Βουλή: Σύγκρουση Κουτσούμπα-Γαβρόγλου για την Παιδεία

Βουλή: Σύγκρουση Κουτσούμπα-Γαβρόγλου για την Παιδεία

Ο έντονος διάλογος, το «υφάκι» και η ανταλλαγή «φιλοφρονήσεων» με αφορμή την τροπολογία για το νέο σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών

4685015
Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξαπέλυσε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την συζήτηση της τροπολογίας για το νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών στην Ολομέλεια της Βουλής πυροδοτώντας σύγκρουση με τον κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τον υπουργό για εμπόριο ελπίδας, πως υπόσχεται χιλιάδες προσλήψεις, την ώρα που ετοιμάζεται να «πετάξει» στο δρόμο χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ενώ τον αποκάλεσε «υπουργό της αμάθειας».

Επιχειρώντας να αντικρούσει την κριτική ο κ. Γαβρόγλου κάλεσε τον κ. Κουτσούμπα να του υποδείξει ποιο σύστημα προσλήψεων θα ικανοποιούσε το ΚΚΕ.

«Αφήστε αυτό το υφάκι κ. υπουργέ» αντέδρασε ο γγ του ΚΚΕ για να συνεχίσει «δεν έχω πρόθεση να ξανακάνω εισήγηση. Θέλει διευκρινίσεις ο κ. Γαβρόγλου για τα κοντέινερ και τις προκάτ κατασκευές για νηπιαγωγεία. Οι εκπαιδευτικοί που είναι απέξω τα ξέρουν όλα. Δεν ξέρω αν θα στείλετε πάλι τα ΜΑΤ όπως κάνατε τις προηγούμενες ημέρες που παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα όπως έγινε με τον κ. Δελή. Ανοίξετε τα αφτιά σας και ακούστε τις προτάσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ανοχή».

«Παρόλο που με παρακάλεσε ο κ. Κουτσούμπας να αφήσω το αθώο υφάκι, εγώ θα το έχω, αφήστε να έχω την ελευθερία να μιλάω με το δικό μου υφάκι. Προσέξτε τώρα το «να αλλάξουν υφάκια» είναι άλλων εποχών. Συνεχίστε εσείς με δικό σας ύφος».

Να σημειωθεί πως αρχικά ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε απευθυνόμενος στον υπουργό πως «Παρουσιάζετε το σύστημα διορισμού ενώ ξέρετε πως πολλοί εκπαιδευτικοί θα μείνουν χωρίς δουλειά. Ουσιαστικά τους απολύετε, πετάτε στο δρόμο χιλιάδες. Στήσατε και ολόκληρο site να διαφημίσετε το έργο σας, τα παπαγαλάκια σας να έχουν έτοιμη τροφή» για να συνεχίσει «Κάνετε εμπόριο ελπίδας σε παλιούς και νέους εκπαιδευτικούς προεκλογικά. Για ποιο από όλα είστε αλήθεια υπερήφανοι; Λέτε πως κάνετε έργο στην εκπαίδευση σε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής στενότητας που τσάκισε μόνο τον λαό και πετάτε εκατομμύρια δωράκια σε επιχειρηματικούς ομίλους. Κατηγορείτε το ΚΚΕ που ζητά 30.000 μόνιμους διορισμούς. Η κριτική για τα κενά λετε ότι είναι λαϊκισμός και ακραίο αίτημα. Ακραίο αίτημα οι διορισμοί; Είστε σοβαροί; Τάξατε σύστημα για 20 χιλ διορισμούς όπως και η ΝΔ για 10 χιλ και μετά ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι ο γελοίος εδώ μέσα κύριε υπουργέ της αμάθειας»

Κλείσιμο
«Τα κενά ζουν και βασιλεύουν» είπε σε άλλο σημείο για να επισημάνει πως πολλά νηπιαγωγεία λειτουργούν σε κοντέινερ.

«Το μοναδικό που μπορεί να δώσει ανάσα στα σχολειά είναι να γίνουν εδώ και τώρα 30.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, να μονιμοποιηθούν άμεσα οι χιλιάδες αναπληρωτές, και σήμερα υπάρχουν 100άδες κενά, δεν υπάρχουν χρήματα θα πείτε, και απαντάμε φυσικά μόνο για λαϊκές ανάγκες δεν υπάρχουν, είναι πολλά για σας 500 εκατομμύρια για 30.000 μόνιμους αλλά είναι μια χαρά να δίνετε 4 δις το χρόνο για την πολεμική μηχανή ΝΑΤΟ» σημείωσε.

Επιχειρώντας να αντικρούσει την κριτική ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε: «ο κ. Κουτσούμπας είπε ορισμένα που δεν είναι ακριβή» για να συνεχίσει «Μην κατηγορείτε εμάς για εμπόριο ελπίδας, υπάρχουν εκεί έξω 100άδες χιλιάδες που έχουν κι αυτοί δικαίωμα. Μας κάνετε κριτική αλλά δεν μας λέτε πως πρέπει αν γίνουν οι προσλήψεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης