Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και Κάσο

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και Κάσο

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 75 χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Νικολάου και στα 38 χιλιόμετρα δυτικά της Κάσου - Καθησυχαστικός ο καθηγητής Λέκκας: Δεν συνδέεται με τις προηγούμενες δονήσεις

seismos_creta_main
Ισχυρή σεισμική δόνηση  μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και στην Κάσο, δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έδωσε το μέγεθος του σεισμού στα 5,5 Ρίχτερ, όμως μετά από λίγα λεπτά προέβη σε διόρθωση, δίνοντας τον σεισμό στα 5,3 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 75 χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Νικολάου και στα 38 χιλιόμετρα δυτικά της Κάσου. Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο εκτιμήθηκε στα 27,1 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σχεδόν σε όλη την Κρήτη, καθώς και στην Κάσο και την Κάρπαθο. Ιδιαίτερα, όμως, στην Κάρπαθο, η αίσθηση της δόνησης ήταν μεγαλύτερη. Για τον λόγο αυτόν, δύο οχήματα της Πυροσβεστικής έλαβαν εντολή να πραγματοποιήσουν προληπτικό έλεγχο για τυχόν βοήθεια.

creta_seismos

Λέκκας: Δεν συνδέεται με τις προηγούμενες δονήσεις

Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τον σεισμό που ταρακούνησε την ανατολική Κρήτη το βράδυ της Τρίτης.

Κλείσιμο
«Δεν νομίζω να είναι κάτι το ανησυχητικό αλλά το παρακολουθούμε» σχολίασε ο καθηγητής και συμπλήρωσε ότι η δόνηση αυτή δεν συνδέεται με εκείνες που σημειώθηκαν στο νησί το προηγούμενο διάστημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης