Μητσοτάκης σε Vice και HBO: Οι καρποί της ευημερίας να μοιράζονται δίκαια

Μητσοτάκης σε Vice και HBO: Οι καρποί της ευημερίας να μοιράζονται δίκαια

«Η κοινωνία φαίνεται να αντιλήφθηκε ότι η ροπή προς το λαϊκισμό δεν λύνει τα οικονομικά προβλήματα» δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ στον διάσημο για τις εναλλακτικές του συνεντεύξεις Σέιν Σμιθ

kiriakos-vice1
Μία συνέντευξη «έκπληξη» που μεταδόθηκε στις 02.30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος στο πιο διάσημο τηλεοπτικό κανάλι της Αμερικής παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε έναν απ’ τους κορυφαίους δημοσιογράφους του πλανήτη. Ο Σέιν Σμιθ ήρθε χωρίς τυμπανοκρουσίες για λίγες ώρες στην Αθήνα για να συναντήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Η εκ βαθέων συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ιδρυτή του VICE Σέιν Σμιθ μεταδόθηκε στις 02.30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στη ζώνη prime time του κορυφαίου καναλιού HBO στις Ηνωμένες Πολιτειες.

Τι δουλειά είχε στην Ελλάδα ο Καναδός δημοσιογράφος που οι New York Times περιγράφουν ως «κάτι ανάμεσα σε πανκ ρόκερ και κάποιον CEO από τη λίστα Fortune 500»; Πώς βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο HBO να δίνει συνέντευξη στον δημοσιογράφο που παίρνει συνεντεύξεις από τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζαστιν Τριντό;

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο κ. Σμιθ ήρθε με απόλυτη μυστικότητα στην Αθήνα την Κυριακή 21 Ιουνίου. Η συνέντευξη έγινε στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στην Πειραιώς, ενώ το πολυπληθές συνεργείο του Vice ακολούθησε τον κύριο Μητσοτάκη στην περιοδεία που έκανε στις 25 Ιουνίου στην Εύβοια με κατάληξη την Χαλκίδα. Το αφιέρωμα που φιλοξενεί πλάνα από την περιοδεία και την συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ μεταδόθηκε τα ξημερώματα στην Αμερίκή.

«Πιστεύω ότι στις 7 Ιουλίου θα κλείσει ένας κύκλος δεκαετούς Οδύσσειας» δηλώνει μεταξύ άλλων ο κύριος Μητσοτάκης στη συνομιλία του με τον Σέιν Σμιθ.

Στην συζήτηση για το πως πρέπει να καταπολεμηθούν οι κοινωνικές ανισότητες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι «οι καρποί της ευημερίας πρέπει να μοιράζονται με δίκαιο τρόπο» και αναλύει το σχέδιό του για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.

Σε ερώτημα του κ. Σμιθ για το πως θα πετύχει τη μείωση των φόρων με δεδομένο το υψηλό χρέος της Ελλάδας και τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ο κ. Μητσοτάκης απαντά: «Το κλειδί και μεγάλο στοίχημα είναι η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών η ανάπτυξη ήταν αναιμική». Εξηγώντας το σκεπτικό του προσθέτει πως οι πιστωτές της χώρας γνωρίζουν πως με αυτό τον τρόπο θα αποπληρωθεί ευκολότερο το ελληνικό χρέος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη συνέντευξη ότι «η κοινωνία φαίνεται να αντιλήφθηκε ότι η ροπή προς το λαϊκισμό δεν λύνει τα οικονομικά προβλήματα, ούτε οι λαϊκιστές στην εξουσία».

Κλείσιμο


Ο ίδιος παρουσιάζεται από το VICE ως ο πολιτικός που θα πάει κόντρα στη διολίσθηση της Ευρώπης στο λαϊκισμό.



Ποιός είναι ο ιδρυτής του Vice και συνομιλητής του Ομπάμα

Τον Σεπτέμβριο ο Σέιν Σμιθ θα γίνει 50 ετών. Σχεδόν συνομήλικος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι μιντιάδες και οι αναλυτές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού υποστηρίζουν ότι κανείς δεν χάνει χρήματα όταν στοιχηματίζει στον Σέιν Σμιθ. Όπερ μεθερμηνευόμενον: ο συνιδρυτής του VICE έχει το άγγιγμα του Μίδα.

Ποιος είναι ο Σέιν Σμιθ; Απόφοιτος πανεπιστημίου της Οτάβα -ούτε ένα εκατομμύριο πληθυσμό- με πτυχίο αγγλικής φιλολογίας και πολιτικών επιστημών. Ως φοιτητής είχε πανκ μπάντα κι έκανε live στην Ανατολική Ευρώπη (φήμες τον θέλουν να πέρασε ένα καλοκαίρι στην Πάρο με την μπάντα του). Ο Σέιν Σμιθ που είναι κάτοχος βραβείου Emmy για το “VICE on HBO”, πήρε στις Κάννες το βραβείο “Media Person” της χρονιάς και έχει κερδίσει βραβεία για τα περιβαλλοντολογικά ντοκιμαντέρ του VICE άλλαξε ουσιαστικά τη ζωή του το 1994.

Κεφάλαιο VICE

O Σμιθ μαζί με τον Σαρόος Άλβι (που μπορεί να καυχιέται για την υποψηφιότητα του για Βραβείο Emmy Ειδησεογραφίας και Ντοκιμαντέρ Καλύτερης συνέντευξης) και τον Γκάβιν Μακίνες (που ευτυχώς αποχώρησε νωρίς από το VICE Media Group) απέκτησαν το νεανικό περιοδικό “Voice of Montreal” το μετονόμασαν σε VICE και το 2001 αποφάσισαν να μεταφέρουν την επιχείρηση τους στο Γουίλιαμσμπεργκ της Νέας Υόρκης. Εκεί ουσιαστικά δημιουργήσουν ένα ολόκληρο κίνημα (αυτό των χίψτερ) και έγιναν δισεκατομμυριούχοι παράγοντας περιεχόμενο που δεν έβρισκες σε παραδοσιακά μίντια.

Το 2006 ακολουθώντας τη συμβουλή του creative director -του σκηνοθέτη και συζύγου της Σοφίας Κόπολα- Σπάικ Τζονς ο όμιλος VICE Media αποφάσισε να επεκταθεί δημιουργώντας digital video και φυσικά η κίνηση αυτή έφερε τις συμφωνίες με τη Viacom, το YouTube και το HBO. Δεν είναι παράλογο που ο Σέιν Σμιθ “αξίζει” σχεδόν 1.5 δις δολάρια  

Is Vice's Shane Smith The World's Greatest Businessman?


Η σειρά VICE στο HBO ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013 και έφερε υψηλή τηλεθέαση, βραβεία Emmy και δημοσιογραφικές αποστολές του Σέιν Σμιθ στη Βόρεια Κορέα, στο Ιράν, στο Αφγανιστάν, στο Σουδάν, στο Κασμίρ και στη Γροιλανδία. Το 2015 ο Σμιθ συνόδευσε τον τότε Πρόεδρο Ομπάμα στην πρώτη ιστορική επίσκεψη στις ομοσπονδιακές φυλακές  κι έκανε την πρώτη επίσημη συνέντευξη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα του 2015 στο Bataclan με τους Eagles of Death Metal 

VICE Special Report on Prisons: 'Fixing The System' (Trailer)


Ο Σέιν Σμίθ είναι ο άνθρωπος που πήρε ένα free press και το μετάτρεψε σε μια επιχείρηση με πολλά websites, τηλεοπτικά σόου στο HBO, διαφημιστική εταιρεία, στούντιο παραγωγής, δισκογραφική κι ένα μπαρ στο Λονδίνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης