Η επίθεση στον Σημίτη ένωσε όλες τις τάσεις της Κεντροαριστεράς

Η επίθεση στον Σημίτη ένωσε όλες τις τάσεις της Κεντροαριστεράς

«Όλοι μαζί» οι κουρφαίοι του χώρου υπερασπίστηκαν τον πρώην πρωθυπουργό - Κατηγορούν την κυβέρνηση για «πόλεμο λάσπης»

4390342
Για στοχοποίηση της δημοκρατικής παράταξης με στόχο να αθωωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και να μείνουν στο σκοτάδι οι ευθύνες της ΝΔ του Καραμανλή μιλούν κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την υπόθεση που αποκάλυψαν τα ΝΕΑ για το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη και άλλων κορυφαίων στελεχών των κυβερνήσεών του. 

Η επίθεση στον πρώην πρωθυπουργός ένωσε τα στελέχη της Κεντροαριστεράς.  «Έχετε βάλει  στο στόχαστρό σας τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, τον πρωθυπουργό των μεγάλων έργων, τον άνθρωπο που άλλαξε την εικόνα της χώρας. Θα σας γυρίσει μπούμπεραγκ» προειδοποίησε το Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά. 

«Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας! Ματαιοπονούν, αλλά εκτίθενται και εκθέτουν και τη Δικαιοσύνη» σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Είναι επικίνδυνοι και απόλυτα προβλέψιμοι. Μπροστά στον πανικό τους και την αγωνία να χτυπήσουν τη δημοκρατική παράταξη είναι ικανοί να σπιλώσουν μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο» ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Με δηλητήριο, μίσος και εμπάθεια κυβερνά μόνο η ακροδεξιά και ο Όρμπαν» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Ας ανοίξουν όσους λογαριασμούς θέλουν. Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό» προσέθεσε.  

«Άνοιγμα λογαριασμών πρώην Π/Θ Κώστα Σημίτη και πρώην Υπ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Έχουν χάσει κάθε μέτρο ηθικής και πολιτικής αντίληψης. Είναι αξιοθρήνητοι!» σχολίασε την υπόθεση μέσω κοινωνικών δικτύων ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Κλείσιμο
Δήλωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Βουλή για την υπόθεση Σημίτη: «Είναι απαράδεκτη η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Δεν έμαθαν τίποτε από την πρόσφατη πολιτική ιστορία του τόπου. Είναι ντροπή».
 
Πρόθυμος να βοηθήσει το έργο των αρμοδίων αρχών δηλώνει ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Μαλέσιος με αφορμή το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.  «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αποκατασταθεί μέσα από τα πορίσματα και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των Αρμοδίων Αρχών η προσωπική μου τιμή και υπόληψη» σημείωσε.

Στο θέμα πήρε θέση και ο Σταύρος Θεοδωράκης:

«Και θέλω εδώ να κάνω μια παρένθεση με αφορμή τη στοχοποίηση του Κώστα Σημίτη. Το δόγμα Πολάκη που στήριξε και ο ίδιος ο κ.Τσίπρας είναι δείγμα ολοκληρωτικής λογικής! Εκτός αν όλα γίνονται για τα πρωτοσέλιδα και για να τροφοδοτηθεί η αγοραία ανθρωποφαγία»!

Η δήλωση του Κώστα Σημίτη:

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

Το ιστορικό της υπόθεσης:

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», σε πρώτη φάση ελέγχονται οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη κι άλλων έξι φυσικών προσώπων, στην Ελλάδα. Στην εφημερίδα δημοσιεύτηκε χθες και έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Με βάση αυτό το έγγραφο (που εστάλη στις τράπεζες στις 30 Οκτωβρίου), αναφέρει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδερφού του Σπύρου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003) και του Βαγγέλη Μαλέσιου (υφυπουργού Δημόσιας Τάξης την ίδια περίοδο).

Η Αρχή, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύουν Τα Νέα, ζητά το άνοιγμα των λογαριασμών της συζύγου του Βαγγέλη Μαλέσιου, Διαμαντούλας και του μεσάζοντα οπλικών συστημάτων Λουκά Ρωμανού και ζητά να της σταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης