Αλεξανδρούπολη: Εντυπωσιακές εικόνες από αμερικανικές δυνάμεις στο λιμάνι

Αλεξανδρούπολη: Εντυπωσιακές εικόνες από αμερικανικές δυνάμεις στο λιμάνι

Στην πόλη έφτασαν το πρωί Νίκος Παναγιωτόπουλος και Τζέφρι Πάιατ -  1.800 οχήματα, τέσσερα ελικόπτερα Σινούκ, 25 ελικόπτερα Απάτσι και 50 ελικόπτερα Black Hawk έφτασαν με θηριώδες μεταγωγικό

AMERIKANIKES-DUNAMEIS-ELIKOPTERO-LIMANI-ALEXANDROUPOLHS-ARTHROU
Στην Αλεξανδρούπολη έφτασαν το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ προκειμένου να παραστούν στην επετειακή εκδήλωση συμπλήρωσης ενάμιση αιώνα από την ανάδειξη του λιμένα, μετά και την άφιξη του σιδηρόδρομου (1871).

Η εκδήλωση συμπίπτει με την υποστήριξη της συμμαχικής άσκησης «Atlantic Resolve 2020» καθώς και τις προετοιμασίες για τη χρήση του σιδηρόδρομου για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του.



Από χθες στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό Endurance Vehicle Carrie το οποίο μετέφερε στην πόλη 2.000 πεζοναύτες, περισσότερα από 1.800 οχήματα, τέσσερα ελικόπτερα Σινούκ, 25 ελικόπτερα Απάτσι και 50 ελικόπτερα Blach Hawk.

Οι αμερικανικές δυνάμεις που ξεκίνησαν από το Κεντάκι σταδιακά θα μετακινηθούν στη Ρουμανία όπου θα διεξαχθεί άσκηση του ΝΑΤΟ, στην Γερμανία, στο Στεφανοβίκειο στο Βόλο, στην Λετονία, την Πολωνία και την Τουρκία.  

Κλείσιμο



101st-CAB-Rotation-Info-Graph-_1_


Λιμάνι και σιδηρόδρομος όρισαν την πορεία, την ιστορία και το μέλλον της Αλεξανδρούπολης, στα τέλη του 19ου αιώνα, δίνοντάς της τη δυνατότητα προσέλκυσης του διεθνούς εμπορίου και της σύνδεσης με τα μεγάλα ευρωπαϊκά κέντρα της εποχής. Στην πάροδο των ετών, η πόλη κόμβος γνώρισε δόξες, προκλήσεις και δοκιμασίες, που επίσης συνέβαλαν στην ανάδειξή της σε βασική διασυνδετήρια πύλη ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Ασίας. Σήμερα, σχεδόν 150 χρόνια μετά την άφιξη του σιδηρόδορμου και τη μετατροπή της σε διαμετακομιστικό κόμβο, το λιμάνι και ο σιδηρόδρομος, για ακόμη μία φορά, έρχονται να ορίσουν το μέλλον της, να αναδιαμορφώσουν το οικονομικό, αναπτυξιακό αλλά και κοινωνικό περιβάλλον της περιοχής.


Ειδήσεις σήμερα:

Γερουσιαστής Μενέντεζ κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Τα «αμφισβητούμενα» ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα

Άνοιξε ο δρόμος του ειδικού δικαστηρίου για τον Παπαγγελόπουλο - Γιατί τον «εγκατέλειψε» ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πονοκέφαλος» οι συρροές κρουσμάτων κορωνοϊού - Τέσσερις νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης