Χρήστος Μέγας: Στην Άρτα με το ΚΙΝΑΛ και με «προίκα» 23.000 δωρεάν απαντήσεις στο Ασφαλιστικό

Χρήστος Μέγας: Στην Άρτα με το ΚΙΝΑΛ και με «προίκα» 23.000 δωρεάν απαντήσεις στο Ασφαλιστικό

Ο γνωστός δημοσιογράφος έχει ιδιαίτερη κατάρτιση, σχεδόν… στελέχους του ΕΦΚΑ στο ασφαλιστικό - Μπορεί να εκδώσει ακόμη και σύνταξη!

meg-xr
Συνηθιζόταν έως τώρα οι πιο προβεβλημένοι εκ των συμπολιτών μας που αποφάσιζαν να πολιτευτούν να επιλέγουν τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, όπου δεν χρειάζεται και καμιά δεσμευτική καμπάνια ή προσωπική επαφή. Όταν ο ψηφοφόρος έχει στην διάθεσή του τρεις σταυρούς (πολυεδρικές περιφέρεις), με σχετική ευκολία «σταυρώνει» και τον «επώνυμο», αυτόν που εμφανίζεται στην τηλεόραση, τον δημοσιογράφο.

Και αντίστροφα, όσοι ξεκινούσαν ως βουλευτές περιφέρειας και έκαναν καριέρα ως υπουργοί, στη συνέχεα μετακινούνταν στη Α' και Β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, για να «παίξουν» στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας. Ωστόσο, σε αυτές τις εκλογές παρατηρείται μια έντονη τάση… περιφερειακής ενίσχυσης και κομματικής αποκέντρωσης.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας, που είναι υποψήφιος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άρτα, με το Κίνημα Αλλαγής. Θα πείτε, η Άρτα είναι τριεδρική περιφέρεια, άρα η τρίτη έδρα θα περάσει στο τρίτο κόμμα, στο ΚΙΝΑΛ, όπως ήταν έως τώρα στη Λακωνία, την Αρκαδία, την Αργολίδα κ.ά. Ωστόσο, το 2015 και στις δύο αναμετρήσεις το ΠΑΣΟΚ δεν κατόρθωσε να εκλέξει βουλευτή στην περιοχή…

Ο Μέγας λογίζεται περισσότερο ως καλός γνώστης των οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών θεμάτων, παρά σαν δημοσιογράφος. Βεβαίως, έχει πίσω του πολλά χειρόγραφα και ρεπορτάζ,, από την «Αυγή», που ξεκίνησε το 1985, έως την «Ελευθεροτυπία» μέχρι που έκλεισε. Αλλά και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, κυρίως στην ΕΡΤ, όπου μέχρι πρόσφατα παρουσίαζε την εκπομπή «Focus Economy».

Όμως, εκτός από τη δημοσιογραφία, ο Μέγας έχει ιδιαίτερη κατάρτιση, σχεδόν… στελέχους του ΕΦΚΑ στο ασφαλιστικό. Μπορεί να εκδώσει ακόμη και σύνταξη. Μάλιστα, μέσα από το site www.megabox.gr, έχει δώσει πάνω από 23.000 δωρεάν απαντήσεις σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Χωρίς δηλαδή τα γνωστά 50άρικα (ακόμη και 200άρικα), με τα οποία… ξηλώνονται οι ασφαλισμένοι στα εξειδικευμένα γραφεία, προκειμένου να τους πληροφορήσουν εάν βγαίνουν στη σύνταξη, σε ποια ηλικία, αν τους «πιάνει» ο νόμος Κατρούγκαλου ή κερδίζουν με το παλαιό καθεστώς, τι ισχύει με τα βαρέα ή τις διατάξεις για σύνταξη με ανήλικο.

Και όλα αυτά γιατί το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, το ΝΑΤ (πλέον ο ΕΦΚΑ) δεν έχει ένα ενημερωτικό και κατατοπιστικό site να πληροφορεί υπεύθυνα και, φυσικά, δωρεάν τους πολίτες. Γιατί η ασφαλιστική νομοθεσία είναι περίπλοκη και δαιδαλώδης σχεδόν φτιαγμένη να ταλαιπωρεί στους συνταξιούχους.

Κλείσιμο
Βεβαίως αυτή η (κοινωνική θα μπορούσαμε να πούμε) προσφορά δεν κατευθύνθηκε αποκλειστικά στην Άρτα, όπου τώρα πολιτεύεται ο Χρήστος Μέγας, αλλά οι δωρεάν συμβουλές αφορούσαν αναγνώστες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έτσι, όμως, έφθανε η… ηχώ από την περιφέρεια στην Αθήνα και από την πρωτεύουσα πίσω στην Άρτα. Και σήμερα πολλοί που δηλώνουν έτοιμοι να τον σταυρώσουν στις 7 Ιουλίου, είναι αυτοί που ενημερώθηκαν για τα συνταξιοδοτικά θέματά τους δωρεάν. Και αυτοί προέρχονται όχι μόνο από το ΚΙΝΑΛ, αλλά απ’ ολόκληρο το πολιτικό φάσμα…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης