Μητσοτάκης: Η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας στον Πολάκη

Μητσοτάκης: Η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας στον Πολάκη

«Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

mitsotak01-mesa
Την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας προς τον Παύλο Πολάκη μετά το Πάσχα με αφορμή την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Debate δεν θέλατε κ. Τσίπρα, debate θα έχετε στη Βουλή και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά καθώς ένα και το αυτό είστε» είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην πρόκληση που είχε απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο ΣΕΦ.

«Ντροπή που τον στήριζετε σιωπηλά» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα υπονοούμενα» από τον «ανεκδιήγητο Παύλο Πολάκη, για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας».

Κλείσιμο
«Έτσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ίσων ευκαιριών. Ντροπή που τον στηρίζετε σιωπηλά» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Υπάρχουν στιγμές που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι είναι πια για μένα ζήτημα αξιοπρέπειας και ποιότητας ένα ζήτημα ήθους στο δηόσιο διάλογο και αυτό είναι και το μεγαλύτερο διακύβευμα των επόμενων εκλογών» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η εβδομάδα των Παθών για τον Τσίπρα θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα


«Η εβδομάδα των Παθών για τον κ. Τσίπρα θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα. Θα αναγκαστεί είτε να αποπέμψει τον κ. Πολάκη ή να τον στηρίξει ή ακόμα χειρότερα να τον πάρει αγκαλιά» ανέφερε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά την ομιλία του.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε ότι δεν ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση της κοινοβουλευτικής διαδικασία σεβόμενος τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Επίσης, εξήγησε ότι με την συζήτηση που θα προκληθεί αμέσως μετά τις εορτές του Πάσχα απαντώνται και οι προσκλήσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα για debate.

«Εδώ θα γίνει το debate. Στην Βουλή ενώπιον του ελληνικού λαού» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οργή για τον Παύλο Πολάκη

Η αήθης επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο τον οποίο κατηγόρησε επειδή... διορίστηκε επιμελητής Β΄ στο ΕΣΥ ως ΑμεΑ έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδωσης στο παράδειγμα που έχει δώσει από το 1999 όταν έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία που παρέλασε σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του και πλέον είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Για τον Παύλο Πολάκη, όμως, το παράδειγμα Κυμπουρόπουλου για τη δύναμη που έδειξε, την κοινωνική καταξίωση που έχει πετύχει, τις σπουδές που έχει ολοκληρώσει μικρή σημασία έχει με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να επιμένει στις επιθέσεις, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.

Η αήθης επίθεση Πολάκη είχε προκαλέσει από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Τρίτης την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη αρχικά μέσω twitter με ανάρτηση στην οποία έκανε λόγο για «αθλιότητα χωρίς όρια» και για «ντροπή» του Αλέξη Τσίπρα που κρατάει «τον φαύλο Πολάκη» στην κυβέρνηση.

Εξίσου αιχμηρή ήταν και η ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά στο twitter η οποία σχολίασε ότι αφού παρατηρεί ότι «δεν περιμένουμε να αποπέμψει ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολλάκη» στη συνέχεια σχολιάζει «όμως τόσο δηλητήριο για έναν νέο άνθρωπο μόνο από φασίστες… ».



Παρόμοιου ύφους η αντίδραση και των πολιτών που ξεσπούν μέσω των social media κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Σε λίγα χρόνια θα λέμε στα παιδιά μας "Γίνε ό,τι θες, μόνο μη γίνεις Πολάκης"» γράφει ένας χρήστης του Twitter, με κάποιον άλλο να σχολιάζει «ποιός Μπίστης κ κεντροαριστερά. Ο Πολακης είναι η εγγυημένη Γέφυρα του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΧΑ» και αρκετούς να ζητούν την αποπομπή του Παύλου Πολάκη από την κυβέρνηση.


Η αρχική ανάρτηση και η επιμονή Πολάκη

Παρά το σάλο, όμως, που έχει δημιουργηθεί για την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο μετά τα όσα έγραψε στο Facebook, o Παύλος Πολάκης στον «διάλογο» που είχε στα social media με αρκετούς από αυτούς που σχολίασαν την ανάρτησή του όχι μόνο εμφανίστηκε αμετανόητος αλλά προχώρησε και σε νέα επίθεση κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Αφού αρχικά υποστήριξε ότι «δεν είμαι μικρόψυχος, απαντώ σε υποκριτικές ψυχές» στη συνέχεια έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «ο κύριος Κυμπουροπουλος προσβάλλει τα ΑΜΕΑ ,οχι εγω !».

Δείτε την αρχική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη αλλά και τις απαντήσεις που έδωσε στη συνέχεια:



face1
face2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης