Δράμα: Έδωσε σε απατεώνες 1.950 ευρώ για να σώσει την ανιψιά της

Δράμα: Έδωσε σε απατεώνες 1.950 ευρώ για να σώσει την ανιψιά της

Ο άγνωστος ισχυρίστηκε πως ήταν γιατρός και πως η ανιψιά της ηλικιωμένης τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο

kliseis_apati
Άλλη μια ανυποψίαστη ηλικιωμένη γυναίκα παγιδεύτηκε στα «δίχτυα» των απατεώνων που επικαλούνται τροχαία ατυχήματα, παρά το γεγονός ότι αυτό το είδος απάτης έχει γίνει πια γνωστό. Το νέο θύμα των επιτήδειων ήταν μια 88χρονη που πανικοβλήθηκε όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα-παγίδα στο σπίτι της στην Δράμα.

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ένας άγνωστος άνδρας ο οποίος συστήθηκε ως γιατρός στην άτυχη γριούλα και της είπε ότι η ανιψιά της τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Μάλιστα, στο βάθος ακουγόταν μια συνεργός του η οποία την προέτρεπε να δώσει χρήματα παριστάνοντας την ανιψιά της.

Η 83χρονη πανικοβλήθηκε και δεν κατάλαβε ότι είχε να κάνει με απατεώνες. Έτσι, πείστηκε να πληρώσει για τη δήθεν επείγουσα εγχείρηση, δίνοντας όλες τις οικονομίες της. Έτσι, παρέδωσε 1.950 ευρώ στον «εισπράκτορα» της σπείρας, ο οποίος μάλιστα πήγε στο σπίτι της για να τα παραλάβει! Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν η ανιψιά επικοινώνησε την ηλικιωμένη και την διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πάθει ατύχημα. Η Ασφάλεια Δράμας διενεργεί έρευνες για να εντοπίσει τους απατεώνες.

Κρούσμα απάτης και στην Άρτα

Θύμα απάτης έπεσε και ένας έμπορος οικοδομικών υλικών στην Άρτα, ο οποίος παρέδωσε στις 12 Νοεμβρίου σε έναν υποψήφιο αγοραστή τα υλικά που του είχε παραγγείλει, αλλά περίμενε μάταια να πληρωθεί το αντίτιμο καθώς ο δράστης του είχε δηλώσει ψεύτικα στοιχεία και είχε εξαφανιστεί. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας, ο Έλληνας απατεώνας ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης