Ηγουμενίτσα: Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες για διακίνηση κοκαΐνης

Ηγουμενίτσα: Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες για διακίνηση κοκαΐνης

Συνελήφθησαν εννέα μέλη των δύο συμμοριών - Οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει ακόμα πέντε μέλη των σπειρών 

Hgoumenitsa-speires-kokaini
Περισσότερα από 95.000 ευρώ εκτιμάται ότι ήταν τα παράνομα κέρδη δύο εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην διακίνηση κοκαΐνης σε περιοχές της Αττικής, της Λάρισας και της Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκαν πάνω από 120 αγοραπωλησίες τους τελευταίους πέντε μήνες.

Οι δυο σπείρες εξαρθρώθηκαν ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, η οποία οργάνωσε επιχειρήσεις με τη συμμετοχή αστυνομικών υπηρεσιών της Θεσπρωτίας και της Ασφάλειας Αττικής, Λάρισας, Χαλκίδας και Δυτικής Αχαΐας για την σύλληψη των μελών τους. Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν την Τρίτη και την Τετάρτη συνολικά εννέα μέλη και των δύο συμμοριών.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 48 και 35 χρόνων και ένας 70χρονος αλλοδαπός, σε περιοχές της Αττικής ο 42χρονος Έλληνας αρχηγός της μίας οργάνωσης και μία 47χρονη αλλοδαπή, στη Λάρισα τρεις Έλληνες ηλικίας 22, 58 και 68χρόνων και στην Χαλκίδα ένας 52χρονος Έλληνας, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη πέντε μέλη τους εκ των οποίων ο αρχηγός της δεύτερης οργάνωσης που είναι έγκλειστος.

Στην πρώτη οργάνωση που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Αττικής και στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας με αρχηγό τον 42χρονο, συμμετείχαν άλλα εννέα άτομα. Στην δεύτερη οργάνωση, που προμηθευόταν τα ναρκωτικά που διακινούσε από τα μέλη της πρώτης, αρχηγός ήταν ο 42χρονος που εκτίει ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα και μέλη άλλα τρία άτομα, που δραστηριοποιούνταν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας. Για να μην εντοπιστούν, χρησιμοποιούσαν πλήθος τηλεφωνικών συνδέσεων σε στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων», ενώ επικοινωνούσαν με συνθηματικές φράσεις.

Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών με τη βοήθεια σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν κοκαΐνη βάρους 281,5 γραμμαρίων και αξίας 30.000 ευρώ, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 785,45 γραμμαρίων, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές, 13 ναρκωτικά χάπια, υλικά ανάμειξης ναρκωτικών, πλήθος νάιλον συσκευασίες για αποθήκευση ναρκωτικών, δύο μεταλλικοί τρίφτες και πλήθος κινητών και καρτών SIM. Παράλληλα, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα αεροβόλο περίστροφο, δύο κυνηγητικά όπλα, δύο φορητοί υπολογιστές, 27.095 ευρώ προερχόμενα από την διακίνηση και πλήθος σημειώσεων για αγοραπωλησίες κοκαΐνης που εξετάζονται από τους αστυνομικούς.

Σε βάρος όσων εμπλέκονται στις δυο σπείρες σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά περίπτωση, στην οποία περιλαμβάνονται και άλλα τρία άτομα που προμηθεύονταν ναρκωτικά από τις εγκληματικές οργανώσεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης