Μπιλ Κόσμπι: Έκανε αστεία και χασκογελούσε λίγο πριν ακούσει την καταδίκη του

 Μπιλ Κόσμπι: Έκανε αστεία και χασκογελούσε λίγο πριν ακούσει την καταδίκη του

Έσκασε στα γέλια ο  Μπιλ Κόσμπι προτού του περάσουν χειροπέδες  - Όπως και ο Χάρβεϊ  Γουάινσταιν - Η συμπεριφορά τους οφείλεται στο σύνδρομο «Duping Delight» λένε οι ειδικοί

cospi-hand
Λίγο πριν ακούσει από τα χείλη του δικαστή την ποινή του, ο Μπιλ Κόσμπι έκανε χθες αστεία και χασκογελούσε με τους συνεργάτες του, συμπεριφορά που δείχνει δύο πράγματα: ή ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της κατάστασης ή ότι δεν του καιγόταν καρφί...

Ο βετεράνος τηλεοπτικός σταρ καταδικάστηκε χθες σε φυλάκιση τριών έως δέκα ετών για σεξουαλική επίθεση στην ομογενή Andrea Constand, πρώην διοικητικό του πανεπιστημίου Temple, το 2004 στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια.

Λίγες ώρες μετά την καταδίκη του, τα αμερικανικά ΜΜΕ σχολιάζουν την αψυχολόγητη αντίδρασή του ενώ βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα και περίμενε να ακούσει την δικαστική απόφαση. Ήταν αμήχανος, αναίσθητος ή συνέβαινε κάτι άλλο;

Το «σεξουαλικό αρπακτικό» έκανε αστεία με τους συνεργάτες του στο δικαστήριο του Montgomery County την ώρα που αξιωματικοί του σερίφη πήγαιναν προς το μέρος του για να του περάσουν χειροπέδες.

Εκτός από τους χρήστες του Twitter που έσπευσαν να σχολιάσουν την προκλητική του συμπεριφορά στο δικαστήριο,υπήρξαν και ειδικοί που επιχείρησαν να αποκωδικοποιήσουν τη γλώσσα του σώματός του.

Ο Κόσμπι κοιτάζει κάτω αποφεύγοντας την κάμερα

Κλείσιμο
Στο Twitter, πολλοί χρήστες έκαναν λόγο για έναν θλιβερό άνθρωπο, ωστόσο, η Αμερικανίδα επικοινωνιολόγος με ειδίκευση στη γλώσσα του σώματος, Σούζαν Κόνστανταιν υποστήριξε ότι η εικόνα του έδειχνε πόσο βαθιά είναι η πτώση του.

«Ο Μπιλ Κόσμπι φαινόταν άψυχος και μαρασμένος καθώς κατέρρεε μπροστά στην κάμερα», λέει η ίδια στο Yahoo και προσθέτει:

«Το κεφάλι του έγερνε προς το κάτω ... αυτό συνδέεται με ντροπή και απελπισία. Είναι η επιτομή της ήττας».

H στάση του πάντως έδειχνε ότι δεν τον απασχολούσε διόλου η δικαστική απόφαση και μάλιστα θύμιζε αυτή του Χάρβει Γουάνσταιν,του πρώην ισχυρού άνδρα του Χόλιγουντ.

Και στην περίπτωσή του ο φακός τον έδειχνε να γελά την ώρα που οι αστυνομικοί του περνούσαν χειροπέδες.

Αυτή η συμπεριφορά των δύο ανδρών μπορεί να αποδοθεί σ' ένα φαινόμενο που ονομάζεται «Duping Delight»: να απολαμβάνεις δηλαδή όταν ξεγελάς ή εξαπατάς τους άλλους.

Πρόκειται για ένα «σχεδόν ακαταμάχητο συναίσθημα που αισθάνονται μερικοί άνθρωποι όταν ρισκάρουν.
Μερικές φορές περιλαμβάνει την περιφρόνηση... Είναι μια φυσιολογική απάντηση, όπως μια έκρηξη αδρεναλίνης , που μπορεί να συμβεί όταν ένα άτομο συγχαίρει τον εαυτό του επειδή έχει εξαπατήσει τους άλλους», επισημαίνει η Αμερικανίδα ειδικός και προσθέτει: «Μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος για να ξεμπλοκάρει από μία αγχωτική κατάσταση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης