Θεοδωράκης για την αυτοκτονία 15χρονου στην Αργυρούπολη: Πρέπει να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής και της ανευθυνότητας

Θεοδωράκης για την αυτοκτονία 15χρονου στην Αργυρούπολη: Πρέπει να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής και της ανευθυνότητας

«Το "δεν γνωρίζω" και το "έπεσα από τα σύννεφα" δεν είναι εδώ οι σωστές απαντήσεις» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε  ανάρτησή του  στο Facebook σχετικά με την τραγωδία της αυτοκτονίας 15χρονου στην Αργυρούπολη

4434893
Στην τραγωδία της Αργυρούπολης με την αυτοκτονία του 15χρονου, ο οποίος φέρεται να είχε υποστεί συστηματικό bullying αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ.Θεοδωράκης, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μία αφίσα  πουαπεικονίζει ένα νεαρό  παιδί με φερμουάρ στο στόμα και σαφή αναφορά στην αποσιώπηση τέτοιων φαινομένων, τόνισε ότι καθήκον όλων είναι να σπάσει ο κύκλος της σιωπής και της ανευθυνότητας.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη:

Αν – λέω αν – ισχύουν όλα αυτά που λένε τα ρεπορτάζ για το συστηματικό bullying που δεχόταν ο 15χρονος στην Αργυρούπολη, τότε ο εισαγγελέας πρέπει σύντομα να επισκεφθεί μερικά σπίτια. Των γονιών των παιδιών που πρωταγωνιστούσαν στο bullying και των καθηγητών που τους διδάσκανε. Το «δεν γνωρίζω» και το «έπεσα από τα σύννεφα» δεν είναι εδώ οι σωστές απαντήσεις. Πρέπει να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής και της ανευθυνότητας.

Τα παιδιά που ασκούν bullying δεν έπεσαν από τον ουρανό. Οι συνθήκες – λένε οι επιστήμονες – γεννιούνται μέσα στις οικογένειες τους. Και μέσα στα σχολεία – λένε πάλι οι επιστήμονες – υπάρχουν όλα τα σημάδια που μαρτυρούν ότι κάποια παιδιά βασανίζονται στις τάξεις ή στα διαλείμματα.

Αυτό λοιπόν είναι το χρέος μας απέναντι στον 15χρονο που δεν άντεξε. Όχι άλλες γενικές κουβέντες συμπαράστασης, όχι ψεύτικες υποσχέσεις ότι «θα είναι η τελευταία φορά». Δεν θα είναι η τελευταία φορά. Γιατί ιστορίες σαν του πιτσιρικά υπάρχουν πολλές δίπλα μας. Δεν έχουν την ίδια κατάληξη έχουν όμως τα ίδια σημάδια και ήρθε η ώρα να τα αναγνωρίσουμε και να τα αντιμετωπίσουμε.

Έρευνα και τιμωρία λοιπόν.
Αυτό θέλουμε όλοι εμείς και ιδιαίτερα οι γονείς του 15χρονου, οι φίλοι του και οι χιλιάδες συμμαθητές του σε όλη τη χώρα που υποφέρουν από το ίδιο κυνηγητό.

Ας αναλάβουμε, ο καθένας από εμάς την ευθύνη που μας αναλογεί.

Δες και την εκπομπή των Πρωταγωνιστές (official) για τον σχολικό εκφοβισμό εδώ:

http://www.protagonistes.gr/e…/i-tromokratia-tis-athootitas/

Η αφίσα είναι βασισμένη σε μια καμπάνια που διεξήχθη στη Γαλλία κατά του σχολικού εκφοβισμού.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης