Μεταναστευτικό: 183 αλλοδαποί έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στη Λέσβο

Μεταναστευτικό: 183 αλλοδαποί έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στη Λέσβο

Το λιμενικό εντόπισε λέμβους με τους αλλοδαπούς σε διάφορες περιοχές του νησιού και προχώρησε στις συλλήψεις των χειριστών τους

metanastes_a
Στον εντοπισμό 183 αλλοδαπών προχώρησα το πρωί της Πέμπτης στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε διάφορες περιοχές της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, 36 αλλοδαποί εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή «ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ» της Λέσβου, μέσα πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα ΣΚΑΛΑΣ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 30χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

Επιπλέον, 38 αλλοδαποί εντοπίοστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Μήθυμνας μέσα σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο. Το συγκεκριμένο σκάφος κατέπλευσε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ, όπου αποβιβάστηκαν όλοι με ασφάλεια, ενώ συνελήφθησαν μεταξύ αυτών δύο αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 23 ετών, ως οι χειριστές της λέμβου.

Επίσης, στον εντοπισμό 63 αλλοδαπών προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή ΛΙΜΑΝΤΖΙΚΙ, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 29χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανακρίσεις διενεργούνται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

Τέλος, στον εντοπισμό 46 αλλοδαπών προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σίγριου, στην περιοχή ΚΑΛΟ ΛΙΜΑΝΙ Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης