καταιγίδα. Αν πάει έτσι ομαλά, πιστεύω σιγά σιγά να το αποκαταστήσουμε. Τέλος, τα σχολεία του Δήμου θα είναι κλειστά όλη την ημερα σήμερα για λόγω ασφαλειας, οδικού δικτύου και ζημιών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης