Τα αντιοξειδωτικά από τσάι, φρούτα και λαχανικά μειώνουν τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ

Τα αντιοξειδωτικά από τσάι, φρούτα και λαχανικά μειώνουν τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ

Νέα αμερικανική έρευνα αποκαλύπτει ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες φλαβονόλες που βρίσκονται στο τσάι, αλλά και σε πολλά φρούτα και λαχανικά, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ.

53522423_l
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Neurology της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, όσοι καταναλώνουν τρόφιμα ή ροφήματα πλούσια στις αντιοξειδωτικές ουσίες φλαβονόλες, έχουν σχεδόν τη μισή πιθανότητα να διαγνωσθούν με Αλτσχάιμερ!

Ήξερες ότι τα σταφύλια προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ;

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ρας του Σικάγο, μελέτησαν 921 άτομα με μέση ηλικία 81 ετών, που δεν είχαν διαγνωσθεί με Αλτσχάιμερ στην αρχή της μελέτης και οι οποίοι, επί μια 6ετία υποβάλλονταν σε ετήσια τεστ για άνοια.

Διαβάστε περισσότερα στο  Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης