Κορωνοϊός - Καναδάς: Δεν απέκλεισε χρησιμοποίηση στρατού για να επιβάλει την καραντίνα ο Τριντό

Κορωνοϊός - Καναδάς: Δεν απέκλεισε χρησιμοποίηση στρατού για να επιβάλει την καραντίνα ο Τριντό

Κορωνοϊος: Ο Τριντό δεν θέλησε να δεσμευτεί όταν ρωτήθηκε αν θα αναπτύξει στρατιώτες στο Κεμπέκ ή σε άλλες επαρχίες για τον περιορισμό της επιδημίας

trinto
Ο Καναδάς δεν σχεδιάζει προς το παρόν να χρησιμοποιήσει τον στρατό του για να αντιμετωπίσει την επιδημία Covid-19, μολονότι αυτή η επιλογή παραμένει στο τραπέζι, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Και στις 10 επαρχίες έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι κάτοικοι έχουν διαταχθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους. Τα κρούσματα ανέρχονται στα 5.866 και οι νεκροί στους 63 (+2 από χθες).

Η επαρχία του Κεμπέκ, που αριθμεί 8,5 εκατομμύρια κατοίκους σε μια έκταση ίση με τη δυτική Ευρώπη, ανακοίνωσε χθες ότι απαγορεύει την πρόσβαση σε οκτώ απομονωμένες περιοχές οι οποίες δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Στα σύνορα με τις ΗΠΑ έχουν αναπτυχθεί αστυνομικοί που φροντίζουν να διασφαλίζουν ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη χώρα θα τεθούν σε καραντίνα.

Ο Τριντό δεν θέλησε να δεσμευτεί όταν ρωτήθηκε αν θα αναπτύξει στρατιώτες στο Κεμπέκ ή σε άλλες επαρχίες. «Η κατάσταση εξελίσσεται διαρκώς και προετοιμαζόμαστε για κάθε είδους διαφορετικές καταστάσεις. Φυσικά, οι Καναδοί ξέρουν πολύ καλά ότι τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων είναι πάντα έτοιμα να βοηθήσουν όποτε χρειαστεί», τόνισε, εξηγώντας όμως ότι προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. «Δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανένα σενάριο», πρόσθεσε.

Περίπου τα μισά κρούσματα έχουν εντοπιστεί στο Κεμπέκ, ο πρωθυπουργός του οποίου, ο Φρανσουά Λεγκό, είπε σήμερα ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η κατάσταση σταθεροποιείται. «Μην τα παρατάτε», προέτρεψε τους κατοίκους που ίσως να έχουν κουραστεί με την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ο Τριντό είπε επίσης ότι το κράτος θα δαπανήσει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια Καναδά για να βοηθήσει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως τους άστεγους, τις γυναίκες και τα παιδιά θύματα βίας αλλά και για συμβουλευτικές υπηρεσίες σε νέους.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Η Νέα Υόρκη στα «χνάρια» της Ουχάν - 965 νεκροί, σχεδόν 60.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κορωνοϊός στην Ιταλία: 756 νεκροί και 5.217 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός: 38 νεκροί στη χώρα - 95 νέα κρούσματα - 1.156 συνολικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ