ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
25η Μαρτίου - Τρίγωνο Έβρου: Ακρίτας υποδέχτηκε με ξεχωριστό τρόπο τα F-16 της πολεμικής αεροπορίας

25η Μαρτίου - Τρίγωνο Έβρου: Ακρίτας υποδέχτηκε με ξεχωριστό τρόπο τα F-16 της πολεμικής αεροπορίας

Εκεί που ενώνονται τα σύνορα Ελλάδας, Τουρκίας και Βουλγαριας

evross
Είναι ο νεότερος σε ηλικία κάτοικος του Δίλοφου Έβρου. Ενός μικρού χωριού 25 μόλις κατοίκων στην «πινέζα» -κυριολεκτικά- του χάρτη της Ελλάδα, στο λεγόμενο «Τριεθνές» που ενώνονται τα σύνορα Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας.




Ο λόγος για τον 45χρονο αγρότη Παναγιώτη Κυργιαλάνη, που μ’ έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου αλλά και τα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, που πέταξαν το πρωί στον Έβρο, συμμετέχοντας στη λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Καστανιές.

Κρατώντας στα χέρια την ιστορική σημαία της Μάνης κατά την επανάσταση του 1821 -που πάνω της αναγράφεται: «Νίκη ή θάνατος – Ταν ή επι τας», o 45χρονος αγρότης και εθνοφύλακας ανέβηκε στην κορυφή υψώματος ανατολικά του χωριού του -με θέα τα σύνορα και την τουρκική ενδοχώρα έως την Αδριανούπολη- όπου την ατένισε με περηφάνεια την ώρα που τους αιθέρες έσκιζαν πάνω από το κεφάλι του το ζεύγος μαχητικών F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας. «Τριεθνές Δίλοφος Έβρου. Χρόνια Πολλά! Ζήτω η 25η Μαρτίου. Ζήτω το Έθνος» σχολίασε ο ίδιος, αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει σκοπός ζωής για τον κ. Κυργιαλάνη η τοποθέτηση στο συγκεκριμένο ύψωμα, ενός μεγάλου ιστού με την ελληνική σημαία, όπως συμβαίνει ήδη στις απέναντι πλευρές των συνόρων σε Τουρκία και Βουλγαρία. Αν και ο ίδιος έχει εξασφαλίσει τα υλικά κατασκευής του ιστού και τα έξοδα για τις αναγκαίες εργασίες, το θέμα έχει κολλήσει στην γραφειοκρατία μια και η περιοχή είναι στρατιωτική και απαιτείται έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο ίδιος ωστόσο αισιοδοξεί πως σύντομα θα κυματίζει περήφανη στην «πινέζα» μια μεγάλη ελληνική σημαία.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για 25η Μαρτίου και κορωνοϊό: Η πανδημία θα κοστίσει αλλά θα μας αφήσει νικητές και πιο ώριμους

Διάγγελμα Σακελλαροπούλου: Για να πετύχει η εθνική προσπάθεια, το «εμείς» πρέπει να μπει πριν από το «εγώ»

Κορωνοϊός - Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ στους νέους: «Αυτός ο ιός μπορεί να σας σκοτώσει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης