Δεύτερη θεραπευτική κατασκήνωση «ELPIDA Youth Summer Camp»

Δεύτερη θεραπευτική κατασκήνωση «ELPIDA Youth Summer Camp»

To ELPIDA Youth Summer Camp είναι ένα 10ήμερο θεραπευτικό πρόγραμμα για αποθεραπευμένα παιδιά ηλικίας 9-16 ετών με στόχο την βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της κοινωνικοποίησης των παιδιών 

IMG_7258
Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με την υποστήριξη της Επιτροπής «ELPIDA Youth», πραγματοποίησε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το ELPIDA Youth Summer Camp, στις εγκαταστάσεις του «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας, από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

To ELPIDA Youth Summer Camp είναι ένα 10ήμερο θεραπευτικό πρόγραμμα για αποθεραπευμένα παιδιά ηλικίας 9-16 ετών με στόχο την βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της κοινωνικοποίησης των παιδιών.

Μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να εξερευνήσουν, να μάθουν, να βγουν από την «ζώνη ασφαλείας» που βρίσκονται λόγω των συνθηκών και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, βήμα πολύ σημαντικό για την ψυχολογία τους με βάση όλες τις διεθνείς μελέτες.

Η έμπειρη ομάδα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», με επικεφαλής την Διευθύντρια του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Άννα Παναγοπούλου και τον κοινωνικό λειτουργό του «Ξενώνα» κύριο Δημήτρη Νάνη, είχαν οργανώσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις για τους μικρούς κατασκηνωτές. Αναρρίχηση, bungee jumping, τραμπολίνο, καλλιτεχνικά εργαστήρια, mind games, karaoke, τοξοβολία και ποδηλασία ήταν μερικές μόνο από τις δραστηριότητες στις οποίες επιδόθηκαν τα παιδιά.

Σημαντική ήταν για ακόμα μία χρονιά η συμπαράσταση γνωστών καλλιτεχνών και αθλητών που και φέτος στήριξαν την προσπάθειά μας. Ο «Αγγελιοφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ» Σάκης Ρουβάς μας επισκέφθηκε, χαρίζοντας μας μοναδικές στιγμές, όπως και ο γνωστός τραγουδιστής Bo.

PAN_0316
Κλείσιμο

Τα μέλη της ELPIDA YOUTH, μαζί με Oλυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, στέλεχη του Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ και αποθεραπευμένα παιδιά

Στο πλευρό μας βρέθηκαν επίσης οι Ολυμπιονίκες και οι Παραολυμπιονίκες μας. Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Άρσης Βαρών Παύλος Μάμαλος, η Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής
Εύα Χριστοδούλου, ο Διεθνής Καλαθοσφαιριστής Θεόδωρος Παπαλουκάς, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Πυγμαχίας Έλενα Πλατάνα και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής Σταυρούλα Σαμαρά πέρασαν μία ολόκληρη ημέρα μαζί με τα παιδιά εμπνέοντας με το παράδειγμά τους.

Ευχαριστούμε ακόμα τους αστρονόμους του Αστεροσκοπείου Αθηνών που χάρισαν στους μικρούς κατασκηνωτές μία βραδιά γεμάτη αστέρια, καθώς με ειδικά τηλεσκόπια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για τα αστέρια και τους πλανήτες.

PAN_0109

The Ranch

Στο πλευρό των παιδιών βρέθηκαν βέβαια και τα μέλη της Επιτροπής «ELPIDA Youth» που στηρίζουν με μεγάλη αγάπη αυτή την προσπάθεια. Οι κυρίες Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού, Λάουρα Λαλαούνη - Δράγνη, Τατιάνα Μπλάτνικ, Αλεξία Βαρδινογιάννη, Χρυσή Βαρδινογιάννη και Έμιλυ Βαφειά χόρεψαν, τραγούδησαν και έβγαλαν φωτογραφίες με τα παιδιά.
Ένα ζεστό ευχαριστώ στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που μας διέθεσε δύο νοσηλευτές και ένα ασθενοφόρο καθ΄ όλη την διάρκεια της κατασκήνωσης καθώς και στις γιατρούς της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ» κυρίες Μαρίνα Σερβιτζόγλου και Ναταλία Τουρκαντώνη για την παροχή της βοήθειας όλο το δεκαήμερο.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα 20 αποθεραπευμένα παιδιά μας που για δεύτερη συνεχή χρόνια έμειναν μαζί μας, και αξιοποιώντας την προσωπική εμπειρία τους, στήριξαν τους μικρούς κατασκηνωτές.

DSC_0045
DSC_0255
DSC_0551

Μέσα από ένα ειδικά πρόγραμμα δραστηριοτήτων τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να μάθουν

Ευχαριστούμε ακόμα τους εργαζομένους και την Διοίκηση του «The Ranch» που μας φιλοξένησαν για δεύτερη χρονιά και με κέφι φρόντισαν για την άρτια οργάνωση όλων των δραστηριοτήτων.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του χορηγούς που στήριξαν φέτος την προσπάθεια μας: «The Hellenic Initiative», Ωδείο Ζαφείρη Φωτιάδη , Stefanakis group, Eco imagination, Βίκος, Ζαγόρι, Pizza Dominos, Δαφέρμου, The Body Shop.

DSC_0557
DSC_0609
DSC_6666
IMG_7258
IMG_7263
Μέσα από ένα ειδικά πρόγραμμα δραστηριοτήτων τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να μάθουν   

Τα χαμόγελα ευτυχίας των παιδιών μάς δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης