Ίκερ Κασίγιας-Σάρα Καρμπονέρο: Το διπλό χτύπημα της μοίρας

Ίκερ Κασίγιας-Σάρα Καρμπονέρο: Το διπλό χτύπημα της μοίρας

Το έμφραγμα του διεθνή τερματοφύλακα και η ασθένεια της δημοσιογράφου την οποία γνωστοποίησε η ίδια δοκιμάζουν το ευτυχισμένο ζευγάρι

casillias-kiss_main01
Κοιτώντας μια φωτογραφία του Ίκερ Κασίγιας και της Σάρα Καρμπονέρο τραβηγμένη πριν λίγα χρόνα, στη οποία το ζευγάρι πιασμένο χέρι-χέρι να χαμογελάει, σου έρχεται αυτόματα να ρωτήσεις «γιατί;» Γιατί αυτό το ζευγάρι χτυπήθηκε μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων τόσο σκληρά από την μοίρα που διαφεντεύει τις ζωές των ανθρώπων; Γιατί έπρεπε ο Ίκερ να πάθει έμφραγμα του μυοκαρδίου σε μια προπόνηση και η αγαπημένη του να διαγνωσθεί με όγκο στις ωοθήκες λίγες μέρες μετά; Το σοκ από το διπλό χτύπημα ήταν πολύ ισχυρό για δύο ανθρώπους που έχουν συνδέσει άρρηκτα τις ζωές τους τόσο μέσα στα γήπεδα, αλλά πολύ περισσότερο έξω από αυτά.

Στην περίπτωσή τους η φράση του Βρετανού συγγραφέα Τέρι Πράτσετ ότι: «Η μοίρα παίζει σκάκι, και δεν ανακαλύπτεις παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά, πως έπαιζε εξαρχής με δύο βασίλισσες», ηχεί ανατριχιαστικά αληθινή. Μόνο που ο Ίκερ και η Σάρα έχουν αποφασίσει να παλέψουν αυτό το διπλό χτύπημα που έφερε τα πάνω-κάτω στην ζωή τους μέσα σε λίγες ημέρες, μετά από δέκα χρόνια ευτυχίας. Μιας ευτυχίας που ξεκίνησε όταν τα βλέμματά τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά μέσα σε ένα γήπεδο και η φλόγα δεν άργησε καθόλου να ανάψει για το διεθνή τερματοφύλακα και τη διάσημη δημοσιογράφο.

iker_sara_1


Η ζωή είναι ένα στοίχημα
Όταν ήταν μικρός ο Ίκερ Κασίγιας έκανε κάτι που άργησε πολύ να το ξεχάσει, ίσως επειδή κι εκεί η μοίρα έπαιξε τον δικό της ρόλο, όταν ο πατέρα τους Χοσέ Λουίς του έδωσε ένα συμπληρωμένο δελτίο προγνωστικών για τους 14 αγώνες του Ισπανικού πρωταθλήματος για να το καταθέσει. Ο μικρός ξεχάστηκε παίζοντας μπάλα, και δεν κατέθεσε ποτέ το δελτίο στο πρακτορείο, κάτι που δεν απασχόλησε και πολύ την οικογένεια μέχρι την ημέρα των αγώνων, όταν και οι 14 προβλέψεις του μπαμπά Κασίγιας αποδείχτηκαν οι σωστές.


Η οικογένεια έχασε 1.200.000 ευρώ από το μοιραίο δελτίο, ένα ποσό που θα διευκόλυνε πολύ την ζωή μιας μεσοαστικής φαμίλιας όπου ο πατέρας ήταν δημόσιος υπάλληλος και η μητέρα κομμώτρια. Χρόνια αργότερα το ποσό αυτό φάνταζε αστείο μπροστά στις ετήσιες απολαβές του Ίκερ όταν ήταν βασικός τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας.
Κλείσιμο
Ήταν 28 χρονών το 2009, στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του, όταν ερωτεύθηκε την γοητευτική δημοσιογράφου αθλητικού ρεπορτάζ Σάρα Καρμπονέρο.

iker_sara_3


Αυτή που του έπαιρνε δηλώσεις στην μικτή ζώνη μετά το τέλος ενός αγώνα πρωταθλήματος, στο Champions League με την Ρεάλ και στις διεθνείς διοργανώσεις με την Εθνική Ισπανίας.
Η σχέση τους ήταν κοινό μυστικό τους πρώτες μήνες στα αποδυτήρια της Ρεάλ, όμως το καλοκαίρι του 2010, έγινε ευρύτατα γνωστός σε μερικά εκατομμύρια ανθρώπους.

Watch Spain's party on their flight home



Λίγα λεπτά μετά το τέλος του τελικού απέναντι στην Ολλανδία που έχρισε την Εθνική Ισπανίας πρωταθλήτρια κόσμου, ο Ίκερ χαμογελαστός απαντάει στις ερωτήσεις της Σάρα Καρμπονέρο.
Όταν τελειώνει, την αρπάζει μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα και την φιλάει στο στόμα πριν φύγει για να βρει τους συμπαίκτες του και να συνεχίσουν τα πανηγύρια.

Casillas Kissing his very Sexy Girlfriend Sara (sweet moment)!


Είναι ένα στιγμιότυπο που θα σημαδέψει την σχέση τους αφού από εκείνο το φιλί που προκάλεσε και ένα χαμόγελο αμηχανίας στην Σάρα, όλος ο κόσμος ξέρει πλέον ότι είναι μαζί.

Η ζωή μετά την Ρεάλ
Το ζευγάρι θα αποκτήσει δύο παιδιά από τον γάμο τους και μέχρι το καλοκαίρι του 2015, η ζωή τους είναι άρρηκτα δεμένη με την Ισπανία, την Ρεάλ και τις ευτυχισμένες στιγμές που βιώνουν.
Η αποδέσμευση του Ίκερ από την ομάδα στην οποία μεγαλούργησε από έφηβος δεν ήταν και ότι καλύτερο για την οικογένεια, η οποία μετακόμισε λίγους μήνες μετά στο Οπόρτο της Πορτογαλίας.

Η Σάρα πηγαινοερχόταν-έπρεπε να γράφει τις εκπομπές της σε ισπανικό κανάλι-και ο Κασίγιας ήταν πλέον ο φύλακας-άγγελος των γκολπόστ της Πόρτο. Μέχρι την 1η Μαΐου πίστευε ότι είχε ακόμη μια σεζόν να προσθέσει στην ποδοσφααιρική του διαδρομή, αυτή την οποία κέρδισε όλους τους εγχώριους και διεθνείς τίτλους. Το έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη κατά τη διάρκεια της προπόνησης τον οδήγησε στο χειρουργείο και έβαλε τέλος σε μια μεγαλειώδη διαδρομή.

iker_sara_4


Δεν ήταν σίγουρα το τέλος που θα επιθυμούσε αυτός ο μεγάλος πορτιέρο, όμως η μοίρα αυτό θέλησε για τον 38χρονο εδώ και λίγα 24ωρα Ίκερ, που είχε συνέχεια δίπλα του την γυναίκα της ζωής του, την Σάρα του. Χαμογελώντας από το κρεβάτι του νοσοκομείου ευχαρίστησε τους φίλους και τους θαυμαστές για τα μηνύματα συμπαράστασης, αδυνατώντας να φανταστεί ότι λίγες μέρες μετά θα ερχόταν το δεύτερο χτύπημα της μοίρας. Σε μια τυπική γυναικολογική εξέταση η Σάρα Καρμπονέρο διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο στις ωοθήκες και εγχειρίζεται άμεσα στις 10 Μαΐου, με επιτυχία.

Θα δημοσιοποιήσει η ίδια το χτύπημα που της επιφύλασσε η μοίρα στα 35 της χρόνια, με μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram. Μέσα σε είκοσι μέρες η ζωή της, η ζωή τους, ήρθε τα πάνω-κάτω, έτσι για να τους υπενθυμίσει ότι τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και ότι όλα μπορούν να αλλάξουν από την μια στιγμή στην άλλη.
Τώρα, ο Ίκερ θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς το ποδόσφαιρο που τόσο λάτρεψε και η Σάρα να υπομείνει μια θεραπεία μηνών για τον καρκίνο που «χτύπησε» έτσι ξαφνικά την πόρτα της.
Τα ισπανικά ΜΜΕ γράφουν ότι πλέον το ζευγάρι θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για την ζωή του με πιο σημαντική αυτή του να επιστρέψουν οριστικά στη Μαδρίτη.
Εκεί όπου η Σάρα θα κάνει τις θεραπείες της και θα έχει δίπλα της εκτός από τον άνδρα της ζωή της, την μητέρα και την αδερφή της, τις οποίες λατρεύει.

iker_sara_5


Την περασμένη Δευτέρα, ο Ίκερ γιόρτασε τα 38α γενέθλιά του, κρατώντας δύο μπαλόνια ένα με τον αριθμό 3 και άλλο ένα με τον αριθμό 8, χαμογελώντας αμυδρά. Ίσως επειδή συνειδητοποίησε με έναν τρόπο που σίγουρα δεν του άξιζε ότι πίσω από μια ονειρεμένη ζωή μαζί με την γυναίκα που αγάπησε και την λάμψη, υπάρχουν και κάποιες καταιγίδες. Αυτές που χτυπάνε απροειδοποίητα τους ανθρώπους όταν δεν τις περιμένουν και αυτοί πρέπει να περιμένουν να περάσουν για να βγει πάλι ο ήλιος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης