Δημήτρης Κουτσούμπας: «Αφέλεια, κοροϊδία και αλαζονεία πάνε μαζί για τον κ. Τσίπρα»

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Αφέλεια, κοροϊδία και αλαζονεία πάνε μαζί για τον κ. Τσίπρα»

Το ΚΚΕ προβάλλει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και ασκεί πολιτική υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον Σκάι - «Έρχονται νέα μέτρα στο κεφάλι των εργαζομένων, η μεταμνημονιακή εποχή είναι μόνο στα λόγια» - Πώς συνθηκολόγησε ο Τσίπρας - Τσόντα ο Βαρουφάκης σε τέταρτο μνημόνιο

koutsoympas-skai-kke
Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, είπε ότι το πραγματικό δίλημμα για τον ελληνικό λαό στις κάλπες της Κυριακής είναι «πώς θα μπορέσει να είναι ο ίδιος δυνατός την επόμενη μέρα, γιατί τα προβλήματα και όλες οι συμφωνίες της κυβέρνησης Τσίπρα με την Κομισιόν και τους θεσμούς που έχουν καθορίσει και την ατζέντα της επόμενης κυβέρνησης είναι εδώ».

Δήλωσε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας με θέμα την Ελλάδα «θα ασκηθούν πιέσεις και όλα όσα γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια θα ενταθούν, γιατί θέλουν να ολοκληρωθούν και οι αναδιαρθρώσεις και αυτό σημαίνει αντιλαϊκά μέτρα σε όλους τους τομείς», προσθέτοντας ότι τα λεγόμενά του «δεν είναι πρόβλεψη, αλλά είναι με βάση τι έχει ήδη συμφωνηθεί».

«Άρα το ζήτημα είναι την επόμενη μέρα να υπάρχει ένα δυνατό ΚΚΕ μέσα στη Βουλή, έτσι ώστε να μπορεί και να διεκδικεί και να προβάλλει και να φέρνει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, να πιέζει την επόμενη κυβέρνηση και θα είναι το κόμμα που θα ασκεί πολιτική υπέρ των λαϊκών στρωμάτων και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, οργανώνοντας και τους αγώνες και την πίεση», τόνισε. Είπε ότι δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ «που εφάρμοσε την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έφερε και τρίτο μνημόνιο που το ψήφισαν και οι υπόλοιποι μαζί και επέκτεινε την αντιλαϊκή πολιτική».

Σημείωσε ότι η «μεταμνημονιακή εποχή» είναι μόνο στα λόγια, καθώς είναι παρούσες όλες οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι παρόντες όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι και των τριών μνημονίων, όπως και το τρίτο πιο βάρβαρο μνημόνιο, τα ματωμένα πλεονάσματα, η μόνιμη εποπτεία και η ένταση των δημοσιονομικών ελέγχων, με όλα αυτά να σημαίνουν «νέα μέτρα που θα πέφτουν στο κεφάλι των εργαζομένων από την Δευτέρα το πρωί».

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015, ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «είδαμε πώς προετοίμασε την τεράστια κωλοτούμπα ο κ. Τσίπρας, πώς προετοίμασε τη συνθηκολόγηση με τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ και την Τρόικα, έφερε ένα βάρβαρο μνημόνιο». Ερωτηθείς αν ο Αλ. Τσίπρας το έκανε βάσει σχεδίου, απάντησε ότι, «αν το έκανε από αφέλεια ή επειδή δεν μπορούσε να προβλέψει ή δεν είχε σωστή εκτίμηση για τα δεδομένα, τότε αυτή η αφέλεια είναι επίσης επικίνδυνη για ένα πολιτικό κόμμα και για έναν άνθρωπο που ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας τεσσεράμισι χρόνια».

«Είναι ακόμα χειρότερη η αφέλεια, όπως και η κοροϊδία μαζί με την αλαζονεία που πάνε μαζί για τον κ. Τσίπρα, και το μεγάλο έγκλημα που έκανε ήταν ότι απογοήτευσε και αποστράτευσε από τη δράση και τη διεκδίκηση χιλιάδες ανθρώπους», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Επίσης, επέρριψε τεράστιες ευθύνες στον Γιάνη Βαρουφάκη, «που προετοίμασε το τρίτο, πιο βάρβαρο απ' όλα, μνημόνιο, είπε ότι συμφωνεί τουλάχιστον με το 70% των μνημονιακών μέτρων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και βεβαίως ψήφισε με επιστολική ψήφο το τρίτο μνημόνιο». Σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι βάσει του προγράμματός του το κόμμα Βαρουφάκη προτείνει «μια από τα ίδια για να προετοιμάσει ένα τέταρτο μνημόνιο», ενώ συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων Βαρουφάκη για το Κυπριακό, τη Συμφωνία των Πρεσπών και εν τέλει για όλα τα ζητήματα, είτε οικονομικής φύσης είτε εξωτερικής πολιτικής, είπε ότι είναι «μια επικίνδυνη συστημική δύναμη που μόνο ως τσόντα μπορεί να κολλήσει -και αυτός είναι ο λόγος αν του δώσουν 3%- σε μια κυβέρνηση ΝΔ ή αύριο σε ό,τι ήθελε προκύψει».

Ακόμη, τόνισε ότι όσο πιο ψηλά θα είναι το ΚΚΕ, «και πάνω από το 5,3% των ευρωεκλογών», θα είναι καλό για τον ίδιο τον λαό «που θα χαμογελάσει, γιατί ξέρει ότι θα έχει μια δύναμη μέσα στη Βουλή που θα μπορεί να προτείνει και να περνά τα δίκαια λαϊκά αιτήματα, ενώ ξέρει ότι θα είμαστε δίπλα του και στους καθημερινούς αγώνες, γιατί τα προβλήματα είναι μπροστά μας και μια κυβέρνηση ΝΔ θα πάρει και καινούρια μέτρα και μόνο το ΚΚΕ μπορεί να είναι εκεί ως ισχυρή δύναμη να αντιπαλέψει, να εμποδίσει, να βάλει φρένο σε μια άσχημη κατάσταση για τον λαό».

Απευθυνόμενος στον κόσμο που προβληματίζεται, τον κάλεσε «με το χέρι στην καρδιά να κάνει το βήμα τώρα. Δεν θα το μετανιώσει αν ψηφίσει ΚΚΕ, θα είναι υπέρ του, θα είναι υπέρ των συμφερόντων του», κατέληξε ο Δ. Κουτσούμπας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης