Πέθανε ο παραγωγός του «Ράμπο», του «Εξολοθρευτή» και του «Πολύ σκληρός για να πεθάνει»

Πέθανε ο παραγωγός του «Ράμπο», του «Εξολοθρευτή» και του «Πολύ σκληρός για να πεθάνει»

Υπήρξε παραγωγός συνολικά 59 ταινιών–ανάμεσά τους και της “Εβίτα” το 1996 με την Μαντόνα και των τριών ταινιών “Ράμπο” με τον Σιλβέστερ Σταλόνε

Vajna
Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο κινηματογραφικός παραγωγός του “Ράμπο”, της “Εβίτας”, του “Εξολοθρευτή”, του “Πολύ σκληρός για να πεθάνει” και άλλων μεγάλων επιτυχιών.
Ο Ούγγρος κινηματογραφικός παραγωγός Άντριου Βάνια, πέθανε σήμερα στο σπίτι του στη Βουδαπέστη σε ηλικία 75 ετών ύστερα από χρόνια ασθένεια.

Ο Βάγια ήταν κινηματογραφικός παραγωγός μερικών εκ των μεγαλύτερων επιτυχιών του Hollywood με τις ταινίες του να γίνονται τεράστιες εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες. Υπήρξε παραγωγός συνολικά 59 ταινιών–ανάμεσά τους και της “Εβίτα” το 1996 με την Μαντόνα και των τριών ταινιών “Ράμπο” με τον Σιλβέστερ Σταλόνε.Γεννημένος στη Βουδαπέστη το 1944, έφυγε από την Ουγγαρία στα 12 χρόνια του, έπειτα από την καταστολή της Ουγγρικής Επανάστασης από τους Σοβιετικούς το 1956 και μετανάστευσε στον Καναδά με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού.

Επανενώθηκε τελικά με την οικογένειά του στο Λος Άντζελες.Από το 2011 εργάστηκε ως κυβερνητικός επίτροπος υπό τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν με στόχο την αναγέννηση του ουγγρικού κινηματογράφου.

“Αποχαιρετούμε έναν από τους μεγαλύτερους Ούγγρους κινηματογραφικούς παραγωγούς. Hasta la vista, Άντι ! Σε ευχαριστώ για όλα φίλε μου”, έγραψε ο Όρμπαν στη σελίδα του στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης