Δήμαρχος Αργυρούπολης σε Γαβρόγλου: Απορώ πότε θα ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού

Δήμαρχος Αργυρούπολης σε Γαβρόγλου: Απορώ πότε θα ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού

Ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας με αφορμή την πρόσφατη απόπειρα αυτοκτονίας 15χρονου στο 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης και την περσινή αυτοκτονία μαθητή του ίδιου γυμνασίου εξαιτίας bullying

arg76
Να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν απέναντι στο bullying και τον σχολικό εκφοβισμό καλεί τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που λαμβάνει το θέμα έπειτα από την αυτοκτονία μαθητή σε σχολείο του Δήμου Αργυρούπολης το περασμένο καλοκαίρι αλλά και τη νέα απόπειρα μαθητή στο ίδιο σχολείο.

Με αφορμή την προχθεσινή κατάληψη του 3ου Γυμνασίου Αργυρούπολης, από παιδιά που φοιτούν στο σχολείο, καθηγητές και γονείς, ο κ. Κωνσταντάτος καταλογίζει ολιγωρία στον Διευθυντή Β\θμιας εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας κ. Α. Βαρελά ως προς την έγκαιρη λήψη μέτρων, καλώντας ταυτόχρονα τον κ. Γαβρόγλου σε συνάντηση με τις δημοτικές αρχές και την Ένωση Γονέων της πόλης προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ειδικότερα στην επιστολή του ο κ. Κωνσταντάτος αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Είμαι βέβαιος ότι όπως κι εγώ έτσι κι εσείς θα έχετε συγκλονιστεί από την αυτοκτονία του μαθητή σε σχολείο μας το περασμένο καλοκαίρι αλλά και τη νέα απόπειρα μαθητή στο ίδιο σχολείο που ευτυχώς δεν είχε την ίδια κατάληξη. Είμαι βέβαιος επίσης ότι δεν είμαι αυτός που θα κάνει τόσο σε εσάς όσο και στους υφισταμένους σας μαθήματα ευαισθησίας για τα παιδιά μας.

Δεν τα χρειάζεστε, είμαι βέβαιος ότι την έχετε.

Κλείσιμο
Όμως απορώ πότε επιτέλους τόσο εσείς όσο και οι υφιστάμενοί σας θα ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού, μέσα στα σχολεία μας, με συγκεκριμένα έργα και όχι με λόγια συμπάθειας.

Η απόγνωση των παιδιών μας και η κραυγή αγωνίας τους μετά από 4 μήνες απραξίας εκφράστηκε εχθές με την δίκαιη κατάληψη του σχολείου τους.

Μόλις τότε φιλοτιμήθηκε ο υφιστάμενός σας Διευθυντής Β΄θάθμιας εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας κ. Α. Βαρελάς, να εμφανιστεί στο σχολείο και να δηλώσει ότι θα βάλει ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό στο συγκεκριμένο σχολείο, κατά το δίκαιο αίτημα των παιδιών.

Αλήθεια 4 μήνες τι περίμενε ο κ. Βαρελάς και δεν τοποθέτησε ψυχολόγο σε ένα ήδη αναστατωμένο σχολείο; Να έχουμε και 3ο κρούσμα;

Την ίδια στιγμή με την υπ΄αρ. Πρωτ. Επιστολή 20464/19-11-2018 του ο κ. Βαρελάς απάντησε αρνητικά στο να προσέλθει σε συνάντηση μαζί μου, με τους Διευθυντές των σχολείων και την Επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης προκειμένου να συζητήσουμε όλοι μαζί τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας.

Ο υφιστάμενός σας μάλιστα πήγε κι ένα βήμα παρακάτω απαγορεύοντας τηλεφωνικά , όπως με ενημέρωσε Διευθυντής σχολείου εγγράφως, να προσέλθουν στην συνάντηση και οι Διευθυντές των σχολείων.

Αν είναι δυνατόν όταν ο κόσμος καίγεται να υπονομεύεται μια συνάντηση που στόχο έχει την καταγραφή όλων όσων συμβαίνουν και να βρούμε τρόπους καταπολέμησή τους (επισυνάπτω σχετικά έγγραφα).

Ευτυχώς η πλειοψηφία των Διευθυντών προσήλθε στην συζήτηση όπου άκουσα με βαθύ προβληματισμό τα όσα τους απασχολούν.

Εφόσον κύριε Υπουργέ, ξεπεράσουμε την μικροπολιτική του υφισταμένου σας που προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση με τον Δήμο, ο οποίος είναι ο μόνος ουσιαστικά που μέσω του Κέντρου Πρόληψης έχει οργανωμένα προγράμματα ενημέρωσης μαθητών του, γονιών και εκπαιδευτικών σας καλώ άμεσα σε συνάντηση μαζί με την Ένωση Γονέων της πόλης μας προκειμένου να συζητήσουμε όσα θλιβερά έχουν συμβεί μέχρι σήμερα στα σχολεία μας και τι πρόκειται να πράξουμε όλοι μαζί.

Αν και ο υφιστάμενός σας στην επιστολή του δηλώνει ότι είμαστε αναρμόδιοι (ως Δήμος ) για την εύρυθμη παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων , ρόλο που ουδέποτε επιδιώξαμε να έχουμε άλλωστε, καθιστώ υπεύθυνο τόσο τον ίδιο όσο κι εσάς στο εξής για οτιδήποτε συμβεί σ΄αυτό το σχολείο ή άλλο της περιοχής αν δεν λάβετε τα κατάλληλα επιστημονικά μέτρα εφόσον εσείς είστε οι αρμόδιοι.

Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι τόσο η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι γονείς της πόλης που για τον υφιστάμενό σας δεν έχουμε ρόλο στα σχολεία, δεν θα ανεχτούμε καμία δικαιολογία και καμία άλλη αδράνεια και δικαιολογία αυτών που έχουν την ευθύνη των σχολείων πραγματικά.

Όμως τα σχολεία είναι δικά μας και η αγωνία για το μέλλον και την ζωή των παιδιών μας τεράστια και με αυτό δεν θα παίξει κανείς.

Εν αναμονή της επίσημης συνάντησης , που ελπίζω αυτή την φορά να γίνει, περιμένω τον ψυχολόγο και τον κοινωνικό λειτουργό όχι μόνο στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο τις επόμενες ημέρες όπως δεσμεύτηκε στα παιδιά ο κ. Βαρελάς, αλλά και σε όλα τα Γυμνάσια - Λύκεια της περιοχής.

Καμία ανοχή στον Ενδοσχολικό Εκφοβισμό, καμία ανοχή στους γραφειοκράτες καρεκλοκένταυρους που προσπαθούν να μας κρατήσουν έξω από τα σχολεία ώστε να μην γνωρίζουμε πραγματικά τι συμβαίνει παρά μόνο όταν συμβεί το κακό στα παιδιά μας.
Αναμένοντας την θετική απάντησή σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης
Γιάννης Κωνσταντάτος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης