Γκλεν Κλόουζ κατά «Ολέθριας Σχέσης»: Η ταινία ενίσχυσε το κοινωνικό στίγμα των ψυχικών ασθενειών

Γκλεν Κλόουζ κατά «Ολέθριας Σχέσης»: Η ταινία ενίσχυσε το κοινωνικό στίγμα των ψυχικών ασθενειών

Η διάσημη σταρ θα ήθελε να γυριστεί ριμέικ του εμβληματικού φιλμ του 1987 από την οπτική του δικού της χαρακτήρα, της εγκαταλελειμμένης ερωμένης

glenn-close
Μπορεί να κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου ως ψυχοπαθής πρώην ερωμένη στην «Ολέθρια Σχέση», όπως για την 71χρονη σήμερα Γκλεν Κλόουζ το διάσημο φιλμ του 1987 έκανε περισσότερο κακό παρά καλό.

Κι αυτό γιατί, κατά την άποψη της σταρ, «ενίσχυσε το στίγμα των ψυχικών ασθενειών», αδικώντας παράλληλα τον χαρακτήρα της «Άλεξ Φόρεστ», παραλείποντας να παρουσιάσει την δική της οπτική, αλλά και να καταδείξει τα ελαφρυντικά για τις πράξεις της.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Κλόουζ ανέφερε ότι θα ήταν καλή ιδέα να γυριστεί ένα ριμέικ της «Ολέθριας Σχέσης» από την οπτική του χαρακτήρα που είχε υποδυθεί εκείνη στην original ταινία: Δηλαδή της ερωμένης που συνάπτει σχέση με παντρεμένο και ύστερα βιώνει την απόρριψη και την εγκατάλειψη, με αποτέλεσμα ο έρωτάς της να μετατραπεί σε εμμονή.

Όπως αποκάλυψε, η ίδια είχε σοβαρούς ενδοιασμούς για πολλές σκηνές της ταινίας του 1987, που παρουσίαζαν τον χαρακτήρα της ως «ψυχοπαθή», με χαρακτηριστικό παράδειγμα το στιγμιότυπο που η Άλεξ Φόρεστ σκοτώνει και βράζει το κατοικίδιο κουνελάκι της κόρης του πρώην εραστή της, για να τον εκδικηθεί.

«Σε αυτήν την σκηνή, παρουσίασαν την Άλεξ σαν θεότρελη. Όμως είναι αλήθεια ότι τα άτομα που υφίσταται κακοποίηση πολλές φορές την ασκούν και οι ίδιοι. Σήμερα θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την ιστορία από την πλευρά της ερωμένης. Πάντως η σκηνή του κουνελιού δεν μου άρεσε καθόλου», είπε μεταξύ άλλων η ηθοποιός.


Fatal Attraction (7/8) Movie CLIP - Boiled Bunny (1987) HD
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης