ΣΥΡΙΖΑ: Όχι Γραμματικάκη, πήραν τον Βασιλικό επικεφαλής στο Επικρατείας

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι Γραμματικάκη, πήραν τον Βασιλικό επικεφαλής στο Επικρατείας

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο 85χρονος συγγραφέας επελέγη από τον Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του επικεφαλής στο Επικρατείας, την οποία είχε αρνηθεί νωρίτερα ο Γιώργος Γραμματικάκης - Και ο Τέρενς Κουίκ υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

basilikos_grammatikakis_kouik_art2
Ο 85χρονος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός θα είναι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με κομματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ. Νωρίτερα είχε αρνηθεί να είναι υποψήφιος ο Γιώργος Γραμματικάκης. Αντίθετα μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε και ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ. 



Όμως, την «πόρτα» της υποψηφιότητάς του με το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου έκλεισε ο Γιώργος Γραμματικάκης στον Αλέξη Τσίπρα, όπως προκύπτει από σχετική ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. 

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, που διεκδίκησε εκ νέου μια έδρα στην Ευρωβουλή με το Ποτάμι, στις εκλογές της 26ης Μαΐου, φερόταν τις τελευταίες ημέρες ως ο επικρατέστερος για τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Γραμματικάκης αφήνει αιχμές τόσο για παράταση της εκκρεμότητας από την πλευρά του κ. Τσίπρα, αναφορικά με το σενάριο της υποψηφιότητάς του, όσο και για τις προστριβές που υπήρξαν εντός του ΣΥΡΙΖΑ, στο άκουσμα ότι θα ήταν υποψήφιος. 

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτησή του

Σύμφωνα με «διαρροές» στα Μέσα Ενημέρωσης, το όνομα μου κυκλοφορεί επί ημέρες ανάμεσα σε εκείνα, τα αξιόλογα, που προορίζονται για μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Φιλικές και ανεπίσημες κρούσεις είχα ασφαλώς από σημαντικά στελέχη του. Το όνομα μου όμως βρέθηκε σε μια αξιοθαύμαστη πολιτική αρένα χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση ή δική μου πρόθεση. Όπως είχα χρέος επεδίωξα να έχω μια άμεση επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για να εκφράσω και τις δικές μου αντιλήψεις.

Του εκδήλωσα λοιπόν κατά την επικοινωνία μας τις θερμές μου ευχαριστίες μου για την πρόθεση του να με τιμήσει με την εμπιστοσύνη του. Η παράταση όμως αυτής της εκκρεμότητας φρονώ, του είπα, ότι υπονομεύει τις δικές μου προθέσεις και το ήθος, ενώ παράλληλα δυσκολεύει τις κινήσεις του. Δεν θέλω να αποτελώ για κανένα απειλή, ούτε και αμφισβητώ τις άξιες κομματικές περγαμηνές. Τον ενημέρωσα λοιπόν για την δική μου απόφαση, που δεν είναι ασύνδετη από την πικρή πολιτική πορεία που είχε το Ποτάμι: Να αποφύγω, προς το παρόν τουλάχιστον, την ανάμιξη μου στην ενεργό πολιτική. Έχω την τύχη, προσέθεσα, να ολοκληρώνω αυτές τις ημέρες μια γόνιμη, νομίζω, θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και να έχω κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου και των εκεί συναδέλφων μου. Η επιθυμία μου είναι λοιπόν να παραμείνω ένας ενεργός πολίτης, με κύριο μέλημα την όποια συμβολή μου στην πορεία του τόπου, και την πίστη μου στις κοινωνικές αξίες.

Βεβαίωσα, επίσης, τον κ. Πρωθυπουργό, ότι, όπως έπραξα και με την συμφωνία των Πρεσπών, θα είμαι πάντα συμπαραστάτης σε κάθε επιδίωξη για το συμφέρον της πατρίδας. Και σε κάθε προσπάθεια για μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη.

Οφείλω, τέλος, να ευχαριστήσω όλους εκείνους, τους πολλούς, που εξέφρασαν με κάθε τρόπο την ικανοποίηση τους για το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας μου. Χάρις επίσης οφείλεται στους φίλους, που θεώρησαν χρέος τους να με ενημερώσουν για τα αρνητικά αισθήματα τους. Η απόφαση όμως για την μη συμμετοχή μου υπήρξε προσωπική και σύμφωνη με τις αξίες μου. Έχει λοιπόν, όπως συμβαίνει πάντα με τις δύσκολες μας αποφάσεις, την μελαγχολία αλλά και την ιδιαίτερη της περηφάνεια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης