Νίκος Χιωτάκης - Κηφισιά: «Αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας»

Νίκος Χιωτάκης - Κηφισιά: «Αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς παρουσιάζει τους άξονες του προγράμματός του για τη βελτίωση και ανανέωση του δήμου του

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
chiotakis
- Το μήνυμά σας στον προεκλογικό αγώνα είναι «Δημοτική Αλλαγή και όχι μια από τα ίδια». Γιατί πιστεύετε ότι η σημερινή δημοτική αρχή πρέπει να αλλάξει;
Γιατί η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έχει να επιδείξει σε πέντε ολόκληρα χρόνια ούτε ένα δικό της έργο. Γιατί μας υπόσχεται σήμερα αυτά που μας υποσχέθηκε το 2014 και δεν έκανε. Και αναρωτιέμαι, μας αξίζει μια δημοτική αρχή που υπόσχεται συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, αλλά δεν κάνει τίποτα; Εγώ πιστεύω ότι στον Δήμο Κηφισιάς δεν αξίζει η μετριότητα.

Δεν μας αξίζουν οι γεμάτοι λακκούβες, επικίνδυνοι, σκοτεινοί δρόμοι, τα σπασμένα πεζοδρόμια, τα εγκαταλελειμμένα πάρκα, οι ασυντήρητοι ποδηλατόδρομοι, η ανικανότητα να φτιαχτεί έστω μέσα σε πέντε χρόνια μια νέα σχολική αίθουσα για τα παιδιά μας, η αδυναμία να προσθέσουμε έστω μία νέα κοινωνική ή αθλητική υποδομή στην προίκα του δήμου. Ολα αυτά επιβεβαιώνουν ότι η δημοτική περίοδος της σημερινής διοίκησης ήταν μια χαμένη περίοδος για τον Δήμο Κηφισιάς.

- Πριν από λίγες ημέρες παρουσιάσατε το πρόγραμμά σας σε έναν ιστορικό χώρο της Κηφισιάς, την «Μπομπονιέρα». Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας, εφόσον βέβαια εκλεγείτε δήμαρχος;
Θα δώσουμε βάρος στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας σε συγκεκριμένους τομείς και με συγκεκριμένη κοστολόγηση. Αυτό σημαίνει κατά κύριο λόγο: βελτίωση στην καθαριότητα χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών μας που ήδη πληρώνουν πολλά. Η αγορά νέου εξοπλισμού για την υπηρεσία καθαριότητας θα είναι από τις πρώτες μας ενέργειες.

Ενίσχυση του πράσινου της πόλης σε όλα τα προάστια με πρόγραμμα συγκεκριμένων παρεμβάσεων. Δρομολόγηση διαδικασιών για την αντικατάσταση και ενίσχυση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλης με νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και μεγάλης φωτιστικής ισχύος.

Για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας και να ομορφύνουμε ακόμη περισσότερο τα προάστιά μας. Θα εκτελέσουμε άμεσα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε όλο τον δήμο για να πάψουν να μας αποκαλούν «Δήμο της Λακκούβας» με χρήματα που θα διεκδικήσουμε από την Περιφέρεια Αττικής.

- Υπάρχει σχέδιο έργων που θα δρομολογήσετε την επόμενη μέρα;
Κλείσιμο
Ο δεύτερος άξονας του σχεδίου μου, που συνδέεται κι αυτός με τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, αφορά την υλοποίηση μεγάλων έργων που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία της πόλης.

Προτεραιότητές μου αποτελούν:
■ H ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας του δήμου με αντιπλημμυρικά έργα σε Νέα Ερυθραία και Νέα Κηφισιά.
■ Η κατασκευή δύο κλειστών προπονητηρίων σε Ερυθραία και Κηφισιά.
■ Η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης σε Αδάμες, Εργατικές και στο υπολειπόμενο 20% της Εκάλης.
■ Η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων.

- Στην ερώτηση γιατί μια εργαζόμενη μητέρα, κάτοικος του Δήμου Κηφισιάς, να επιλέξει να σας ψηφίσει, τι απαντάτε;
Η επιλογή για τον ποιον δήμαρχο να ψηφίσει προκύπτει από το ποιες είναι οι ανάγκες της και ποιος είναι ο κατάλληλος να τις ικανοποιήσει. Ολοι συμφωνούμε καταρχήν στα βασικά. Κάθε εργαζόμενη μητέρα κάτοικος του δήμου μας θέλει καταρχήν να ζει σε ένα προάστιο που θα της εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα ζωής. Θέλει να κυκλοφορεί με άνεση και ασφάλεια. Να μπορεί να μετακινείται με το καροτσάκι του μωρού της. Δεν θέλει και δεν της αξίζουν οι σκοτεινοί και γεμάτοι λακκούβες δρόμοι που υπάρχουν σήμερα στον δήμο μας.

Ούτε τα βρώμικα πεζοδρόμια και τα παρατημένα πάρκα. Μια εργαζόμενη μητέρα της πόλης μας απαιτεί δικαίως σύγχρονα σχολεία και περισσότερους παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά της. Ζει στον Δήμο Κηφισιάς και δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το μέτριο. Και αυτός είναι ο λόγος που θα ψηφίσει εμάς. Γιατί είμαστε η ομάδα που έχει την ικανότητα να κάνει έργο. Να καθαρίσει τα προάστιά μας. Να ομορφύνει τα πάρκα μας, να δημιουργήσει νέους παιδικούς σταθμούς, νέα σχολεία. Καμία εργαζόμενη μητέρα στον Δήμο Κηφισιάς δεν θέλει να χάσουμε άλλα τέσσερα χρόνια. Γι’ αυτό στις 26 Μαΐου θα ψηφίσουμε για δημοτική αλλαγή. Για να μην προσθέσουμε στα πέντε χαμένα χρόνια και τα επόμενα τέσσερα.

- Το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής επιβάλλει τις συνεργασίες. Πιστεύετε πως μπορείτε να λειτουργήσετε, εφόσον εκλεγείτε, σε αυτό το νέο περιβάλλον; Μπορείτε να επιβάλλετε συνεργασίες;
Η κουλτούρα της συναίνεσης και της συνεργασίας δεν επιβάλλεται, πρέπει να υπάρχει ανεξαρτήτως εκλογικών συστημάτων. Είναι συστατικό της δημοκρατικής λειτουργίας σε μια κοινωνία σκεπτόμενων πολιτών. Το πρόβλημα με την εφαρμογή της είναι ότι δεν έχουν προβλεφθεί δικλίδες που θα διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα του κάθε δήμου. Αν θα μπορεί δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο και ο δήμαρχος που θα εκλεγεί από το 50+1% των πολιτών να εφαρμόσει το πρόγραμμά του για το οποίο τον επέλεξαν.

Πιστεύω όμως πραγματικά πως υπάρχουν περιθώρια στην Κηφισιά να προχωρήσουμε σε προγραμματικές συμφωνίες και συγκλίσεις, βάζοντας πάνω από όλα το καλό των προαστίων μας. Η δική μας παράταξη πιστεύει στην «+ εργασία», το λέει άλλωστε και το όνομα του συνδυασμού μας.

- Ποιο πιστεύετε πως είναι το διακύβευμα των εκλογών στον δήμο σας;
Στις εκλογές της άλλης Κυριακής οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς θα κληθούν με την ψήφο τους να αποφασίσουν αν θα επιτρέψουν να χαθούν άλλα τέσσερα χρόνια για τον Δήμο Κηφισιάς ή αν θα υπάρξει στα προάστιά μας Δημοτική Αλλαγή.
Το δίλημμα είναι αν θα επιτρέψουμε να μείνουμε άλλα τέσσερα χρόνια χωρίς έργα και βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Αν θα εμπιστευτούμε τα ίδια πρόσωπα που μας υπόσχονται ξανά το 2019 όλα όσα μας υποσχέθηκαν το 2014, αλλά δεν υλοποίησαν τίποτε από αυτά.

- Σε μία εβδομάδα έχουμε εκλογές. Τι ζητάτε από τους συμπολίτες σας;
Ζητώ από τους συμπολίτες μου να μου δώσουν την ευκαιρία να δουλέψω για την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, την Εκάλη και τους κατοίκους τους με επιπλέον εφόδια, την εμπειρία μου στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρώπης, την ΚΕΔΕ και το μεταπτυχιακό στην Πολιτική Προστασία.

Θεωρώ ότι την άλλη Κυριακή οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς θα φέρουν με την ψήφο τους μια δημιουργική ανατροπή στα προάστιά μας. Θα επαναφέρουν την κανονικότητα στον δήμο μας. Για να επαναφέρουμε τη Νέα Ερυθραία, την Εκάλη και την Κηφισιά στη θέση που τους αξίζει. Με τους πολίτες πρωταγωνιστές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης