Νίκη Κεραμέως: «Αρμαγεδδώνας στην παιδεία το νομοσχέδιο Γαβρόγλου»

Νίκη Κεραμέως: «Αρμαγεδδώνας στην παιδεία το νομοσχέδιο Γαβρόγλου»

Η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ μίλησε για ισοπέδωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πλήρη κατάργηση των ΤΕΙ και τη συγχώνευσή τους με τα ΑΕΙ

antartiko-sti-nd-uper-tou-sumfwnou-sumbiwsis_w_hr
«Αρμαγεδών» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου η τομεάρχης της Παιδείας βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως.Η κ. Κεραμέως σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή προκειμένου να ψηφισθεί την Μεγάλη Τρίτη υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα μετάσχει στη συζήτηση και θα ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου για την παιδεία, εστιάζοντας στις πιέσεις που ασκούνται για το νομοσχέδιο «που αγγίζουν τα όρια του μπούλιγκ», όπως είπε χαρακτηριστικά. Η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για πολιτικές πιέσεις που ασκούνται και λογικές ψηφοθηρίας που ασκούνται μέσω της «πανεπιστημοποιήσης» των ΤΕΙ και υπογράμμισε ότι η ΝΔ «θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην ψηφισθεί το νομοσχέδιο» και υπογράμμισε ότι «η αναδιάταξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιχειρεί είναι προϊόν πολιτικού εκβιασμού».

Την ίδια ώρα, όπως ξεκαθάρισε η κ. Κεραμέως σε αντίθεση με αυτά που επικαλείται ο κ. Γαβρόγλου καταργεί τα επαγγελματικά δικαιώματα μεγάλης μερίδας σπουδαστών κολεγίων με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον «αέρα» χιλιάδες σπουδαστές κολεγίων και μάλιστα εν μέσω της χρονιάς καθώς δεν αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα σε δεκάδες δημοφιλής ειδικότητες.

Και επεσήμανε ότι στη διαδικασία ακρόασης φορέων δεν κλήθηκε φορείς καίριας σημασίας , όπως ο προεδρεύων της Συνόδου των πρυτάνεων. Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι ο υπουργός Παιδείας έφθασε στο σημείο να πει στον πρύτανη του ΕΜΠ «ότι δεν ξέρει αριθμητική».

Η τομεάρχης Παιδείας υπογράμμισε τα 5 σημεία της ΝΔ για το σχέδιο νόμου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην πλήρη κατάργηση των ΤΕΙ που επέρχεται με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, που μετά τη συγχώνευση Πανεπιστημίων και ΤΕΙ καταργείται στην ουσία η τεχνολογική εκπαίδευση την ώρα που στην Ευρώπη ενισχύεται. Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι η αναδιάταξη γίνεται χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια και όλα γίνονται με «κριτήριο την ψηφοθηρία και διαδικασίες fast track στη βουλή ως προϊόν πολιτικού εκβιασμού», όπως χαρακτηριστικά είπε η βουλευτής και αρμόδια τομεάρχης.

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας φέρεται να έχει πει σε πρυτάνεις η θα το δεχτείς ή δεν θα φτιάξουμε νομική ή Γεωπονική σχολή. Και όπως τόνισε η κ. Κεραμέως παρότι ο κ. Γαβρόγλου έσπευσε να κάνει λόγο για fake news φορείς , όπως ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επιβεβαίωσαν οτι τους είπαν για τον πολιτικό εκβιασμό για το ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην αντίθεση της ΝΔ για τη δημιουργία 4ης Νομικής σχολής , όχι λόγω της Πάτρας αλλά η ίδρυση τέταρτης Νομικής ή νέας Γεωπονικής σχολής δεν έχει κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας.

Κλείσιμο
Δεύτερο πολύ σημαντικό σημείο η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε την «πολυτεχνειοποίηση» των σχολών Μηχανικών, όπου αυτόματα μετατρέπεται τμήμα Μηχανικών ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο χωρίς πρόβλεψη για επαγγελματικά δικαιώματα , κάνοντας «εξίσωση προς τα κάτω», όπως επεσήμανε η βουλευτής.

Σε ότι αφορά στη ρύθμιση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις η κ. Κεραμέως τόνισε ότι το νέο σύστημα είναι ίδιο με το σύστημα των δεσμών και πασπαλισμένο με τις ιδεοληψίες του Συριζα για κατηγοριοποίηση των σχολών σε σχολές ελεύθερης πρόσβασης ή όχι ενώ τίθεται και πρόβλημα ισονομίας καθώς τα απολυτήρια θα προέρχονται από εξετάσεις που καθορίζονται από τοπικές ομάδες. Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι οι μαθητές θα συμμετέχουν σε ένα είδος «τυχερού παιγνίου» ποιες σχολές θα είναι ελεύθερης πρόσβασης και ποιες όχι. Η τομεάρχης Παιδείας τόνισε επίσης ότι βάλλονται τα κλασσικά γράμματα λέγοντας οτι «η αρχή έγινε με την μείωση των αρχαίων ελληνικών και μετά την κατάργηση των λατινικών».

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στη ρύθμιση που αφαιρεί την ελευθερία στα πρότυπα σχολεία μεταφέροντας στην ουσία τις αποφάσεις στο υπουργείο Παιδείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης