Χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα στον Δήμο Γαλατσίου για μικρούς και μεγάλους

Χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα στον Δήμο Γαλατσίου για μικρούς και μεγάλους

Οι κεντρικοί δρόμοι στολίστηκαν και σε διάφορα σημεία «ξεφύτρωναν» καλλιτεχνικά δρώμενα για κάθε ηλικία

ALX_3883
Χριστούγεννα... από νωρίς ξεκίνησαν στο Γαλάτσι. Οι κεντρικοί δρόμοι στολίστηκαν ενόψει της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης και της έλευσης του 2020, ενώ σε διάφορα σημεία «ξεφύτρωναν» καλλιτεχνικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

Από την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στους δρόμους της αγοράς του Γαλατσίου ξεκίνησε μια μεγάλη γιορτή για τους πολίτες όλων των ηλικιών.

Εντυπωσιακά καλλιτεχνικά δρώμενα συνέβησαν στους κεντρικούς δρόμους του Γαλατσίου από τις 17.00 έως και τις 22.00. Το διευρυμένο Χριστουγεννιάτικο ωράριο της αγοράς βοήθησε τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά κυρίως τους επισκέπτες που έκαναν αβίαστα τα ψώνια τους, απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικά θεάματα. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζική και η ανταπόκριση πολύ θερμή, αναπόφευκτα δεδομένης της ποιότητας των δράσεων. Ακροβάτες, εικαστικοί, μουσικοί μέχρι και η παγκοσμίου φήμης ομάδα Compagnie des Quidams που ήρθε αποκλειστικά από την Γαλλία συμμετείχαν στα Δρωόμενα.

ALX_4153
Πιο συγκεκριμένα οι Dirty Athens Brass Band με πνευστά και κρουστά έφεραν ήχους απ’ όλη την υφήλιο με πολύ κέφι και ρυθμό! Οι Mr and Mrs Bubble ταξίδεψαν τα παιδιά στον κόσμο της μαγείας και του ονείρου γεμάτο από γιγαντιαίες σαπουνόφουσκες!

Η Ορχήστρα των Χωμάτων καθοδήγησε τους μικρούς και μεγάλους δημιουργούς στην κατασκευή μοναδικών οριγκάμι - «Με ψαλίδι και χαρτί να φτιάξουν τέχνη μαγική!», ενώ ο εικαστικός Γιώργος Τσεριώνης δημιούργησε Χριστουγεννιάτικα αναμνηστικά για όλους τους «μαθητές» του!

Κλείσιμο
Η αποκορύφωση των δράσεων ήταν όμως στην πλατεία Μανδηλαρά. Αρχικά την σκηνή κατέλαβε η καλλιτεχνική κολεκτίβα Cirko Cachivache που εντυπωσίασε με τον συνδυασμό της αστείρευτης ενέργειας και της παιδικής τρέλας των μουσικών με τα εναέρια ακροβατικά και τους ζογκλέρ!

IMG_1017


Η ημέρα έκλεισε με την ομάδα Compagnie des Quidams και το μοναδικό τους θέαμα «Herbert’s Dream», ένας συνδυασμός ονειρικού θεάτρου, ακροβατικών και φαντασιακής σκηνογραφίας.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος έδωσε το μήνυμα των φετινών Χριστουγέννων με αισιοδοξία και δημιουργικότητα. Ένα μήνυμα χαράς και καλής διάθεσης που τόσο πολύ χρειαζόμαστε όλοι μας και ιδιαίτερα οι τοπικές αγορές.
 

IMG_9134
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης