Μικ Τζάγκερ - Κάρλα Μπρούνι: Καραντίνα στα «παλάτια» τους στη Γαλλία για τους δύο πρώην εραστές

Μικ Τζάγκερ - Κάρλα Μπρούνι: Καραντίνα στα «παλάτια» τους στη Γαλλία για τους δύο πρώην εραστές

Ο γερόλυκος της ροκ σε κάστρο στα λιβάδια όπου έγραψε πέρυσι το προφητικό «Ghost Town» και η κυρία Σαρκοζί στη βίλα της με θέα τη Μεσόγειο

jagger_main
«Το ήσυχο λιμάνι μου στην κοιλάδα των βασιλιάδων» αποκαλεί ο 76χρονος frontman των Rolling Stones το γαλλικό κάστρο La Fourchette στις όχθες του ποταμού Λίγηρα όπου βρίσκεται απομονωμένος ενόψει καραντίνας. Το κάστρο που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και ανήκε στον υπουργό Οικονομικών του Λουί του 16ου, τον Δούκα Σουαζέιγ, είναι εδώ και δεκαετίες το ησυχαστήριο του Μικ Τζάγγερ και το μέρος όπου πρόσφατα, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της θρυλικής μπάντας της ροκ εμπνεύστηκαν το προφητικό single “Living in a Ghost Town” (σ.σ. «Ζώντας σε μια πόλη φάντασμα») που κυκλοφόρησαν μέσα στη πανδημία: «Δεν είχε γραφτεί για τώρα αλλά είναι από αυτά τα παράξενα πράγματα…Ηταν γραμμένο για ένα μέρος που ήταν γεμάτο ζωή αλλά τώρα στερείται την ζωή», δήλωσε ο ίδιος αφού το τραγούδι γράφτηκε στο κάστρο ένα χρόνο πριν.

Ο εντυπωσιακός πύργος που βρίσκεται κοντά στο μικρό γραφικό χωριό Ποσέ-Σιρ-Σις περιβάλλεται από μια αχανή έκταση πνιγμένη στο πράσινο, με απέραντα λιβάδια, ποικίλη βλάστηση και ρεματιές αφού δεσπόζει πάνω στις όχθες του ποταμού Λίγηρα και αποτελεί ένα από τα εμβληματικά στολίδια της ευρύτερης περιοχής του Αμπουάζ, στην κεντρική Γαλλία. Ο Τζάγκερ (πατέρας 8 παιδιών και παππούς 5 εγγονών) που αγόρασε το κάστρο για 2.2 εκατομμύρια γαλλικά φράγκα το 1982, όταν ακόμα ήταν παντρεμένος με τη Τζέρι Χολ, χρειάστηκε να καταβάλλει 3 ακόμα εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να το ανακαινίσει αλλά και να διαμορφώσει κατά τις ανάγκες του τον περιβάλλοντα χώρο έκτασης περίπου 50 στρεμμάτων.

Η πισίνα και το γήπεδο τένις είναι ίσως οι μόνες «αστικές» παραφωνίες στον περιβάλλοντα χώρο αφού ο αειθαλής ρόκερ φρόντισε με τη βοήθεια ειδικών να ενισχύσει περαιτέρω την πλούσια βλάστηση φυτεύοντας εκατοντάδες ψηλά δέντρα γύρω από το κάστρο και προστατεύοντας την ιδιωτικότητα της οικογένειάς του αλλά και των διάσημων καλεσμένων του. Από εδώ έχουν περάσει ινκόγκνιτο δεκάδες σούπερ αστέρες της ροκ σκηνής, από τον Ντέιβιντ Μπόουι και τον Πολ Μακ Κάρτνει μέχρι τη Τίνα Τέρνερ και τον Ερικ Κλάπτον ενώ σχεδόν κάθε χρόνο στις 26 Ιουλίου, γιορτάζει κεκλεισμένων των θυρών τα γενέθλιά του.

SPL5165759_001_SPLASH_EXCLUSIVE_
Το κάστρο La Fourchette στις όχθες του ποταμού Λίγηρα όπου βρίσκεται απομονωμένος ο Μικ Τζάγκερ
SPL5165759_005___SPLASH_EXCLUSIVE__
Το κάστρο La Fourchette
Φωτογραφίες: SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE

Τα βεγγαλικά που φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό πάνω από το επιβλητικό κάστρο δίνουν το στίγμα της παρουσίας του ενώ ο ίδιος -αν και συχνότερα παλαιότερα- συνηθίζει να κάνει βόλτες με τους άντρες της ασφάλειάς του στο ήσυχο γραφικό χωριό όταν θέλει να γευματίσει, εκτός κάστρου, μαζί με τη 33χρονη, σύντροφό του, μητέρα του 8ου παιδιού του και χορεύτρια, Μέλανι Χάμρικ. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι λιγοστοί κάτοικοι που πέρυσι τον είδαν με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας των Rolling Stones, να σουλατσάρουν στο χωριό όταν βρέθηκαν όλοι μαζί για να προβάρουν τα τραγούδια που ετοίμαζαν για το νέο τους άλμπουμ, μεταξύ αυτών και το Living in Ghost Town, με τον Μικ να γράφει τους στίχους μέσα σε 10 λεπτά.

Κλείσιμο
Το τραγούδι, ηχογραφήθηκε τελικά σε στούντιο του Λος Αντζελες πριν ένα χρόνο και πριν καν εμφανισθεί η παραμικρή ένδειξη της νέας επιδημίας που σάρωσε τον πλανήτη, με τους στίχους του Living in Ghost Town να ακούγονται σήμερα διαβολικά προφητικοί. Λόγος αρκετός για το συγκρότημα που αν και σχεδίαζε να το λανσάρει αργότερα αποφάσισε τελικά με μικρές ακόμα παραλλαγές στους στίχους για να κουμπώσει απόλυτα με την πανδημία, να το θέσει σε online κυκλοφορία στις 23 Απριλίου κι ενώ είχε αναγκασθεί να διακόψει την περιοδεία του λόγω των νέων συνθηκών.

Πριν λίγες μέρες ο Τζάγκερ φιλοξενήθηκε μάλιστα μέσω video στην εκπομπή «Tonight Show» του Τζίμι Φάλον με τον παρουσιαστή να τον παροτρύνει να κάνει κάτι χρήσιμο και παραγωγικό εκτός από το να γρατζουνάει την κιθάρα του, ως παράδειγμα για όσους σήμερα βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω καραντίνας. Και ο Τζάγκερ υπάκουσε αφού μια σειρά από βίντεο τον δείχνουν σε απρόσμενες για όσους θα περίμενε το κοινό του δραστηριότητες: ο Τζάγκερ στον κήπο να φτυαρίζει και να κλαδεύει, να κάνει μερεμέτια, να ετοιμάζει φαγητό στην κουζίνα, να κάνει γυμναστική αλλά και να φυλάει τα πρόβατα. Όλα αυτά βέβαια μέσα στο αχανές γαλλικό κάστρο που κάποτε αγόρασε με τη Τζέρι Χολ το 1982 αλλά που δεν πρόλαβαν να χαρουν μαζί για πολύ αφού το 1992, το ζευγάρι χώρισε αφού ο άτακτος Μικ την απατούσε με το σούπερ μόντελ της εποχής Κάρλα Μπρούνι, νυν κυρία Σαρκοζί που την ίδια στιγμή περνάει τις μέρες της καραντίνας κάποια χιλιόμετρα μακριά στην ίδια χώρα: στη παραθαλάσσια βίλα της μητέρας της Μαρίζα Μπρούνι-Τεντέσκι, στο Cap Negre, με απεριόριστη θέα στη θάλασσα της Μεσογείου.

28014632-0-Productive_day_Other_frames_show_the_Rolling_Stones_frontman_pru-a-4_1588848691914
28014640-0-Mick_the_shepherd_One_of_the_more_amusing_passages_comes_when_Mi-a-6_1588848691916
28014646-0-Productive_day_Other_frames_show_the_Rolling_Stones_frontman_pru-a-5_1588848691915


Λογοτεχνία και τηλεδιάσκεψη για το ζεύγος Σαρκοζί

Από το γάμο της το 2008 με τον Νικολά Σαρκοζί, το πρώην μοντέλο, τραγουδοποιός και πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας φρόντισε να εμφυσήσει την ίδια αγάπη για την παραθαλάσσια έπαυλη στο Cap Negre που ήδη από το 1971 είχε περιέλθει στα χέρια της οικονομικά εύρωστης οικογένειάς της. Χτισμένη πάνω στα βράχια, υπερυψωμένη και λουσμένη στο φως, η έπαυλη απόλυτα προστατευμένη από έναν τεράστιο φράχτη και πανύψηλα δέντρα ώστε να αποτρέπει τις ορδές των παπαράτσι και των περίεργων διερχόμενων ανέκαθεν ήταν το ησυχαστήριο της οικογένειας των Μπρούνι και ο τόπος διακοπών της 53χρονης σήμερα Κάρλα και της αδερφής της που έχουν δεκάδες αναμνήσεις από τα ανέμελα καλοκαίρια των παιδικών τους χρόνων. Σήμερα η ίδια μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας εκμεταλλεύονται ενόψει καραντίνας την υπέροχη θέα στη Μεσόγειο από τη τεράστια βεράντα της βίλας τους προτιμώντας την απομόνωση στη θερινή κατοικία τους από το διαμέρισμα του Παρισιού. Κάτι πολύ πιο δελεαστικό και για τα δύο ακόμα μέλη της οικογένειας αφού μαζί με το ζεύγος Σαρκοζί βρίσκεται και ο 18χρονος γιος της Μπρούνι, Ορελί από την σχέση της με τον καθηγητή Ραφαέλ Αντοβέν, αλλά και η 8χρονη κόρη που απέκτησαν οι δυο τους, η Τζούλια, «η ηλιαχτίδα μου», όπως την αποκαλεί ο Νικολά Σαρκοζί.

Εκεί το ζευγάρι, απερίσπαστο από την πολλή συνάφεια, μπορεί να απολαμβάνει άπειρες ώρες ήσυχης ανάγνωσης ακούγοντας τους παφλασμούς των κυμάτων να σκάνε πάνω στα άγρια βράχια της ακροβολισμένης βίλας με την ίδια να επιλέγει να διαβάζει το «Καλημέρα θλίψη» της Φρανσουάζ Σαγκάν έχοντας επιπλέον βάλει στο πλάνο να φρεσκάρει τη μνήμη της με όλα τα αγαπημένα της βιβλία από τους Καμί και Κολέτ. Από τη μεριά του, ο Γάλλος πολιτικός επιλέγει για τις ώρες χαλάρωσης πιο βαριά κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας αφού, όπως μαρτυρούν φίλοι του ζευγαριού στο Γαλλικό Gala, ο πρόεδρος διαβάζει αυτές τις μέρες τους «Αδερφούς Καραμαζόφ» του Ντοστογιέφσκι. Η ανάγνωση δεν είναι το μόνο που κάνουν στον άπειρο ελεύθερο χρόνο που μοιράζεται η οικογένεια Σαρκοζί στους άνετους φωτεινούς χώρους της έπαυλης αφού η Κάρλα βρήκε την ευκαιρία να ασχοληθεί με την μουσική, γράφοντας και προβάροντας στίχους και συνθέσεις ενώ ο Νικολά, απομονώνεται στο γραφείο του βρισκόμενες σε συνεχείς τηλεδιασκέψεις με συνεργάτες και μέλη της κυβέρνησης προκειμένου να ενημερώνεται για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Υγειονομικό Σύστημα της Γαλλίας που περνάει δύσκολες στιγμές. Αν και λάτρης των σπορ, της ποδηλατάδας, του τζόκινγκ και της κολύμβησης, προς στιγμήν ο Σαρκοζί δείχνει να σέβεται αόλυτα τους όρους της αυστηρής απομόνωσης και της καραντίνας δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα αφού οι φυσικές του δραστηριότητες περιορίζονται μέχρι το μονοπάτι εντός των συνόρων της οικίας είτε περπατώντας είτε παίζοντας ποδόσφαιρο. Φυσικά μαζί με το ζευγάρι βρίσκονται και μια δεκάδα ανθρώπων της ασφαλείας του που περιπολεί άγρυπνα γύρω από την παραθαλάσσια έπαυλη αφού ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έχει γίνει στόχος των επίμονων παπαράτσι που διά θαλάσσης και ξηράς έχουν απαθανατίσει το ζεύγος στις ιδιωτικές του στιγμές.

4902188-nicolas-sarkozy-et-sa-femme-carla-bruni-950x0-3
Η βίλα της μητέρας της Κάρλα Μπρούνι, στο Cap Negre, με θέα στη θάλασσα της Μεσογείου
sarkozi
Κάρλα Μπρούνι και Νικολά Σαρκοζί απολαμβάνουν τη θάλασσα στο Cap Negre
Ο Τζάγκερ κόκκινο πανί για τον Σαρκοζί

H βίλα των 10 δωματίων με τους δύο πύργους να δεσπόζουν στην κορυφή της, την τεράστια πισίνα και την πανύψηλη ηλεκτρική θύρα που αποτρέπει κάθε απόπειρα εισβολής ήταν γνωστή ως το Κάστρο Φαρανγκί από το όνομα του ιδιοκτήτη της που την αποπεράτωσε το 1937. Χτισμένη μέσα σε ένα πευκώνα πάνω στο απότομο βραχώδες ακρωτήρι του Cap Negres, βρίσκεται σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τη μικρή πόλη του Λαβαντού, στη νότια Γαλλία. Οι γονείς της Κάρλα, μισή Ιταλίδα και μισή Γαλλίδα από τη μεριά της μητέρας της, εύποροι και μέλη των πολιτικών και αριστοκρατικών κύκλων του Παρισιού όπου εγκαταστάθηκαν μόνιμα τη δεκαετία του 70, όταν την απέκτησαν το 1971 ελάχιστα ήταν όσα άλλαξαν από τον κλασικό διάκοσμο του εσωτερικού της θέλοντας να διατηρήσουν στο ακέραιο την ιστορία της. Αντιθέτως φρόντισαν να κάνουν διάφορες μετατροπές στους εξωτερικούς χώρους του οικήματος ώστε αφενός να εξασφαλίσουν τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής στα μέλη της οικογένειας κι αφετέρου την απόλυτη προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, κυρίως από τότε που η Κάρλα παντρεύτηκε με τον πολιτικό και μετέπειτα πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Η βίλα παρά τα επίμονα αιτήματα του Τύπου για να την φωτογραφήσουν λόγω της φήμης του super model, δεν είχε ποτέ ανοίξει για το κοινό και ο μόνος που είχε απολαύσει το προνόμιο της αποκλειστικότητας ήταν ο διάσημος φωτογράφος Χέλμουτ Νιούτον το 1992 για λογαριασμό του Vanity Fair. Ηταν η μνημειώδης φωτογράφηση της Κάρλα Μπρούνι να γέρνει σκυμμένη πάνω σε ένα πιάνο νωχελικά, φορώντας μόλις ένα πουκάμισο και αφήνοντας σε πλήρη θέα τα ατελείωτα πόδια και μέρος των γλουτών της. Ηταν η εποχή που η Μπρούνι φερόταν να έχει συνάψει παράνομη σχέση με τον Μικ Τζάγγερ, παντρεμένος τότε με την Τζέρι Χολ, αμέσως μετά την πολύχρονη σχέση της με τον Ερικ Κλάπτον. Ηταν σύμφωνα με ένα πιπεράτο βιβλίο που είχε αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της σχέσης τους, μέσω του Κλάπτον που η Μπρούνι γνώρισε τον Τζάγκερ, το 1990 κι ενώ η μπάντα βρισκόταν σε περιοδεία στα πλαίσια του Urban Jungle Tour. «Σε παρακαλώ Μικ, Όχι την Κάρλα, είμαι ερωτευμένος μαζί της», φέρεται να του είπε ο Κλάπτον όταν διέκρινε το λαίμαργο βλέμμα του Τζάγκερ στην 23χρονη τότε σύντροφό του. Παρακάλι που προφανώς έπεσε στο κενό αφού το μοντέλο είχε γυαλίσει στον leader του γκρουπ που περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία. Αυτή τελικά ήρθε το 1992, όταν οι Stones εμφανίζονταν στη Ταϊλάνδη. Τότε η Κάρλα βρέθηκε μαζί με τον Μικ και πέρασαν μια αξέχαστη βραδιά στη σουίτα του ξενοδοχείου του. Τα νέα έφτασαν στα αυτιά της Τζέρι Χολ που μόλις την προηγούμενη μέρα είχε φέρει στον κόσμο την κόρη τους, Τζόρτζια Μέι Τζάγκερ και βρισκόταν στο Λονδίνο. Τις κραυγές της και τα κλάματά της λέγεται ότι ακούστηκαν σε όλη την γειτονιά όταν έφτασε στα χέρια της ένα μήνυμα της Κάρλα απευθυνόμενο στο Τζάγκερ γράφοντας «Θα είμαι για πάντα η ερωμένη σου».

Σύμφωνα με το βιβλίο, οι δύο αντίζηλες βρέθηκαν αντιμέτωπες στο λόμπι του ξενοδοχείου Ριτζ με την Χολ να αποκαλεί «τσούλα» την Μπρούνι, ένα περιστατικό που καμία από τις δύο δεν επιβεβαίωσε αλλά η Τζέρι φρόντισε με τον τρόπο της να υποδείξει σε δηλώσεις της την Μπρούνι ως την αιτία της διάλυσης του γάμου της με τον Τζάγκερ που ούτως ή άλλως δεν φημιζόταν για την πίστη του. Οσο για τη Μπρούνι ποτέ δεν παραδέχθηκε ότι είχε ερωτικές σχέσεις μαζί του λέγοντας ότι ήταν μόνο φίλοι, κάτι που κανείς δεν πίστεψε. Δύο χρόνια αργότερα απέκτησε τον γιο της Ορελί από την σχέση της με τον καθηγητή Ραφαέλ Αντοβέν, τον οποίο γνώρισε ενώ ήταν ήδη ερωμένη του πατέρα του. Λίγους μήνες μετά τον οριστικό χωρισμό τους, θα έρθει η γνωριμία της με τον Σαρκοζί με τον οποίο παντρεύτηκαν μετά από μόλις λίγους μήνες σχέσης το 2008. Λέγεται μάλιστα ότι ο Σαρκοζί ανέκαθεν ζήλευε πολύ την Κάρλα και το άτακτο παρελθόν της σε σημείο που όταν στις αρχές του γάμου τους βρήκε ένα πολυτελές υπέροχο διαμέρισμα στο Παρίσι για να μείνουν μαζί, άλλαξε γνώμη όταν έμαθε ότι στο ίδιο συγκρότημα τύγχανε να είναι γείτονας και ιδιοκτήτης διαμερίσματος και ο Μικ Τζάγκερ.

Τα diner με τους πολιτικούς, τον Ντι Κάπριο και τη Ναόμι

Από το πρώτο καλοκαίρι του γάμου τους, το ζευγάρι έκανε διακοπές στο Cap Negres και οι παπαράτσι ξημεροβραδιάζονταν προσπαθώντας να κλέψουν στιγμιότυπα της Κάρλα με το μαγιό να κάνει βουτιές μαζί με τον πρόεδρο. Τα σκάφη του λιμενικού που έκοβαν βόλτες γύρω από την έπαυλη δυσκόλεψαν πολλές φορές τη ζωή των φωτογράφων που κατάφεραν παρόλα αυτά να τους απαθανατίσουν σε δεκάδες στιγμιότυπα από τις διακοπές τους. Στο σπίτι αυτό των διακοπών τους, Μπρούνι-Σαρκοζί είχαν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν δεκάδες πολιτικούς όπως ο Τόνι Μπλερ, ο Ζακ Σιράκ και η Ράνια της Ιορδανίας μεταξύ άλλων αλλά και σταρ παραθέτοντας μνημειώδη τραπεζώματα.

Λέγεται μάλιστα ότι όταν το 2010 ο τότε Υπουργός Οικονομικών Ζαν Λουί Μπορλού έσπευσε στη βίλα για να παρουσιάσει στον πρόεδρο το κυβερνητικό πρόγραμμα έμεινε κόκαλο όταν μεταξύ των συνδαιτημόνων στο τραπέζι βρίσκονταν δύο σταρ: η Ναόμι Κάμπελ και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο. Από το 2012 πάντως, οπότε και αποχώρησε από την προεδρία ο Σαρκοζί, το Cap Negre έγινε απαγορευμένη Ζώνη αφού τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν περαιτέρω και όπως ανέφερε και το Vanity Fair στο οποίο αποκλειστικά επιτράπηκε η πρόσβαση το 2016, 23 χρόνια μετά την περίφημη εκείνη φωτογράφηση του Νιούτον με την ημίγυμνη Μπρούνι, 10 αστυνομικοί βρίσκονται μονίμως στη βίλα από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβρη –την περίοδο δηλαδή που το επισκέπτεται συχνά και το πρώην προεδρικό ζεύγος. Προς στιγμήν πάντως κι ενόψει καραντίνας το ζευγάρι μπορεί να απολαμβάνει την ησυχία της βίλας την οποία το μόνο που διαταράζουν είναι τα κακαρίσματα από το κοτέτσι που πριν χρόνια έβαλε η μητέρα της Μπρούνι, Μαρίζα για χάρη του εγγονού της, Ορελί.

carlabrunivanity
Η περίφημη φωτογραφία του Νιούτον με την ημίγυμνη Μπρούνι


Παρακάτω η Κάρλα Μπρούνι και ο Νικολά Σαρκοζί σε διακοπές στο Cap Negres:

spl1154543_007__SPLASH_EXCLUSIVE_
SPL4064578_004__SPLASH_EXCLUSIVE___
SPL4064578_024__SPLASH_EXCLUSIVE___

SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE 


Ειδήσεις σήμερα:

Καταστήματα - Άρση μέτρων: Διαβάστε ποια ανοίγουν στις 11 Μαΐου

Βίντεο-σοκ: Χειροπέδες στον πατέρα και τον γιο που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Αχμάντ Αρμπερί ενώ έκανε τζόκινγκ

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Δημήτρης Κρεμαστινός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης