Κορωνοϊός - Σερβία: Άλλα 82 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι ασθενών

Κορωνοϊός - Σερβία: Άλλα 82 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι ασθενών

Κορωνοϊός: Στους 13 οι θάνατοι από τον ιό στη Σερβία - Ξεκίνησε να λειτουργεί η προσωρινή νοσοκομειακή δομή που δημιουργήθηκε στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Βελιγραδίου

200314113706_Serbia_coronavirus
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώθηκαν 82 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Σερβία ανεβάζοντας στους 741 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον covid-19. Τρία άτομα κατέληξαν σήμερα και έτσι έφτασαν τους 13 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό.

Σήμερα άρχισε να λειτουργεί η προσωρινή νοσοκομειακή δομή που δημιουργήθηκε στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Βελιγραδίου η οποία διαθέτει 3.000 κλίνες. Στον χώρο αυτό νοσηλεύονται ήδη 33 ασθενείς που παρουσιάζουν ήπια κλινική εικόνα, ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Υγείας.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής δημόσιας υγείας που διαχειρίζεται την πανδημία, επιδημιολόγος Πρέντραγκ Κον επισήμανε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα εκδηλωθεί η έξαρση της επιδημίας στην Σερβία και χρειάζεται να τηρηθούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας για να μην υπάρξει συμφόρηση στα νοσοκομεία. Ο κ. Κον εκτίμησε ότι η εμφάνιση της νόσου θα αρχίσει να έχει φθίνουσα πορεία από το Πάσχα και μετά ωστόσο - υπογράμμισε - θα χρειαστεί να περάσει τουλάχιστον άλλος ένας μήνας για να επέλθει η κανονικότητα.

Η πρωθυπουργός τη Σερβίας Ανα Μπέρναμπιτς δήλωσε σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού ότι από την εκδήλωση της επιδημίας αγοράστηκαν 480 καινούργιοι αναπνευστήρες, εκατομμύρια μάσκες και νοσοκομειακό προστατευτικό υλικό. Τα νοσοκομεία στην Σερβία , όπως είχε ανακοινωθεί επίσημα, πριν την πανδημία του κορονοϊού διέθεταν συνολικά 1080 αναπνευστήρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός στην Ιταλία: 756 νεκροί και 5.217 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Φιλιππίνες: Αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες κατά την απογείωσή του - Οκτώ νεκροί

Κορωνοϊός: 38 νεκροί στη χώρα - 95 νέα κρούσματα - 1.156 συνολικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ