ΝΔ για Καλογρίτσα: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει άλλο σιωπηλός, πρέπει να δώσει εξηγήσεις

ΝΔ για Καλογρίτσα: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει άλλο σιωπηλός, πρέπει να δώσει εξηγήσεις

«Σοκαριστικές» χαρακτηρίζει τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» η ΝΔ για τον επιχειρηματία Καλογρίτσα και τους σχεδιασμούς να γίνει «καναλάρχης» και τις οδηγίες από το «White House», δηλαδή το τότε Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά

ND_GRAFEIA
Εξηγήσεις από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ζητά η Νέα Δημοκρατία, μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» για τη δράση του Χρήστου Καλογρίτσα, αλλά και τους σχεδιασμούς να γίνει «καναλάρχης» υπό τις οδηγίες του «White House», εννοώντας το Μέγαρο Μαξίμου και Νίκο Παππά.

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της κάνεις λόγο για «σοκαριστικές αποκαλύψεις» και σημειώνει ότι «οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας», για το εάν ο Νίκος Παππάς, ο πλέον στενός του συνεργάτης δρούσε αυτόνομα ή «δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται».

«Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις» τονίζει η Πειραιώς, λέγοντας ότι οι αποκαλύψεις που προκύπτουν «ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας.».

«Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ.Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το "μαγαζί" έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το "μαγαζί"», σημειώνει η ΝΔ.

Αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

«Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από το "Πρώτο Θέμα", που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας. Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ.Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το "μαγαζί" έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το "μαγαζί". Υστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ.Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά

Από τους πρώτους που αντέδρασαν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου αναφέρει: «Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις». Υπενθυμίζει δε ότι «ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν». «Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι». 


Κίνημα Αλλαγής: Οι αποκαλύψεις να διερευνηθούν σε βάθος από τη Δικαιοσύνη


Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος για τον Χρήστο Καλογρίτσα και όσα ανέφερε για το «White House», εννοώντας τον Νίκο Παππά και το τότε Μέγαρο Μαξίμου ζητά το Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωσή του.

Κλείσιμο
Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι οι πολίτες απαντούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα: «Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς; Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου; Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές ;».

«Δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι. Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο» καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά, το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει:

«Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα ¨Πρώτο Θέμα¨, για τις αναφορές ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη Καλογρίτσα, είναι επιβεβλημένο να διερευνηθούν σε βάθος από την Δικαιοσύνη.

Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα:

Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς;

Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου;

Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές ;

Δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι.

Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο». 






Τι αποκαλύπτει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

Όπως αναφέρει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας σε μια αγωγή-μνημείο για τα όσα συνέβαιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εκδικάστηκε την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών (αρ. Πιν. ΡΜ1/18), αλλά και προφορικά διά των δικηγόρων του, ισχυρίζεται ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του “White House“» 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC της οικογένειας Χούρυ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το το 2016!

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να τον κάνουν «κόκκινο καναλάρχη» και τελικά τον κατέστρεψαν, φαίνεται ότι σιγά-σιγά αρχίζει να «δαγκώνει» αποκαλύπτοντας άγνωστα κεφάλαια της «συριζαϊκής διαπλοκής». Της προσπάθειας δηλαδή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ένα ελεγχόμενο Ι.Χ. σύστημα στα ΜΜΕ που θα διαιώνιζε την εξουσία τους. Τουλάχιστον έτσι νόμιζαν.

Ο κ. Καλογρίτσας αποκαλύπτει ότι για όλα, οι οδηγίες προέρχονταν από το «White House». Oι σχεδιασμοί να γίνει «καναλάρχης», αλλά και επιχειρηματικές συμφωνίες που θα του προσέφεραν την αναγκαία χρηματοδότηση - γιατί ο ίδιος δεν φαινόταν και πολύ «ανθηρός». Και ποιο ήταν αυτό το πολυπράγμον «White House»; Το Μέγαρο Μαξίμου και ο Νίκος Παππάς.

Διαβάστε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μόνο στο Πρώτο Θέμα!



Διαβάστε το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» στο PC, το Laptop, το tablet ή το κινητό σας τηλέφωνο όπως είναι τυπωμένο στο χαρτί

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Χωρίς καραντίνα οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα από τις 10 Ιουλίου

Θρίλερ με τη σύντροφο του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ!

Bloomberg: Το νέο κύμα κορωνοϊού στην Ευρώπη «χτυπά» πιο φτωχές περιοχές

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης