Πάρτι στο Twitter για την «τυμβωθηρία» του Τσίπρα: «Γιατί η Ελληνική γλώσσα εξελίσσεται στις καταλήψεις...»

Πάρτι στο Twitter για την «τυμβωθηρία» του Τσίπρα: «Γιατί η Ελληνική γλώσσα εξελίσσεται στις καταλήψεις...»

«Θα κάνω μια στροφή 360 μοιρών που θα καταλήξει σε τυμβωθηρια» σχολιάζουν μεταξύ άλλων οι χρήστες των social media για τον νεολογισμό Τσίπρα το βράδυ της Παρασκευής

tsipras-dourou_1
Η λέξη «τυμβωθηρία» ξεχώρισε από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Παρασκευής στην παρουσίαση του συνδυασμού για την Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής την Ρένα Δούρου.

Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη λέξη(;) αυτή έγινε όταν αναφέρθηκε στην κριτική που άσκησαν όλα τα μέσα ενημέρωσης για τους 100 νεκρούς από την τραγωδία στο Μάτι.

Η "τυμβωθηρία" του Πρωθυπουργού


Καθώς κανείς δεν γνωρίζει ούτε πώς ακριβώς γράφεται η λέξη, ούτε ποια ακριβώς είναι η σημασία της, οι χρήστες των social media ανέλαβαν να επιχειρήσουν τη «μετάφραση» του νεολογισμού του Αλέξη Τσίπρα που ακολούθησε αυτόν της «πλατιάς απεύθυνσης».

Αναπάντητο παραμένει, επίσης, το ερώτημα αν η λέξη του πρωθυπουργού γράφεται με ωμέγα, όπως η «τυμβωρυχία», ή με όμικρον όπως η «ψηφοθηρία», την οποία ίσως ασυνείδητα ανακάλεσε ο πρωθυπουργός και έκανε το lapsus, κατά τη λεγόμενη «φροϋδική ολίσθηση» που λένε και οι ψυχαναλυτές.

Κλείσιμο
«Θα κάνω μια στροφή 360 μοιρών που θα καταλήξει σε τυμβωθηρια κι ύστερα θα θρεψω τους καρπούς των κόπων μου..» έγραψε ένας χρήστης με έναν δεύτερο να σχολιάζει καυστικά: «Γιατί η Ελληνική γλώσσα εξελίσσεται στις καταλήψεις...και γίνεσαι ο καλύτερος γλωσσοπλάστης πρωθυπουργός of all times..»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης