O Λέοναρντ Κοέν zει για πάντα στην αγαπημένη του Ύδρα

O Λέοναρντ Κοέν zει για πάντα στην αγαπημένη του Ύδρα

Δείτε το βίντεο-κλιπ που γυρίστηκε στο νησί που ο καλλιτέχνης είχε σαν δεύτερη πατρίδα και δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατό του - Το νησί της Ύδρας αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για σπουδαίες δημιουργίες του

koen
Τρία χρόνια πέρασαν από τότε που ο τραγουδοποιός Λέοναρντ Κοέν, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο μουσικό στερέωμα, έφυγε από τη ζωή.

Νέο βίντεο κλιπ, από το μεταθανάτιο άλμπουμ του Λέοναρντ, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την καλλιτεχνική του αξία αλλά και το ιδιαίτερα ισχυρό δέσιμο που είχε με την Ελλάδα και συγκεκριμένα με την Ύδρα της καρδιάς του.

Το τραγούδι «Moving On» είναι αφιερωμένο στον πόνο της απώλειας.

Leonard Cohen - Moving On (Official Video)


Η «ιστορία» γυρίζεται με φόντο τη δεύτερη πατρίδα του καλλιτέχνη, την Ύδρα. Στο νησί ο Κοέν αγόρασε σπίτι πριν από 60 χρόνια, το 1960.

Κλείσιμο
Εκεί ήταν το «καταφύγιό» του, το μέρος που του ερχόταν στο νου όταν ήθελε να «αποδράσει».

Το  «Moving On» αποτελεί την πιο πρόσφατη κυκλοφορία στο πλαίσιο ενός εγχειρήματος ανάμεσα στον ιστότοπο Nowness με την Sony Music του Καναδά και το Leonard Cohen Estate, το οποίο φέρνει σε επαφή ταλαντούχους δημιουργούς και κινηματογραφιστές οι οποίοι εκφράζονται καλλιτεχνικά σε σχέση με το μεταθανάτιο άλμπουμ του Κοέν, με τίτλο «Thanks For The Dance».

 Η τελευταία δημιουργία που κατατέθηκε είναι μια όμορφη, λίγο μελαγχολική ταινία για το τραγούδι «Moving On» από τη Λορ Προυβόστ (Laure Prouvost). Η βραβευμένη με Βραβείο Τέρνερ - το σημαντικότερο καλλιτεχνικό βραβείο που δίνεται κάθε χρόνο στη Βρετανία - Λορ ταξίδεψε για τα γυρίσματα στην Ύδρα, μαζί με τον συνεργάτη της Ciarán Wood.

Το «Moving On» ξεκινά με το χτύπημα εκκλησιαστικής καμπάνας, και στη συνέχεια πρωταγωνιστούν οι ήχοι του μελαγχολικού μαντολίνου.

Οι στίχοι που βγαίνουν από τη χαρακτηριστική φωνή του τροβαδούρου παίρνουν μετά τη σκυτάλη.

«Ποιος προχωρά, ποιος κοροϊδεύει ποιον;», οι στίχοι με γεύση σαρκασμού που ηχούν στο κομμάτι.

Το σπίτι του τραγουδοποιού στην Ύδρα δεν ήταν απλώς μια καλοκαιρινή οικία, αλλά ένα μέρος έμπνευσης και δημιουργίας.

koen2


Η Ύδρα ήταν το μέρος που έζησε η Μαριάν Ιλέν, η μούσα, ο έρωτας του Κοέν. Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης αριστουργημάτων, όπως του τραγουδιού «So Long, Marianne».

Στο βίντεο του τραγουδιού «Moving On» πρωταγωνιστές είναι μια γάτα, ένας γάιδαρος, ένα μανταρίνι και λουλούδια.

Τα υπέροχα τοπία της Ύδρας, οι δρόμοι με ιστορία από την αρχαιότητα και το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα προσδίδουν μια ξεχωριστή αίσθηση στο βαθιά συγκινητικό τραγούδι...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης