Κουτσούμπας: Τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν τα χρέη των τραπεζών ενώ το κεφάλαιο ευνοείται

Κουτσούμπας: Τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν τα χρέη των τραπεζών ενώ το κεφάλαιο ευνοείται

Ετοιμάζεται πογκρόμ πλειστηριασμών κατοικιών, προειδοποίησε ο γγ του ΚΚΕ

koutsompas
Για εκτίναξη των βαρών που καλούνται να σηκώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μίλησε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ασκώντας κριτική στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο γγ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι ετοιμάζεται πογκρόμ πλειστηριασμών κατοικιών και πως τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν τα χρέη των τραπεζών την ώρα που οι «μεγαλοβιομήχανοι και το κεφάλαιο» ευνοούνται από φοροελαφρύνσεις.

«Διαμορφώνετε νομικό και θεσμικό πλαίσιο για να αποπληρώνονται φόροι και να διαμορφώνεται φορολογική συνείδηση. Η μοναδική λύση που αντιμετωπίζει το πρόβλημα βρίσκεται στις προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ και προβλέπει ριζική περικοπή των χρεών λαϊκών νοικοκυριών και φορτώνει τα βάρη μόνο στο κεφάλαιο» τόνισε ο ίδιος σε άλλο σημείο.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η πρόσφατη έκδοση ομολόγου «πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης των αγορών ότι θα πετυχαίνετε ματωμένα πλεονάσματα και πως θα κάνετε ότι σας λένε οι δανειστές. Αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο σε εσάς αλλά και στον προκάτοχό σας κ. Τσίπρα. Είστε και οι δύο ικανοί να τσακίζετε λαϊκά δικαιώματα».

Αναφορικά με το νέο σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του πολίτη μίλησε για «ένταση της καταστολής». « Η ΝΔ προχωρά στην επαναφορά φυλακών υψίστης ασφαλείας και την μεταφορά στον κατασταλτικό μηχανισμό του Προστασίας του Πολίτη το σωφρονιστικό σύστημα που αφορά την δικαιοσύνη και την επανένταξη των φυλακισμένων» είπε σε άλλο σημείο.

Για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είπε ότι «Η ΝΔ συνεχίζει την πολιτική σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που εφάρμοσε και ο ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε «όλα αυτά την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί με χάρτες γαλάζιας πατρίδας την ΑΟΖ σε Ελλάδα και Κύπρο».

«Στην ανατολική μεσόγειο έχουν διαμορφωθεί όροι θερμού επεισοδίου που θα ενεργοποιήσει την διαμεσολάβηση των ΝΑΤΟικων δυνάμεων και θα διαμορφώσει όρους εις βάρος της Ελλάδας» εκτίμησε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης