Λουτσέσκου: «Εχω πίστη στην ομάδα μου»

Λουτσέσκου: «Εχω πίστη στην ομάδα μου»

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ παραδέχθηκε ότι «πάντα το πρώτο παιχνίδι είναι πιο σημαντικό» - Διαβάστε και δείτε σε βίντεο όλα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τη Βασιλεία

4512862__1_
O προπονητής του ΠΑΟΚ απέφυγε να κάνει προγνωστικά ενόψει των δύο σπουδαίων αναμετρήσεων με τη Βασιλεία, αλλά όπως τόνισε «έχω πίστη στην ομάδα και αισθάνομαι κάτι πολύ θετικό μέσα μου»! Όπως, παραδέχθηκε τις τελευταίες ημέρες «δεν κοιμάμαι καλά», αλλά όπως έσπευσε να διευκρινίσει όχι λόγω πίεσης, αλλά εξαιτίας «της θέλησης και προσμονής να προκριθούμε και να παίξουμε στους ομίλους του Champions League. Όλοι μέσα στην ομάδα περιμένουν με ανυπομονησία το παιχνίδι. Είναι ευκαιρία για τον καθένα μας. Δεν είναι θέμα πίεσης, αλλά θέλησης»!

Σύμφωνα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που μίλησε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Τούμπας, «η Βασιλεία έχει εμπειρία από το Champions League. Ακόμα και αν δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, θα είναι δύσκολα παιχνίδια. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε μεγάλη θέληση να παλέψουμε και να πάρουμε την πρόκριση. Γνωρίζουμε την δύναμη του αντιπάλου μας και είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τα προτερήματά τους».

Όταν ρωτήθηκε για το αν έχει καταλήξει στην αρχική ενδεκάδα με την οποία σκέφτεται να παρατάξει την Τρίτη (24/7) τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ραντεβού κόντρα στους δευτεραθλητές Ελβετίας ο Ρουμάνος προπονητής θέλησε να κρατήσει υψηλό το φρόνημα και την πίστη όλων των ποδοσφαιριστών του. «Έχω τις δικές μου ιδέες για την ενδεκάδα, αλλά δεν κερδίζει η βασική ενδεκάδα την πρόκριση, αλλά το σύνολο της ομάδας. Θα είναι πολύ σημαντικό το πως θα μπουν στο γήπεδο οι παίκτες που θα περάσουν ως αλλαγή. Σημαντική θα είναι και η 11άδα του επόμενου αγώνα. Όλα είναι θέμα στρατηγικής», τόνισε.

Αναφερόμενος στο τι πρέπει να κάνει η ομάδα του απέναντι στην έμπειρη Βασιλεία ο Λουτσέσκου σχολίασε: «Πρέπει να έχουμε ισορροπία. Πρέπει να αναλύσουμε τον αντίπαλο, αλλά να μην καταλήξουμε σε συμπεράσματα από τα φιλικά και το επίσημο παιχνίδι που έχουν δώσει. Πρέπει να έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο αλλά και αυτοπεποίθηση για την ομάδα μας, την ποιότητά μας και την δυναμική μας. Αυτό ισχύει για όλους μας στην ομάδα. Πρέπει να πάμε ακόμα καλύτερα την φετινή σεζόν. Γνωρίζουμε τις προσδοκίες που υπάρχουν για μας, να είμαστε προετοιμασμένοι, συμπαγής και επιθετικοί, να έχουμε γρήγορες αντιδράσεις και να είμαστε ισορροπημένοι, κυρίως πνευματικά».
Μεταγραφές και Σαββίδης

Η μεταγραφική περίοδος είναι σε εξέλιξη και παρότι ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι από τις ερωτήσεις δεν έλειψαν και αυτές που αφορούσαν την ενίσχυση της ομάδας. «Υπάρχει μία στρατηγική που ακολουθούμε στον σχεδιασμό της ομάδας. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να βιαστείς κάποιες φορές και άλλες να περιμένεις. Δουλεύουμε για το καλύτερο της ομάδας», απάντησε ο Λουτσέσκου και όπως εξήγησε θεωρεί «πιο σημαντικό να υποστηρίξουμε τους παίκτες που ήρθαν ώστε να μπουν στο κλίμα και να είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα στο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν θα είμαστε πιο εντυπωσιακοί από πέρυσι, αλλά θέλουμε να έχουμε σωστή νοοτροπία. Δεν έχει σχέση ο αντίπαλος με την μεταγραφική στρατηγική. Θέλαμε να έχουμε περισσότερες επιλογές από την αρχή, αλλά πολύ παράγοντες επηρεάζουν μία μεταγραφή. Θέλαμε εξ αρχής να διατηρήσουμε την συνοχή και την χημεία του γκρουπ. Όποιος παίκτης και να έρθει θα δώσει μάχη για να παίξει».

Ο 49χρονος προπονητής ρωτήθηκε και για το δώρο που του έκανε το περασμένο Σάββατο ο Ιβάν Σαββίδης. «Ένιωσα υπέροχα με το δώρο του κ. Σαββίδη. Όχι λόγω του αντικειμένου, αλλά για την εκτίμηση που έδειξε ο πρόεδρος σε μένα και τους συνεργάτες μου. Την παρέλαβα του Σάββατο και κάθε φορά που περνάω δίπλα της, λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να πάμε καλύτερα», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον Ρουμάνο τεχνικό «μπορεί η Βασιλεία να ξέρει καλύτερα από τέτοια παιχνίδια, ωστόσο εμείς έχουμε ένα όνειρο και θα παλέψουμε. Όλα είναι θέμα αντίδρασης. Δεν μπορώ να πω ότι θα είμαστε μία πολεμική μηχανή που θα παίξει καταπληκτικό ποδόσφαιρο, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Οι ομάδες αυτή την περίοδο δεν είναι ακόμα 100% έτοιμες, αλλά το παιχνίδι δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Αυτό εξισορροπεί την κατάσταση. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η συνέντευξη Τύπου των Λουτσέσκου και Βιεϊρίνια - PAOK TV
Κλείσιμο


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης