Premier League, Γουλβς - Άρσεναλ 0-2: «Φρένο» στους Λύκους, γκαζώνoυν για Ευρώπη οι κανονιέρηδες

Premier League, Γουλβς - Άρσεναλ 0-2: «Φρένο» στους Λύκους, γκαζώνoυν για Ευρώπη οι κανονιέρηδες

Η Άρσεναλ έκλεψε το σκληροτράχυλο στυλ της Γουλβς και με εξαιρετική προσήλωση πέρασε από το φρούριο των Λύκων (0-2), σταματώντας το απόλυτο σερί τους μετά το restart και πλησιάζοντάς την στο -3 από την εξάδα της Premier League

arsenalll
Ήταν η μόνη ομάδα με 3/3 από την έναρξη του restart. Το σύνολο του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο δεν είχε δεχθεί γκολ από την 1η Μαρτίου στην Premier League και από το Φεβρουάριο είχε την υψηλότερη βαθμολογική συγκομιδή από όλες τις ομάδες, με 18 στους 24 βαθμούς, μαζί με τη Γιουνάιτεντ. Κόντρα σε αυτή τη Γουλβς, η εύθραυστη Άρσεναλ που με το που πάει να αισιοδοξήσει βρίσκεται μπροστά σε νέο κάζο εντός συνόρων, άφησε πίσω τον κακό της εαυτό και με δυναμική εμφάνιση έκανε το δικό της κουμάντο, για να πάρει το δεύτερο σερί διπλό και τρίτο σερί τρίποντο που της δίνει ώθηση για να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη.

Wolves vs Arsenal 0-2 - Highlights - Goals 4-7-2020


Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα εμφανίστηκε πιο προσηλωμένη και στοιβαρή από ποτέ επί των ημερών του και προσαρμόστηκε με επιτυχία τόσο σε παιχνίδι πρωτοβουλίας, όσο και σε ρόλο αμυνόμενου.

Το πρώτο ημίχρονο της άνηκε, με τον Ενκέτια να χάνει δοκάρι στο 35' και το γκολ εν τέλει να έρχεται στο 43', από το νεαρό της αστέρι. Ο Μπουκάγιο Σακά, λίγες μέρες αφότου ανανέωσε, απέδειξε ότι είναι το ίδιο καταλυτικός και σε πιο προωθημένο και κεντρικό ρόλο και με κίνηση και τελείωμα σέντερ φορ, εκτέλεσε μέσα από την περιοχή τον Πατρίσιο με ωραίο σουτ, για να κόψει το σερί ανέπαφης εστίας της Γουλβς που έχτισε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ήταν το πρώτο του γκολ στην Premier League, ο 7ος νεότερος που ανοίγει λογαρισμό στην ιστορία της Άρσεναλ.

Μετά την ανάπαυλα, οι Λύκοι υποχρεώθηκαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους, έγιναν εκείνοι το αφεντικό της κατοχής, αλλά με εξαίρεση τη μοναδική στιγμή αδράνειας και το τετ-α-τετ του Τραορέ στο 65', ο οποίος έσκαψε απελπιστικά άστοχα τον Μαρτίνες, η Άρσεναλ αντιστεκόταν σταθερά και ψύχραιμα, βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους. Το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ, αντ' αυτού οι Κανονιέρηδες «χτύπησαν» και δεύτερη φορά, με τον Λακαζέτ να σκοράρει στο 85' με έξοχο πλασέ, τρία λεπτά αφότου πέρασε στο ματς ως αλλαγή.

Κλείσιμο
Παρ' ότι θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο γκολ με τον Γουίλοκ στιγμές μετά, το 0-2 ήταν αρκετό για να χαρακτηριστεί θρίαμβος για την Άρσεναλ, η οποία για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια επικράτησε εκτός έδρας έναντι ομάδας που την περνά στη βαθμολογία.

Έτσι, η Άρσεναλ έφτασε τους 49 βαθμούς και πλησίασε την προσεχή αντίπαλο των Ερυθρολεύκων στο Europa League στο -3, ανακόπτοντας ταυτόχρονα την πορεία τους προς την τετράδα.

Γουλβς (Νούνο Εσπιρίτο Σάντο): Πατρίσιο, Μπολί, Σαΐς, Κόαντι, Ντόχερτι (70' Νέτο), Ντεντονκέρ (55' Ζότα), Νέβες, Μουτίνιο, Γιόνι, Τραορέ, Χιμένες

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Μαρτίνες, Σοάρες (76' Μπεγιερίν), Μουστάφι, Λουίζ, Κολάσινατς, Τίρνεϊ (56' Μέιτλαντ-Νάιλς), Τζάκα, Σακά (76' Γουίλοκ), Θεμπάγιος (82' Τορέιρα), Ενκέτια (82' Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Λαρεντζάκη

Euro 2004: Όταν οι «Ολύμπιοι θεοί» του Ρεχάγκελ κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης

Ανοιχτό παράθυρο μεταγραφής αφήνει ο Σα: «Κανείς δεν ξέρει το μέλλον»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης