Νίκος Χιωτάκης: «Μαζί μου ο Δήμος Κηφισιάς γυρίζει σελίδα»

Νίκος Χιωτάκης: «Μαζί μου ο Δήμος Κηφισιάς γυρίζει σελίδα»

«Για να ξανακάνουμε τα προάστιά μας πράσινα, καθαρά κι ανθρώπινα, φωτεινά και ασφαλή. Στις 2 Ιουνίου φέρνουμε τη δημοτική αλλαγή» είναι το κεντρικό μήνυμα  του Νίκου Χιωτάκη. - Φαβορί για το αξίωμα του δημάρχου Κηφισιάς, αισιοδοξεί ότι οι πολίτες θα τον εμπιστευτούν στον Β' γύρο

xiotakis_again
Ενα πρόσωπο ταυτισμένο με τη δημαρχία της Κηφισιάς και την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα, δημοφιλής και έμπειρος γνώστης προβλημάτων και ιδιαιτεροτήτων, διεκδικεί την επανεκλογή του ως φαβορί. Ο Νίκος Χιωτάκης στον Α' γύρο απέσπασε περίπου το 30% των ψήφων, γεγονός που κατά τον ίδιον αποτελεί σαφές προμήνυμα ότι την Κυριακή η νίκη θα είναι δική του.

Ποια είναι η γενική σας άποψη για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών; Είστε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του Α' γύρου;
Στις 26 Μαΐου οι πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης πετύχαμε όλοι μαζί μια μεγάλη νίκη. Δεν μπορώ, λοιπόν, παρά να είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί αναμετρηθήκαμε 14 υποψήφιοι συνδυασμοί κι εμείς αποσπάσαμε το 30% των ψήφων. Απεναντίας, ο απερχόμενος δήμαρχος, ο οποίος είναι και ο αντίπαλός μας την Κυριακή, πήρε το χαμηλότερο πανελλαδικά ποσοστό για εν ενεργεία δήμαρχο. Την προηγούμενη Κυριακή έγινε το πρώτο αποφασιστικό βήμα και την προσεχή Κυριακή, ψηφίζουμε για να βάλουμε τέλος στην αδράνεια, την απραξία, την απουσία έργου των προηγούμενων πέντε ετών. Για να ξανακάνουμε τα προάστιά μας πράσινα, καθαρά κι ανθρώπινα, φωτεινά και ασφαλή. Στις 2 Ιουνίου φέρνουμε τη δημοτική αλλαγή. Ο Δήμος Κηφισιάς γυρίζει σελίδα.

Εστιάσατε σε συγκεκριμένες δράσεις τις ημέρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στον Α' και Β' γύρο των εκλογών;
Επεδίωξα κατ' αρχάς να έρθω σε επαφή με όλους τους επικεφαλής των συνδυασμών που διεκδίκησαν την ψήφο των συμπολιτών μας και έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Και εξασφάλισα τη συνεργασία των περισσότερων εξ αυτών, στη βάση κοινών προγραμματικών αρχών και συγκλίσεων. Ζήτησα και έλαβα στήριξη που δεν έχει ορίζοντα τις εκλογές της Κυριακής, αλλά τα επόμενα τέσσερα χρόνια που θα πρέπει να διοικηθεί ο Δήμος, με συνθέσεις, συναινέσεις και συνεργασίες. Παράλληλα, όλη αυτή την εβδομάδα εγώ και τα στελέχη της παράταξής μου ερχόμαστε σε επαφή με τους συνδημότες μας και διεκδικούμε τη θετική τους ψήφο. Τους ενημερώνουμε για τις προγραμματικές μας θέσεις και τα έργα που θα υλοποιήσουμε τους πρώτους έξι μήνες της νέας μας θητείας. Δίνουμε τη μάχη πόρτα-πόρτα για να διασφαλίσουμε, όχι τη νίκη μας αλλά το μέλλον που αξίζει στα προάστιά μας.

Με ποιο κριτήριο πιστεύετε πως πρέπει να ψηφίσουν οι δημότες της Κηφισιάς στις επαναληπτικές εκλογές;
Την προσεχή Κυριακή θα κάνουμε το καθοριστικό βήμα για να φέρουμε οριστικά τη δημιουργική δημοτική αλλαγή στο δήμο μας. Οι πολίτες έχουν κουραστεί από την αδράνεια, την απραξία, την απουσία ουσιαστικού έργου των προηγούμενων πέντε ετών. Και το έδειξαν με την ψήφο τους. Αναζητούν μια νέα επιλογή ώστε να μη χάσουμε άλλα τέσσερα χρόνια. Αναζητούν ένα Δήμαρχο που θα στηριχθεί στο τρίπτυχο Εργο, Συνεργασία και Αποτελεσματικότητα. Εναν Δήμαρχο που θα μπορεί να πετύχει τη σύνθεση και συναίνεση όλων των δημιουργικών δυνάμεων των προαστίων μας.

Ας το θέσουμε ευθέως: Γιατί οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν εσάς έναντι του ανθυποψηφίου σας για δήμαρχο Κηφισιάς;
Γιατί εμείς μπορούμε να φέρουμε τη Δημοτική Αλλαγή. Δεσμευόμαστε κι αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάμε το Δήμο μας μπροστά τα επόμενα χρόνια. Για να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Για να ξανακάνουμε τα προάστια μας πράσινα, καθαρά, φωτεινά, ανθρώπινα, ασφαλή. Για να ζούμε σε έναν Δήμο-πρότυπο στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, που θα μπορεί να ανταποκρίνεται και να ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών άμεσα.

Θεωρείτε ότι η αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων ύστερα από τις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής θα επηρεάσουν την έκβαση της εκλογής στο δήμο Κηφισιάς;
Θεωρώ ότι η αναδιάταξη αυτή ανέδειξε ένα πράγμα: Την αποφασιστικότητα των Ελλήνων πολιτών να μην ανεχτούν άλλο την διαρκή υποβάθμιση της καθημερινότητας τους. Είπαν ΟΧΙ στο διχασμό, στα ψέματα, στο λαϊκισμό και στην ανυπαρξία έργου. Οι πολίτες ψήφισαν Πολιτική Αλλαγή. Ο,τι συμβαίνει σήμερα σε εθνικό επίπεδο συμβαίνει και σε τοπικό, στον Δήμο Κηφισιάς. Εχουν χαθεί πέντε ολόκληρα χρόνια από μια διοίκηση που αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών των συμπολιτών μου. Ο απερχόμενος δήμαρχος στήριξε την εκλογή του στο ψέμα και τη συκοφαντία, έδωσε υποσχέσεις που δεν τήρησε. Πέντε χρόνια μετά ήρθε η ώρα να δώσει λογαριασμό. Κρίθηκε από τους πολίτες και καταψηφίστηκε. Στον Δήμο Κηφισιάς το αίτημα για δημοτική αλλαγή ακούγεται παντού. Δυνατά. Η μεγάλη πλειοψηφία της τοπικής μας κοινωνίας (8 στους 10 συμπολίτες μας) απαιτούν να αλλάξουμε δήμαρχο. Κι αυτή η απαίτηση θα επηρεάσει την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης.

Γνωρίζοντας τον δήμο Κηφισιάς εκ των έσω και υπό διάφορες ιδιότητες, τι σκοπεύετε να διορθώσετε την «επόμενη ημέρα» -εάν αναδειχθείτε δήμαρχος στον Β' γύρο;
Κλείσιμο
Την προηγούμενη πενταετία ήμουν διαρκώς στην πρώτη γραμμή ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο. Εχω δώσει μάχες όλο αυτό το διάστημα, ασκώντας τεκμηριωμένη κριτική, με στόχο να διορθωθούν λανθασμένες αποφάσεις και πολιτικές της σημερινής Διοίκησης. Η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι τα χρόνια αυτά αξιοποίησα τη θέση μου στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δήμων και Περιφερειών, αποκτώντας χρήσιμες εμπειρίες και ερχόμενος σε επαφή με καλές πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται σε άλλους Δήμους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Την εμπειρία αυτή θέλω να την αξιοποιήσω, μεταφέροντάς την στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου Κηφισιάς. Δεν θέλουμε να είμαστε μόνο στα λόγια ευρωπαϊκός δήμος, πρέπει αυτό να αποτελεί μέρος του τρόπου που λειτουργούμε.

Η προηγούμενη διάρθρωση του δήμου Κηφισιάς περιελάμβανε επιμέρους δημοτικά διαμερίσματα. Πιστεύετε ότι το γεγονός αυτό προξενεί διοικητικές δυσχέρειες, λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων ή και παραδόσεων που έχει πχ η Εκάλη και η Νέα Ερυθραία;
Η Κηφισιά ως Καλλικρατικός Δήμος από το 2011 έχει απορροφήσει με επιτυχία τις παρενέργειες από την ενσωμάτωση των τριών διαφορετικών δήμων σε έναν. Αυτό έγινε στη διάρκεια της δικής μου θητείας με επιτυχία. Οι ιδιαίτερες απαιτήσεις και των τριών δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Κηφισιάς πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εκάστοτε Διοίκησης του Δήμου μας. Οι απαιτήσεις και ο τρόπος που θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες των συμπολιτών μας είναι η δουλειά μας, όχι πρόβλημα. Γι' αυτό άλλωστε ο πολίτης εκλέγει δήμαρχο, για να λύνει προβλήματα κι όχι για να αναζητά δικαιολογίες για να μην τα λύσει, όπως κάνει συστηματικά ο απερχόμενος δήμαρχος όλα αυτά τα χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης