Περιφέρειες: Ενισχύονται οι αρμοδιότητες, αλλαγές φέρνει το υπουργείο Εσωτερικών

Περιφέρειες: Ενισχύονται οι αρμοδιότητες, αλλαγές φέρνει το υπουργείο Εσωτερικών

Η κυβέρνηση ετοιμάζει αλλαγές με νέο νομοσχέδιο που αναμένεται στις αρχές του έτους

4957183
Ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Περιφερειών σχεδιάζει η κυβέρνηση, με το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες, να ετοιμάζει αλλαγές με νέο νομοσχέδιο που αναμένεται στις αρχές του έτους.

Η σύνταξη του εν λόγω νομοσχεδίου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα γίνει σε συνεργασία με την κοινωνία, των πολιτών, αλλά και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, διότι αφορά τη δομή του κράτους. Θα κινηθεί, εν ολίγοις, στα πρότυπα της διαδικασίας και των βημάτων που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για το νόμο της ψήφου αποδήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών, κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Περιφερειάρχες, ενημέρωσε για την κατάσταση αρμοδιοτήτων στις αποκεντρωμένες διοικήσεις και ανέφερε πως υπάρχουν 7.000 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 500 είναι μηχανικοί.

Την ίδια ώρα, είναι συνεχής ο διάλογος του υπουργείου Εσωτερικών και των τοπικών φορέων για το προσφυγικό, στις περιοχές όπου θα υποδεχθούν πρόσφυγες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο υπουργός, τόνισε, σήμερα στη σύσκεψη του Μαξίμου, και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συνεχής ενημέρωση, διάλογος, συνεννόηση και συναίνεση με τις τοπικές κοινωνίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης