Μεταναστευτικό - Αντιδρά ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας για τη δομή Σερρών: «Αυτό δεν είναι γειτονία, είναι παράλογο»

Μεταναστευτικό - Αντιδρά ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας για τη δομή Σερρών: «Αυτό δεν είναι γειτονία, είναι παράλογο»

Η Σόφια δεν βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο λειτουργίας Προσφυγικής Δομής, λίγα χιλιόμετρα μετά τα σύνορά της με την Ελλάδα - Δυσφορία εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ

karakatsanof_serres
H απόφαση της δημοτικής Αρχής Σιντικής στις Σέρρες, να δώσει πράσινο φως στην κυβέρνηση για τη δημιουργία Προσφυγικής Δομής στη θέση «Κλειδί», κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία και δίπλα στο χωριό Προμαχώνας, προκαλεί αντιδράσεις και στη γειτονική Βουλγαρία.

Η Σόφια δεν βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο λειτουργίας Προσφυγικής Δομής, λίγα χιλιόμετρα μετά τα σύνορά της με την Ελλάδα, αφού θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο οι μετανάστες που θα φιλοξενεί η δομή, να επιχειρήσουν να διαφύγουν στην Ευρώπη, περνώντας τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα που πλέον δεν φυλάσσονται από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Πρώτη επίσημη αντίδραση προκλήθηκε από τον αντιπρόεδρο της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργό Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος δημόσια εξέφρασε τη δυσφορία του για την εξέλιξη, που δεν έλαβε υπόψη τις βουλγαρικές ανησυχίες. «Έχουμε πολύ καλές διπλωματικές σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά η συγκέντρωση μεταναστών στα σύνορά μας είναι απαράδεκτη» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Καρακατσάνοφ, που είναι και πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος VMRO.

«Η τοποθέτηση παράνομων μεταναστών κοντά στα σύνορά μας από την ελληνική πλευρά αποτελεί θέμα για περαιτέρω ένταση. Αυτό δεν είναι γειτονία, είναι παράλογο. Ο βουλγαρικός στρατός είναι έτοιμος και εγγυώμαι ότι ένα νέο κύμα μεταναστών δεν θα γίνει δεκτό στη χώρα», γράφει ο Καρακατσάνοφ, καταλήγοντας: «Η Βουλγαρία δεν θα πληρώσει ξένους λογαριασμούς!».

Ρεπορτάζ βουλγαρικών ΜΜΕ, αναφέρουν πως δημιουργείται ένας νέος καταυλισμός μεταναστών μόλις 8 χιλιόμετρα από τα βουλγαρικά σύνορα, στην περιοχή του Προμαχώνα. Εκσκαφείς και μηχανήματα έχουν αρχίσει το έργο όπου θα δημιουργηθούν δομές για 1.000 μετανάστες. Σε αυτό αντέδρασαν οι ντόπιοι αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς.

Μετά από ένα «ντόμινο» χωροθέτησης της Προσφυγικής Δομής στα όρια του δήμου Σιντικής (Ροδόπολη, Βυρώνεια), η δημοτικη Αρχη κατέληξε στη θέση «Κλειδί» δίπλα στον Προμαχώνα, με μόλις 200, κατοίκους λόγω «πολιτικού κόστους, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του μικρού χωριού.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου για μεταναστευτικό: Τα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν στην Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Ο Ερντογάν ζητά βοήθεια από το ΝΑΤΟ και κατηγορεί την Ελλάδα για παραλογισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης