Μαζί για το Παιδί: Βραβεία στην Ένωση «Κυριών Δράμας» και στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων

Μαζί για το Παιδί: Βραβεία στην Ένωση «Κυριών Δράμας» και στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων

Στόχος είναι να αναδείξουμε «τη σημασία και την αξία του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς» τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Αλεξάνδρα Μαρτίνου – Την απονομή έκανε η πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη

mazi_vraveia
Σε ανθρώπους και φορείς με σημαντικό έργο απένειμε τα βραβεία «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής» η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Μουσείο Μπενάκη.

Το βραβείο «Έργο Ζωής» απονεμήθηκε στην επικεφαλής της Ένωσης «Κυριών Δράμας» Αλίκη Τσιαμούρα, για την πολυετή και πολυσχιδή εθελοντικής της δράση και την κοινωνική της προσφορά. Παράλληλα, με το βραβείο «Μάθημα Ζωής» τιμήθηκε ο δημιουργός του Παλαιοβιβλιοπωλείου των αστέγων, Λεωνίδας Κουρσούμης. Τα βραβεία απένειμε η πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη.

«Παράδειγμα προς μίμηση»

Για τη φιλοσοφία των βραβείων μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου. Όπως είπε,. Στόχος είναι να αναδείξουν «τη σημασία και την αξία του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς. Με τα βραβεία “Έργο Ζωής” και “Μάθημα Ζωής” τιμούμε προσωπικότητες οι οποίες είτε έχουν προσφέρει σημαντικό και κοινωνικό έργο για αρκετό μεγάλο χρονικό διάστημα είτε είναι οι ίδιοι παράδειγμα προς μίμηση στους δύσκολους καιρούς».

Η Ένωση «Κυριών Δράμας» τιμήθηκε με το βραβείο «Έργο Ζωής» για την πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική της δράση καθώς και την υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξή της σε συνανθρώπους της που έχουν ανάγκη.

Από την πλευρά της η Αλίκη Τσιαμούρα που παρέλαβε το βραβείο ανέφερε ότι η μεγαλύτερη επιβράβευση για εκείνην ήταν η στήριξη της κ. Μαρτίνου σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές που βίωσε.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την κ. Μαρτίνου και το “Μαζί για το Παιδί’’ για την ευκαιρία που μου δίνει να συμβάλω με αυτό τον τρόπο στο θαυμαστό έργο που επιτελούν. Αισθάνομαι πολύ ευτυχής που δίνω αυτό το βραβείο στην κ. Τσιαμούρα με την οποία έχουμε συνεργαστεί, από τον καιρό της πολιτικής μου ιδιότητας, που βρέθηκα στη Δράμα, επισκέφθηκα τον ξενώνα και γνώρισα από κοντά με ποιον τρόπο οι κυρίες της Δράμας επιτελούν το έργο τους με αφοσίωση και πλήρη αυταπάρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ψαρούδα- Μπενάκη.

«Μάθημα Ζωής» παραδίδει ο δημιουργός του Παλαιοβιβλιοπωλείου των αστέγων

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, το βραβείο «Μάθημα Ζωής» απονεμήθηκε στον δημιουργό του Παλαιοβιβλιοπωλείου των αστέγων, Λεωνίδα Κουρσούμη, ως προσωπικότητα προερχόμενη από ευπαθείς ομάδες που υπερβαίνει το «εγώ» και προσφέρει στο εμείς» αξιόλογο και διαχρονικό έργο.

Ο κ. Κουρσούμης ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν. Ειδική αναφορά έγινε στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, που όπως είπε, αποφάσισε να παράσχει στήριξη στο παλαιοβιβλιοπωλείο, αλλά και στην υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς ήταν «η μόνη πολιτικός που επισκέφθηκε το παλαιοβιβλιοπωλείο και από κει πήραν τα πράγματα μια άλλη τροπή, έναν άλλον δρόμο».

«Έχω ζήσει μια ζωή με ένα βιβλίο για ένα βιβλίο και μέσω του βιβλίου αναδείχθηκα, επομένως εκτιμώ ιδιαίτερα ότι ο κ. Κουρσούμης μέσα στην οδύνη της φτώχειας, της ανεργίας κατέφυγε εκεί που ήξερε καλύτερα να διαφύγει στο ασφαλές καταφύγιο του βιβλίου και δημιούργησε αυτό το έργο ζωής. Είμαι πολύ ευτυχής που βραβεύω εσάς έναν άνθρωπο του βιβλίου», επισήμανε από την πλευρά της η κ. Ψαρούδα- Μπενάκη, κατά τη διάρκεια της βράβευσης του κ. Κουρσούμη.

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθηναίων, Βασίλης – Φοίβος Αξιώτης, ήδη έχουν εξασφαλιστεί από τον δήμο «7 άδειες για να μπορέσει να συνεχίσει ο κ. Κουρσούμης το όραμά του. Αυτό έχει γίνει με την ελπίδα ότι τέτοιου είδους κινήσεις θα συμβολίσουν μια αλλαγή», σημείωσε.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους χορηγούς και εθελοντές που στήριξαν το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», τις χρονιές 2018 και 2019. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης