Λέρος: Διακινούσαν χασίς και λαθραία τσιγάρα στο hot spot

Λέρος: Διακινούσαν χασίς και λαθραία τσιγάρα στο hot spot

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των δραστών ακατέργαστη κάνναβη βάρους 532,7 γραμμαρίων και 440 πακέτα τσιγάρων

Leros-xasis-tsigara
Οργιάζει η διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων προϊόντων καπνού μεταξύ των μεταναστών που διαβιούν στο hot spot της Λέρου, όπως επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά από την σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 20 και 29 χρόνων από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος.

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και της διακίνησης ναρκωτικών και έκαναν έλεγχο στους δυο αλλοδαπούς, με αποτέλεσμα να βρουν στην κατοχή τους ακατέργαστη κάνναβη βάρους 532,7 γραμμαρίων και 440 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης.

Οι μετανάστες συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο Τελωνείο της Κω για τον υπολογισμό των διαφυγόντων εσόδων του δημοσίου.

Μία σύλληψη για λαθραία τσιγάρα και στο Κιλκίς 

Σε έλεγχο υποβλήθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας Έλληνας στο Κιλκίς και στην κατοχή του βρέθηκαν 590 λαθραία πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες με καπνό βάρους 300 γραμμαρίων. Έτσι, συνελήφθη και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσε. Κατά την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι είχε αγοράσει τα λαθραία προϊόντα από έναν άλλο Έλληνα, ο οποίος εντοπίστηκε αργότερα, συνελήφθη και στην κατοχή του κατασχέθηκαν 275 ευρώ προερχόμενα από την πώληση λαθραίων τσιγάρων. Και οι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς με την κατηγορία της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέσσερις μετανάστες έσπασαν την καραντίνα στη δομή της Μαλακάσας

Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ - Τι ώρα κλείνουν σήμερα

Σπείρα διακινούσε χασίς στη μισή Πελοπόννησο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης