Χαλκίδα: Ηλικιωμένος έκανε λαθρεμπόριο καπνικών ειδών

Χαλκίδα: Ηλικιωμένος έκανε λαθρεμπόριο καπνικών ειδών

Κατασχέθηκαν 60 τυποποιημένες συσκευασίας με αδασμολόγητο καπνό και 300 λαθραία πακέτα τσιγάρων 

Xalkida-kapnos
Τα χρόνια που βαραίνουν την πλάτη του δεν εμπόδισαν έναν ηλικιωμένο να τριγυρίζει στους δρόμους της Χαλκίδας διαθέτοντας προς πώληση σημαντικές ποσότητες λαθραίων καπνικών ειδών. Ωστόσο, η παράνομη ασχολία του έφτασε στα αυτιά των ανδρών της Ασφαλείας.

Κατά την διάρκεια αιφνιδιαστικής «επίσκεψης» στο σπίτι του 73χρονου Έλληνα, οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα κατέσχεσαν 60 τυποποιημένες συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό συνολικού βάρους τριών κιλών, οκτώ αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητα αδασμολόγητου καπνού συνολικού βάρους δυο κιλών, καθώς και 300 λαθραία πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών! Όλα παραδόθηκαν στο αρμόδιο Τελωνείο, ενώ ο ηλικιωμένος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και σε Κω και Μαγνησία 

Μόλις αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Κω από το πλοίο της γραμμής που κατέπλευσε από τον Πειραιά, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ένας 24χρονος αλλοδαπός καθώς κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην αποσκευή του βρέθηκαν 400 πακέτα τσιγάρων και 36 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους ενός κιλού και 800 γραμμαρίων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Τα λαθραία προϊόντα παραδόθηκαν στο Τελωνείο του νησιού, ενώ ο αλλοδαπός στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν και 150 ευρώ παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Στον Αλμυρό Μαγνησίας, συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ένας 41χρονος Έλληνας, όταν υποβλήθηκε σε έλεγχο και στην κατοχή του βρέθηκαν 40 πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης τα οποία κατασχέθηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης