Κόρινθος: Δύο απάτες σε βάρος εμπόρων με λεία 130.000 ευρώ

Κόρινθος: Δύο απάτες σε βάρος εμπόρων με λεία 130.000 ευρώ

Ένας από τους δράστες συνελήφθη στο Άργος από άνδρες της τοπικής Ασφάλειας - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους συνεργούς του

astynomikos-astynomia-oneirokriths
Με το πρόσχημα της αγοραπωλησίας εμπορευμάτων μεγάλης αξίας εξαπατούσαν τηλεφωνικά επιχειρηματίες στην Κόρινθο τα μέλη μιας σπείρας απατεώνων που εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα της Ασφάλειας. Από δυο απάτες που διέπραξαν από την περασμένη Δευτέρα ως την Πέμπτη, αποκόμισαν είδη αξίας άνω των 130.000 ευρώ!

Ωστόσο, ένας από τους δράστες συνελήφθη στο Άργος από άνδρες της τοπικής Ασφάλειας, που ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους τους της Κορίνθου. Πρόκειται για έναν 47χρονο ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπιστούν οι τρεις συνεργοί του ηλικίας 36, 41 και 49 χρόνων και να διαπιστωθεί αν έχουν εξαπατήσει και άλλους εμπόρους.

*** Μια άλλη σπείρα που δρούσε με παρόμοιο τρόπο, εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας και Τρίπολης που συνέλαβαν στην πόλη της Μεσσηνίας μια 61χρονη Ελληνίδα και αναζητούν τον 33χρονο συνεργό της. Οι δράστες είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά με μια εταιρεία στην Καλαμάτα και είχαν καταφέρει να αποσπάσουν σημαντικό χρηματικό ποσό από τον ιδιοκτήτη της περασμένη Τρίτη.

Οι ίδιοι, από την προηγούμενη Παρασκευή ως την Τρίτη, είχαν εξαπατήσει και μια επιχείρηση σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ζακύνθου από την οποία απέσπασαν χρήματα και είχαν αποπειραθεί να κάνουν το ίδιο σε σε βάρος άλλων δυο επιχειρήσεων, στη Σπάρτη και σε κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας στη Μεσσηνία. Η 61χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και η προανάκριση για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης