Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ: Οι διοικητές των νοσοκομείων το παίζουν «ακομμάτιστοι»

Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ: Οι διοικητές των νοσοκομείων το παίζουν «ακομμάτιστοι»

Παράπονα στους Αν. Ξανθό και Π. Πολάκη για τους διορισμένους διοικητές νοσοκομείων- «Στέκονται απαξιωτικά έως και εχθρικά στις παρατάξεις μας, φορώντας τον μανδύα του ακομμάτιστου και του με αξιοκρατία τοποθετημένου Διοικητή»

xanthos_polakis
Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έκρυψε την φιλοδοξία του να στήσει κομματικό κράτος. Απλά τώρα τα στελέχη του δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τη δημόσια διοίκηση. Όπως στην πρόσφατη περίπτωση της Πανελλαδικής Σύσκεψης του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ενώπιον του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή του Παύλου Πολάκη ασκήθηκε κριτική στους διορισμένους από την κυβέρνηση διοικητές των νοσοκομείων ότι «στέκονται απαξιωτικά έως και εχθρικά απέναντι στις παρατάξεις και τις κομματικές μας οργανώσεις, φορώντας τον μανδύα του ακομμάτιστου και του με αξιοκρατία τοποθετημένου Διοικητή.»!

Η δια χειρός του πρώην αντιπροέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας(ΕΙΝΑΠ) και μέχρι πρότινος ταμία της Κώστα Λιβαδά εισήγηση για τα νοσοκομεία, που διανεμήθηκε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει στο φως το «protothema.gr», αποτελεί πραγματικό μνημείο.

Στο σημείο της εισήγησης «εκδημοκρατισμός θεσμικών οργάνων» αναπτύσσεται με γλαφυρότητα η κυβερνητική λογική περί «αριστερής λογικής»: «Εδώ θα πρέπει να αναφερθούμε και στις αστοχίες όπου εκ του αποτελέσματος διαπιστώνονται σε σχέση με την επιλογή και την τοποθέτηση Διοικητών και Υποδιοικητών στα Νοσοκομεία. Εκτός του ότι αρκετές διοικήσεις δεν κινήθηκαν με βάση την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιώντας βασικές κατευθύνσεις που σηματοδοτούν την δική μας λογική (π.χ ιδιωτικά συνεργεία), δεν κινήθηκαν και στην λογική της αριστερής αντίληψης για διοίκηση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού με αξιοκρατία , διαφάνεια, δημοκρατία, συμμετοχή. Έτσι ώστε να σπάσουν τα παράκεντρα εξουσίας, συνδιοίκησης και χειραγώγησης, κατάλοιπα και παθογένειες του διαπλεκόμενου συστήματος που κυριαρχούσε στα νοσοκομεία. Αντιθέτως πολλές φορές τα ενίσχυσαν είτε με την ανοχή τους, είτε και διευκολύνοντας την λειτουργία τους, απογοητεύοντας έτσι τους εργαζόμενους και ακυρώνοντας τις προσδοκίες για αλλαγές που θα έδιναν άλλη δυναμική, θα άλλαζαν αντιλήψεις και τελικά θα διαμόρφωναν νέες προοδευτικές πλειοψηφίες που είναι και το ζητούμενο».

tmima_ygeias_syriza


«Φορούν τον μανδύα του ακομμάτιστου και με αξιοκρατία τοποθετημένου Διευθυντή»

Συνεχίζοντας το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων κινούνται εκτός κομματικής γραμμής εμφανιζόμενες ως ακομμάτιστες και αξιοκρατικά διορισμένες. «Επίσης υπήρξε ιδιαίτερη ατολμία να προχωρήσουν σε αναγκαίες αλλαγές στις θέσεις ευθύνης, (και δεν εννοούμε στην λογική της τακτοποίησης ημετέρων), αλλά αποκαθιστώντας κατάφωρες αδικίες του παρελθόντος και επιλύοντας σοβαρά ζητήματα διαπλοκής και κακοδιοίκησης. Πολλές δε φορές στέκονται απαξιωτικά έως και εχθρικά απέναντι στις παρατάξεις και τις κομματικές μας οργανώσεις, φορώντας τον μανδύα του ακομμάτιστου και του με αξιοκρατία τοποθετημένου Διοικητή, ενώ παράλληλα με άλλες διαδρομές στηρίζουν και αναδεικνύουν διαχρονικούς πρωταγωνιστές τους στυλοβάτες της προηγούμενης κατάστασης όπου έχουν κοινές ιδεολογικές και κομματικές αναφορές».

Κλείσιμο
Ενδιαφέρουσα ήταν και η εισήγηση του διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρη Παρθένη για την «ταξική μεροληψία» υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, στην οποία επανέλαβε το ερώτημα που θέτουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περί κυβέρνησης και εξουσίας: «Η παρούσα πανελλαδική συνδιάσκεψη του τμήματος υγείας του κόμματος, μας βρίσκει όλους σε μια περίεργη και πρωτόγνωρη πραγματικότητα. Η Αριστερά, η αριστερά μας βρίσκεται στην εξουσία 4 χρόνια τώρα. Παρά το γεγονός ότι όλοι ζούμε την εικόνα ότι σύντροφοί μας είναι υπουργοί, πρωθυπουργοί ή κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εν τούτοις βιώνουμε έναν πρωτόγνωρο ίλιγγο. Ουσιαστικά είμαστε διστακτικοί να αποδεχτούμε και άρα να συνειδητοποιήσουμε ότι πράγματι είμαστε στην εξουσία».



dimitris_parthenis

Ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων, Δημήτρης Παρθένης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης