Σε έκθεση κοσμήματος η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

Σε έκθεση κοσμήματος η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

Μετά την επιτυχημένη παρουσία της στη Διεθνή Έκθεση Κοσμήματος στο Μόναχο, η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας παίρνει μέρος στην 73η Έκθεση "Σύγχρονες Δημιουργίες και Εικαστικό τμήμα" που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στo MEC Παιανίας.

S1
Στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου παίρνουν μέρος με έργα τους μαθητές αλλά και απόφοιτοι της Σχολής.

Όπως λέει στο protothema.gr η Διευθύντρια της Σχολής Σοφία Ταγκαλάκη, «οι δυνατότητες των μαθητών της Σχολής είναι μεγάλες και σε αυτό θα βοηθήσει η προβολή του έργου τους ώστε να γίνει γνωστό και να αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ήδη υπάρχουν πολλές προσκλήσεις για συμμετοχή της Σχολής σε εκθέσεις». Αυτό που έχει σημασία όμως είναι και η Πολιτεία να βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση.

Σε έκθεση κοσμήματος η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας


S2

Κλείσιμο
Η Στεμνίτσα εκτός από τουριστικό προορισμό τα τελευταία χρόνια αποτελεί και πόλο έλξης λόγω της γειτνίασης και με άλλα ιστορικά χωριά όπως η Δημητσάνα με το Μουσείο Υδροκίνησης και τους μπαρουτόμυλους και η ιστορική Καρύταινα με το κάστρο ορμητήριο του Κολοκοτρώνη το 1821 και τους βυζαντινούς ναούς.
Ιστορικά η Στεμνίτσα αποτελεί αργυροχρυσοχοϊκό και μεταλλουργικό κέντρο με ονομαστούς τεχνίτες που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και εδραιώνουν μια μακραίωνη παράδοση στο χώρο της
Αργυροχρυσοχοΐας.

Το 1976 οι τεχνίτες Λάμπης Κατσούλης, βραβευμένος για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών, και Αριστείδης Βλαχόγιαννης ξεκινούν τη διδασκαλία της Τέχνης του Αργυροχρυσοχόου σε μια σχολή που τότε ήταν Κέντρο Χειροτεχνίας του ΕΟΜΜΕΧ. Από το 1980 η Σχολή υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας ενώ από το 2013 ανήκει στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και λειτουργεί ως Δημόσιο ΙΕΚ (Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης), το οποίο απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου από όλη την Ελλάδα.

sxoli-stemnitsa

Οι αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια και το εκθετήριο στεγάζονται σε διώροφο παραδοσιακό κτίριο. Η διδασκαλία γίνεται σε τρία εργαστήρια με πλήρη υλικοτεχνική υποδομή, εξοπλισμένα με ατομικούς πάγκους εργασίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης