Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για το προσφυγικό - Μιλά για «εγκληματική καθυστέρηση»

Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για το προσφυγικό - Μιλά για «εγκληματική καθυστέρηση»

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με 13 περιφερειάρχες, από τους οποίους ζήτησε να συμβάλουν στην εκτόνωση της προσφυγικής κρίσης

B74147B7-8295-42A9-957E-DF011335DD86
Σφοδρή επίθεση, με αιχμή το προσφυγικό, εξαπέλυσε και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Μαξίμου. 

«Μαθαίνουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε αλληλεγγύη μετά από τους βουλευτές του και από τους περιφερειάρχες της ΝΔ για τη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Δεν είναι οι ίδιοι που προεκλογικά μαζί με τον κ. Μητσοτάκη έκαναν ανένδοτο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η μετεγκατάσταση προσφύγων από τα νησιά δεν είναι λύση;», τονίζεται σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Για πολλοστή φορά, παρά την εγκληματική καθυστέρηση που οδήγησε την κατάσταση στο προσφυγικό στο σημερινό μπάχαλο, καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ στην πραγματικότητα», προστίθεται.

Συνάντηση με 13 περειφερειάρχες είχε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης, παραθέτοντας την στρατηγική της κυβέρνησης, σημείωσε ότι εφεξής θα υπάρχει σύνδεση των κονδυλίων με τη διαχειριστική επάρκεια, δηλαδή, οι Περιφέρειες που μετουσιώνουν εγκαίρως τις χρηματοδοτήσεις σε σωστά έργα, θα βλέπουν αύξηση των αρμοδιοτήτων τους και, αν εκτελούν επιτυχώς τα αυξημένα καθήκοντά τους, θα επιβραβεύονται με διεύρυνση των πιστώσεων που τους αναλογούν.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη ενός νέου θεσμικού πλαισίου, που θα ενισχύει τις αρμοδιότητες των Περιφερειών και θα ξεκαθαρίζει το πλαίσιο λειτουργίας μεταξύ κεντρικής διοίκησης, αποκεντρωμένης διοίκησης, Περιφέρειας και Δήμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης