Στους Βουλιαράτες βρισκόταν η Μυρσίνη Ζορμπά: Στο δρόμο της επιστροφής μάθαμε για τον ομογενή

Στους Βουλιαράτες βρισκόταν η Μυρσίνη Ζορμπά: Στο δρόμο της επιστροφής μάθαμε για τον ομογενή

Η υπουργός Πολιτισμού  έκανε λόγο για ένα τραγικό συμβάν που κανείς  δεν μπρουσε να φανταστει εν μέσω της συγκινησιακής ατμόσφαιρας

voul
Καθ΄οδόν πληροφορήθηκε για τον θάνατο του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία παρέστη και κατέθεσε στεφάνι στους Βουλιαράτες.

Σε ανάρτησή της στο facebook η κυρία Ζορμπά ανέφερε ότι κάποιος ομογενής με καλάσνικοφ είχε απειλήσει το πρωι να πυροβολήσει «θεωρώντας οτι η συμφωνια των δυο κυβερνησεων να αποκαταστησουν τη μνημη των νεκρων ηταν προδοσια. Καμια ελληνικη σημαια δεν κατεβηκε, ολες ηταν υψωμενες» σημείωσε.

Ειδικότερα η υπουργός έγραψε: 

Σημερα στο νεκροταφειο πεσοντων στους Βουλιαρατες κοντα στην Κλεισουρα για να τιμησουμε τους Ελληνες πεσοντες. Ημερα μνημης στον τοπο που επεσαν. Πυκνη συγκινηση αναμεσα στα βουνα που πολεμησαν με πατριωτισμο εναντιον του φασισμου. Παντου ελληνικες σημαιες, παροντες εκπροσωποι της ελληνικης και αλβανικης κυβερνησης, η πρεσβης της Ελλαδας, βουλευτες, δημαρχοι, πληθος κοσμου και παιδια του σχολειου. Δοξολογια, καταθεση στεφανων, ομιλια της πρεσβεως, εθνικος υμνος Ελλαδας και Αλβανιας, ποιηματα παιδιων. Φυγαμε στις τρεις το μεσημερι χωρις να εχει υπαρξει καμια ανησυχια. Στο μεταξυ ειχαμε πληροφορηθει οτι καποιος ομογενης με καλασνικοφ ειχε απειλησει το πρωι να πυροβολησει θεωρωντας οτι η συμφωνια των δυο κυβερνησεων να αποκαταστησουν τη μνημη των νεκρων ηταν προδοσια. Καμια ελληνικη σημαια δεν κατεβηκε, ολες ηταν υψωμενες. Μετα τις 3μμ στο δρομο της επιστροφης πληροφορηθηκαμε οτι ο ομογενης περικυκλωθηκε, η αστυνομια του ζητησε να παραδοθει, δεν παραδοθηκε και τον σκοτωσαν. Ηταν ενα τραγικο συμβαν που κανεις μας σημερα ολο το πρωι, μεσα στην ατμοσφαιρα συγκινησης που επικρατουσε, δεν μπρουσε να φανταστει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης