Ο Μπράιαν Άνταμς στο protothema.gr: Ελπίζω οι Έλληνες φίλοι μου να ζήσουν μια νύχτα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ!

Ο Μπράιαν Άνταμς στο protothema.gr: Ελπίζω οι Έλληνες φίλοι μου να ζήσουν μια νύχτα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ!

Ο Καναδός ρόκερ, που εμφανίζεται στην Αθήνα την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, μιλάει για τη ζωή του, το τραγούδι και το πάθος του για την φωτογραφία

adams_main
Λίγες μέρες αφού έκλεισε τα 59 του χρόνια, ο Μπράιαν Άνταμς νιώθει μάλλον σαν έφηβος ροκ σταρ, έτοιμος να ξεσηκώσει το Αθηναϊκό κοινό την ερχόμενη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στη πρώτη του συναυλία επί ελληνικού εδάφους.

Ο ίδιος νιώθει πολύ χαρούμενος που θα τραγουδήσει στο κλειστό γήπεδο του Ο.Α.Κ.Α για τους Έλληνες φίλους του και λίγα 24ωρα πριν προσγειωθεί στην πρωτεύουσα μίλησε στο Protothema.gr. για την εμφάνισή του.

Αναφέρεται στα παιδικά του χρόνια, τους καλλιτέχνες που τον επηρέασαν και αποκαλύπτει ότι σε κάθε live του προσπαθεί να αφήνει την καρδιά του πάνω στην σκηνή

Ξεκινήσαμε την κουβέντα μας με μνήμες, από τότε που ήταν μικρός, αλλά δεν ήθελε να πει ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που άκουσε και του εντυπώθηκε για πάντα.

«Από τότε που ήμουν μικρό παιδί, εντρύφησα και εκτέθηκα σε πολλούς, πολλούς καλλιτέχνες. Δεν μπορώ πραγματικά να θυμηθώ το πρώτο, γιατί σε εκείνα τα χρόνια "γεννήθηκε" πολύ μεγάλη μουσική και δεκάδες τραγούδια που έμειναν. Είμαι σίγουρα ένας φανατικός οπαδός hard rock που ξεπήδησε την δεκαετία του '70».

Bryan Adams - Please Stay (Official Promo Video)

bryan_adams_6
bryan_adams_4


«Λατρεύω την hard rock των 70's»

Κλείσιμο
Η συζήτηση πηγαίνει στα παιδικά του χρόνια, τα οποία έζησε σε διάφορες χώρες λόγω του πατέρα του που ήταν στρατιωτικός και μετατέθηκε σε χώρες σαν την Πορτογαλία και την Αυστρία

«Σίγουρα ήταν πολύ διαφορετικό για ένα παιδί αλλά ήταν φοβερά ενδιαφέρον να μελετάω διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς σε τόσο νεαρή ηλικία».

Ο Άνταμς δεν άργησε πολύ να διαπιστώσει ότι ήθελε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την μουσική αφού όπως λέει «Το συνειδητοποίησα σε πολύ νεαρή ηλικία. Είχα ήδη ανέβει στην σκηνή σε ηλικία 15 ετών, είχα ήδη αρχίσει να επενδύω σε «αυτό» και ήμουν σίγουρος ότι θέλω να επικεντρωθώ στη μουσική για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Όταν τον ρωτάω για τους αγαπημένους του δίσκους ή καλλιτέχνες, προσπαθεί να μην υπεισέλθει σε τρελή ονοματολογία, γιατί τότε ο κατάλογος θα ήταν τεράστιος.

«Μία μπάντα που με επηρέασε πολύ σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια είναι οι Deep Purple του Ρίτσι Μπλάκμορ και το άλμπουμ τους Machine Head. Σου είπα και πριν ότι λατρεύω την hard rock της δεκαετίας του '70 δηλαδή γκρουπ σαν τους Led Zeppelin, τον Alice Cooper, τους Black Sabbath και πολλά άλλα».

Bryan Adams - Heaven (Official Music Video)

bryan-adams-4
bryan-adams-3_2



«Προσπαθώ να αφήνω την καρδιά μου στην σκηνή»

Στην ερώτηση γιατί δεν ήρθε νωρίτερα στην Ελλάδα, όταν η καριέρα του είχε εκτοξευθεί με τραγούδια σαν το «Heaven», «Summer of '69», «Run to you» και «Everything I do..» ο Καναδός ρόκερ ήταν ειλικρινής.

«Δεν μπορώ πραγματικά να πω γιατί δεν προέκυψε. Ίσως δεν είχα ποτέ την ευκαιρία και τώρα που το κάνω τελικά, χαίρομαι πολύ που έρχομαι στην Αθήνα. Νομίζω ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χώρα με πλούσια ιστορία και νομίζω ότι είναι πολύ όμορφη. Σίγουρα αγαπώ το φαγητό της, τους ανθρώπους της και το πόσο διασκεδάζουν».

Μιλώντας για εμφάνιση του ζητάω να θυμηθεί το το καλύτερο live που έχει δώσει στην μέχρι τώρα διαδρομή του ή το καλύτερο jammin.
«Για να απαντήσω ειλικρινά, πάντα προσπαθώ να αφήσω την καρδιά μου στη σκηνή. Δεν παίρνω κανένα live ως δεδομένα το καλύτερο και πάντα δίνω όλο μου το είναι άσχετα που εμφανίζομαι ή πόσα άτομα με βλέπουν».

Εκτός από τις συναυλίες όμως, οι άνθρωποι «βλέπουν» και τις φωτογραφίες του Μπράιαν Άνταμς, το δεύτερο μεγάλο πάθος του τα τελευταία είκοσι χρόνια.

«Ήταν πάντα κάτι που κράταγα για τον εαυτό μου η ενασχόληση με την φωτογραφία, αλλά μετά το 2000 άρχισα να ασχολούμαι πιο σοβαρά σε κάποια σημαντικά projects, οπότε έγινε κάτι πιο σοβαρό από ένα χόμπι».

Στην ερώτηση για το ποια φωτογραφία του ήταν η πιο φορτισμένη συναισθηματικά η απάντηση του είναι άμεση.
«Νομίζω ότι ήταν αυτές που τράβηξα για την πρωτοβουλία Hear the World που στοχεύει στην αύξηση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης στο θέμα της ακοής και της απώλειας της για την οποία κυκλοφόρησα κι ένα βιβλίο το 2013. Νομίζω ότι η φωτογραφία έχει τη δύναμη να φέρνει πραγματικά πολλά πράγματα στο φως».

Κλείνοντας του ζήτησα να μου πει τι πρέπει να περιμένουν οι Έλληνες οπαδοί του την ερχόμενη Δευτέρα
«Θα πρέπει να περιμένουν μια σπουδαία ατμόσφαιρα, υπέροχη μουσική και ευελεπιστώ μια νύχτα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ γιατί θα ακούσουν εκτός από τα γνωστά και τραγούδια από το νέο μου άλμπουμ Shine A Light"».

Bryan Adams - Everything I Do (Live At Wembley 1996)


Bryan Adams - Summer Of '69 (Official Music Video)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης